Sezon sonunda yaptığı önemli takaslar ile yeniden yapılanma içine giren New Orleans Saints, Jimmy Graham’ı Seattle’a ve Kenny Stills’i Miami’ye yolladıktan sonra Buffalo’dan C.J Spiller ‘i kadrosuna kattı ve bir anlamda yeni sezonda koşu oyun ağırlıklı bir oyun ortaya koyacağının sinyallerini verdi. C.J Spiller-Mark İngram ve Khiry Robinson‘un koşu oyunlarının birçok takım için sıkıntı olacağı kesin gözüyle bakılıyor.
Bir önceki sene Jimmy  Graham, Jarius Byrd, Champ Bailey ve Junior Galette gibi oyunculara bol keseden para dağıttığı için bu sene bir toparlanma dönemine giren Saints, draft’da ilk turlarda ki seçim haklarının fazla olması nedeniyle iyi bir takım olma hususunda oldukça iyi sinyaller veriyor.
Tabi takımın senelerdir yükünü çeken 35 yaşındaki quarterback Drew  Brees, geçen seneki düşük performansı da göz önüne alınınca, acaba o da mı yolcu diye düşünenler oldu. Ancak bu spekülasyonlara son noktayı koç Sean Payton koydu; ”Henüz Brees’in gitme zamanı gelmedi zira o bizim bir sonraki şampiyonluğumuzun en önemli kozu olacak.”
Geçtiğimiz sezonda pas deneme, pas tamamlama ve pas yard da ligi en tepede bitirmeyi başaran Drew Brees, yaptığı touchdown’larda azalma olsa bile şimdiye kadar gösterdiği başarılar ile kendine NFL  tarihinde önemli bir yer edindiği herhalde tartışılmaz.

 

Yazan: Haluk Onaran