New England Patriots, yıldız oyuncu kurucusu Tom Brady’nin 36 yaşına girmesi ile beraber geleceği düşünmeye başladı ve görünen o ki Brady’nin mevcut yedeği Ryan Mallett’ın bu gelecekte yeri yok.
Patriots’ın 2014 NFL Draftı’nın ikinci turunda, genel sıralamada 62.sırada olan seçim hakkı ile Jimmy Garoppolo’yu seçmesi ile birlikte Brady’nin veliahdının bulduğu düşünülüyor.

Dallas Cowboys QB’si Tony Romo’nun mezun olduğu Eastern Illinois’ın birçok rekorunu elinde bulunduran Jimmy Garoppolo’nun seçilmesi ile birlikte Ryan Mallett’ın büyük ihtimalle gelecek günlerde takımdan ayrılması bekleniyor.

Öte yandan idolü olarak Tom Brady’i gösteren Jimmy Garoppolo’nun Packers’ta üç sezon boyunca Brett Favre’ın arkasında bekleyen Aaron Rodgers gibi bir başka efsanein arkasında yetişecek olması tüm Patriots taraftarlarını heyecanlandıracak cinsten bir durum.

Topu elinden oldukça hızlı çıkarması ve çabuk ayaklarıyla dikkat çeken Garoppolo’nun en az iki yıl boyunca Brady’nin yedekliğini yapıp pişmesi bekleniyor.
Garoppolo, en son 1993 NFL Draftı’nın ilk sırasından Drew Bledsoe’yu seçen New England Patriots’ın o günden beri draft’ta en yüksek seçtiği quarterback olarak tarihe geçerken, genç oyuncudan Bledsoe’nun elinden formayı kapıp takımını Super Bowl zaferlerine taşıyan Tom Brady gibi bir kariyere sahip olup olması umuluyor. Tabii ki Brady’nin olası bir sakatlık geçirmesi durumunda Garoppolo’yu erkenden sahada görme ihtimalimiz de var. Ancak şuanda hem Garoppolo hem de NFL severler için tek yapılması gereken şey beklemek…

 Yazan: Kaan Özaydın