Vince Young, 2010’da Tennessee Titans koçu Jeff Fisher ile ilişkilerini dağıttığından beri NFL’e bağlı kalmakta çok zorlanıyor. İki defa Pro Bowl’a seçilen Vince Young, 2011’de Philadelphia’da Micheal Vick’in yedeği olarak pek de ilham verici bir performans sergilemedi, sonrasında ise Buffalo’dan Green Bay’e ve son olarak da Cleveland’a sürüklendi.
Tüm bu zaman boyunca Young, hak ettiği fırsatları neden yakalamadığını hep merak etti. Görünüşe göre Young artık bunu düşünmekten vazgeçti ve kendini NFL’den emekli olmuş gibi değerlendirdiğini açıkladı.

Cumartesi günü Young, “Bu kesinlikle resmi bir açıklama. Başka bir yolda yürümeye hazırım. Çok büyük bir fırsat yakalamazsam eğer… NFL’i seviyorum, oyunu seviyorum ama artık önüme bakıyorum, başka şeyler planlıyorum” şeklinde açıklamalarda bulundu.
Young’ın mezun olduğu University of Texas’da temsilcilik gibi bir görevde başlaması gündemde. Eski yıldız oyuncu, Cumartesi günü, okul ile detaylar üzerinde çalıştıklarını açıkladı.
Young, Nisan ayında “Futbol artık bana bir şeyler sunmuyor fakat University of Texas’da benim için harika bir iş var. Sizi de durumdan haberdar edeyim. Öğrencilere burs bulma ve tanınmaları için yardım etmeye çalışıyorum. Bunun adı her neyse artık… Sadece üniversiteyi bu yönden desteklemek istiyorum.” diye konuşmuştu.
Görünen o ki kolejde geçirdiği başarılı yılların ardından Vince Young’ın NFL kariyeri tüm futbolseverlerin hayatında hüzünlü bir anı olarak kalacak…
 Yazan: Nazlı Hilal Kaya