Mark Sanchez ve Tim Tebow. 2011 sezonunda New York Jets forması altında mücadele eden bu iki güzide(!) quarterback, bu kez yeni sezonda Philadelphia Eagles için forma savaşı yapacaklar.

Bundan dört sene evvel Tebow, Jets’e tranfer olurken ondan beklenen, Sanchez’e bir rekabet ortamı yaratması ve Sanchez’in daha iyi bir performans ortaya koymasını sağlamaktı. Ancak sonuç beklenen gibi olmadı ve Sanchez kariyerinin en kötü sezonunu geçirirken Tebow ise ancak özel takımda ve ara sıra da hücum oyunlarında yer alabildi.
Jets sezon sonunda Tebow’u takımdan gönderirken Sanchez’e ise ancak bir sezon daha dayanabildi.  Sanchez’in şansı daha sonra Philadelphia’nın koçu Chip Kelly’nin kendisini istemesiyle açıldı ve geçen sene oynadığı dokuz maçta kariyerinin en iyi istatistiklerini gerçekleştirdi. (%64,1 pas oranı,7,8 yard ortalama pas atma ve %88,4 QB rating)
2015 yılına girerken Kelly, Philadelphia Eagles’ta takımın tüm kontrolünü eline geçirdi ve off-season da yaptığı herkesi hayretlere düşüren takaslarıyla yepyeni bir Eagles yaratmaya başladı.
Takımın birinci QB’si Nick Foles’u gönderdi ve henüz sakatlığı geçmemiş Sam Bradford’u Rams’den aldı daha sonra ise Tebow’u alarak esas bombayı patlattı. Böylece Eagles’ın QB kadrosu sezon öncesi sıralaması: Bradford, Sanchez, Matt Barkley ve Tebow şeklinde oluştu.
Bu arada en enteresan açıklama ise önümüzdeki sezondan çok ümitli olan ve iyi bir grup oluşturduklarını söyleyen Sanchez’den geldi…
“Bana söylenen Tebow’un sadece Bradford iyileşene kadar kamplarda pas atan oyuncu olarak alındığı”
Bakalım Sanchez’in dediği gibi Tebow sezon başladığında takım kadrosunda kendisine yer bulabilecek mi? Philadelphia Eagles’taki QB mücadelesi kesinlikle izlemeye değer olacak…

 

Yazan: Haluk Onaran