Geçtiğimiz yıl aşağı yukarı yine bu zamanlarda dünyanın en gereksiz yazılarından birisini yazarak bu satırlarda sizlerle paylaşmıştım. Eğer o yazıyı okuduysanız başlığı görünce neyden bahsettiğimi anlamış olmalısınız. Üçüncü quarterback’ler bu işin ana vatanı Amerika’da bile bizim gösterdiğimiz kadar ilgi görmüyorlar hatta daha kimsenin bu adamları sıralayarak bir ranking yazısı yazdığını da görmedim. Peki biz bunu neden yapıyoruz? Cevap basit; off-season! Tartışmasız sezonun en sıkıcı zamanlarındayız ve oyundan kopmamamız lazım.

Geçen sezon takımların üçüncü quarterback’lerini sıraladıktan sonra bu çocuklara karşı bir yakınlık da hissetmeye başladım. Gönlüm unutup gitmelerine izin vermedi ve çıtayı bir seviye daha yukarı çıkararak bu arkadaşların geçen sezon ne yaptıklarını ve şuan nerede olduklarını konuşalım istedim. Önceki yazının giriş bölümünde de bahsettiğim üzere içlerinden bir kısmı nihai kadroya giremedi, bir kısmı hiç forma şansı bulamadı, bir kısmı birden fazla kez sahaya çıktı ve bir kısmı ise Pro Bowler oldu. Evet, doğru okudunuz. Kendine has listemizden tam altı oyuncu geçen sezon forma giyerken biri Pro Bowler oldu. QB3 gururunu asla hafife almayın sevgili okurlar.

UYARI!

Bu yazıyı okumadan önce okumanız gereken yazı: Quarterback Odalarının Öteki Çocukları: Şimdi Neredeler? Okuma Kiti

KENDİLERİNİ HALA TANIMIYORUZ

32) Seth Lobato: Lobato, listemize Tampa Bay quarterback’i olarak 32. sıradan giriş yapmıştı ve kendisinden zaten beklentimiz yoktu. Sağ olsun o da beklentileri boşa çıkarmayarak Tampa Bay kadrosuna giremedi. Bir süre reserve takımda takılan Lobato geçtiğimiz sezonu CFL ekiplerinden Toronto Argonauts’ta geçirdi. Nasıl oynadığına dair ise bir fikrimiz yok.

31) Brad Sorensen: Brad Sorensen’in NFL şansı Cheifs forması giyen kardeşi Daniel’ın tersi istikamette devam ediyor (mu?). 2013’ten beri düzenli olarak çeşitli kademelerde Chargers kadrosunda olan Sorensen şuan serbest durumda ama muhtemelen “camp arm” olarak Chargers’ın antrenman kampı kadrosunda kendine yer bulabilir. Kendisinin rotoworld sayfasına baktığınızda da hüzünlenmeden edemiyorsunuz; “Chargers promote QB Sorensen”, “Chargers cut QB Sorensen”, “Chargers sign QB Sorensen”, “Chargers waive QB Sorensen”.

30) Dustin Vaughan: Vaughan geçen sezon üçüncü quarterback olarak Dallas Cowboys kadrosuna girmeyi başardığı zaman herkesi şaşırtmıştı fakat Vaughan’ın bu başarısının keyfini sürmesi pek uzun sürmedi. Hücum koordinatörü Scott Linehan’ın daha önce de birlikte çalıştığı Kellen Moore’u tercih etmesiyle Vaughan kadrodan kesildi ve sırasıyla Buffalo Bills ve Pittsburgh Steelers ile sözleşme imzaladı. Şuan halen Steelers’ın oyuncusu.

29) Ricky Stanzi: Stanzi geçtiğimiz sezon öncesini New York Giants ile geçirmiş fakat sezon başladıktan kısa süre sonra kadrodan kesilmişti. Devamında ise sezonu Detroit Lions antrenman kadrosunda geçirdi ve as kadroya hiç bir zaman yükselemedi. 2011’de giriş yaptığı NFL’de beş farklı takımda bulunan Stanzi’nin yeni adresi ise Cleveland Bowns hazırlık kampı. Kendisine “daha anlamadın mı neden hala bu işi kovalıyorsun?” diye sorduklarında verdiği cevap basit; Hala oynayabiliyorken vazgeçmenin bir anlamı yok. Helal sana koca yürekli adam.

28) Dylan Thompson: Sezon başında kadroda oyuncu sayısını düşürmek için yapılan kadro küçültmeleri kapsamında takımdan kesilen Thompson, hemen ertesi gün 49ers antrenman kadrosuna alındı ve kendisinden önceki dört oyuncunun aksine Kaepernick’in sakatlığı nedeniyle Blaine Gabbert’a yedeklik yaparak sezonun büyük bölümünü aktif olarak geçirdi. Yine de bu sezon sonu takımdan gönderilmesine en gel olmadı tabi. Şu sıralar Los Angeles’ın çiçeği burnunda ekibi Rams kadrosunda ve Jared Goff’un arkasındaki adam olma savaşı veriyor.

KOLEJ POPÜLARİTESİ YETMEYENLER

27) Sean Renfree: Renfree, listenin en istikrarlı oyuncularının başında geliyor. 2014 yılından beri düzenli olarak her sene üçüncü quarterback olarak Falcons kadrosuna girmeyi başarıyor. Kendisi QB3’ün vücut bulmuş hali resmen. Hatta sıçrama yaparak geçen yılın büyük kısmını QB2 olarak geçirdi fakat Matt Schaub’ın takıma katılmasıyla asıl görevine dönüş yaptı.

26) Stephen Morris: Orijinal listemize Jaguars quarterback’i olarak girmesine rağmen nihai kadroya girmeyi başaramamıştı Morris. Sonrasında Eagles antrenman kadrosundayken D’Joun Smith’in sakatlanması sonrası Indianapolis Colts tarafından üçüncü quarterback olarak kadroya alındı. O günden beri Colts ile devam ediyor.

25) B.J. Daniels: Uzun süredir Seahawks forması giyen Daniels, geçen yıl bir ara wide reciever’a dönüştürülmeye çalışıldıysa da bu deney başarılı olmadı. Yine Seahawks antrenman kadrosunda takıldığı bir gün Texans’tan telefon geldi ve Houston Texans’a geçti. Hatta burada bir maça sonradan girip 1/2 pas isabeti, yedi yard pas ve altı koşu yardı gibi etkileyici istatistikler yapmışlığı da var. Şimdilerde ise New York Giants kadrosunda.

24) Bryn Renner: Ravens kadrosunda bir aşağı bir yukarı şeklinde giden sezonunda Renner mutlu bile sayılabilirdi fakat Ravens, sezon ortasında Ryan Mallett’ı kadrosuna katınca Renner’ı takımdan kesti. Sonrasında Renner, sezonu Titans antrenman kadrosunda geçirdi. Yeni sezona ise San Diego Chargers kadrosunda kendine bir yer bulabilme umuduyla hazırlanıyor.

23) Bryan Bennett: Colts ile başladığı NFL kariyeri maalesef başlayamadı. Benim yeteneğine inandığım oyunculardan olan Bennett, geçtiğimiz sezon son kadrodan kesilmelerin kurbanı olarak Colts tarafından yol verilen oyunculardandı. Devamında ise CFL ekiplerinden Winnipeg Blue Bombers ile anlaşarak kariyerine CFL’de devam etmeye karar verdi.

22) David Fales: Fales potansiyeli olan fakat Bears’ın bir türlü yatırım yapmaktan korktuğu bir oyuncu. Geçen sezon antrenman kadrosu ve as takım arasında mekik dokurken az kalsın Patriots’a kaptırıyordu Bears onu. Brian Hoyer’ın takıma katılmasıyla Fales, önümüzdeki sezon da üç numaralı koltukta oturmaya devam edecek gibi ama Bears yine de onu kaybetmek istemiyor.

21) Zac Dysert: Bu oyuncu farkında olmadan bir rekor kırmış olabilir. Dysert, iki sezon Peyton Manning ve Brock Osweiler’a yedeklik yaptıktan sonra geçen sezon başında takımdan kesildi devamında ise bir sezonda tam dört farklı takımla sözleşme imzaladı. Broncos sonrası sırasıyla Bears, Texans ve Bills antrenman kadrolarında kendine yer bulan Dysert, en son soluğu Miami Dolphins’te aldı ve hala bu takımda bulunuyor.

MİLADINI DOLDURANLAR

20) Mike Kafka: QB3 pozisyonunun emektarı deyince aklımıza gelmesi gereken ilk kişi Mike Kafka’dan başkası değil. Geçtiğimiz sezona Vikings ile hazırlanan Kafka, preseason maçlarında oldukça iyi oynamasına rağmen bahsi geçen maçların sonuncusunda sakatlanarak sakatlar listesinin yolunu tutmuştu. Kısa süre sonra da takımdan gönderildi zaten. Bir süre Titans antrenman kadrosunda takıldıktan sonra playoff’lara Andy Dalton olmadan giren ve AJ McCarron’ın da bilek sakatlığı nedeniyle muallakta olması nedeniyle sigorta poliçesi olarak Bengals’a katıldı. Bengals kimseyi şaşırtmadan ilk turdan veda edince Kafka da profesyonel kariyerini sonlandırdığını açıkladı. Şimdilerde ise mezun olduğu Northwestern Üniversitesi’nde hücum takımı asistanlığı yaparak koçluk kariyeri başlatmış durumda. Aferin Mike!

19) Josh Johnson: Kafka’nın aksine kariyerini resmen bitirmemiş olsa da bu bağlamda işaretler veriyor. Josh Johnson’a kariyerinin artık bittiğini bir türlü anlatamıyoruz sayın okuyucular. İkinci baharını yaşadığı Bengals tarafından ilk kesikte kadrodan düşülerek Jets’e giden orada da sadece on gün durabilen Johnson’ın sezon içindeki üçüncü durağı olan Colts için biraz beklemesi gerekti. Luck’ın sakatlığı sonrası Colts’a katılan quarterback’lerden birisi de bizim Johnson’dı. Bilin bakalım ne oldu? Üç gün sonra serbest bırakıldı, iki gün sonra yeniden imzalandı ve beş gün sonra tekrar serbest bırakıldı. Johnson yine de pes etmiş gibi görünmüyor, geçen yılı Bills ile tamamladıktan sonra şimdilerde sezona Ravens kadrosuyla hazırlanmakta.

18) Joe Webb: Aslında burada Josh Freeman’ın olması alt başlığa daha uygun olurdu ama orijinal sıralamayı bozmak istemiyorum. Gerçi Webb’in de quarterback’te başka her pozisyonda kullanıldığını düşündüğümüzde bu başlıkta olması çok da garip değil. Öncelikle kendisi tüm sezonu başladığı takımla bitirmeyi başaran oyunculardan, bu konuda bir tebriği hak ediyor. Fakat QB3 olarak sınıflandırılmış olsa da tüm sezon boyunca aldığı snap’lerin hiç biri quarterback pozisyonunda değildi. Çoğunlukla özel takımlarda punt cover ekibinin parçası olarak sahaya çıkan Webb’in, Super Bowl 50’de olduğu gibi kick returner olarak da kullanıldığına şahit olduk.

ORTAYA KARIŞIKLAR

17) Tom Savage: Aslında geride bıraktığımız sezon Savage için çok iyi bir sezon hatta çıkış yapacağı sezon olabilirdi ancak preseason’da sezonu başlamadan kapatmasına neden olan sakatlık buna engel oldu. Tüm sezon bir Mallett bir Hoyer diyerek hem takımı hem de taraftarı aptal eden Texans’ta sağlıklı olsaydı mutlaka şans bulacağını düşünüyordum. Anlayacağınız Savage, ilk yazıda nerede bıraktıysak hala orada, bir değişiklik yok.

16) Landry Jones: Jones, geride kalan sezonda göğsümü kabartan ve bu listenin en sivrilen oyuncularından biri oldu. Tekrar ediyorum, bu bir sıralama listesi olmadığı için geçen sene oluşturduğum sıralamayı değiştirmedim yoksa Jones’un çok daha üst sıralarda yer alması gerekiyor. Savage’ın aksine 2015 sezonunda şans Jones’un yüzüne güldü ve kendini gösterme şansı buldu. Sezona Big Ben ve Bruce Gradkowski’nin arkasında başlayan Jones’un ilk şansı Gradkowski’nin sezon öncesi sakatlanarak sezonu kapaması oldu fakat Steelers hala Jones’a güvenmiyordu ve Michael Vick’i takıma getirdiler. Ancak önce Roethlisberger’ın sonra da Vick’in sakatlanmasıyla Jones sonunda sahaya çıktı ve ilk maçında geride aldığı takımı Cardinals gibi güçlü rakibe rağmen 168 pas yardı ve iki touchdown ile galibiyete taşıdı. Jones geçtiğimiz sezon biri playoff olmak üzere altı maçta sahaya çıktı ve artık QB2 olabilmek için hazır olduğunu gösterdi.

15) Connor Shaw: Bir şanssız bir şanslıdan sonra yine bir şanssızla devam ediyoruz. Josh McCown ve Johnny Manziel’den oluşan QB ikilisi eğer üç numaralı QB iseniz mücadele etmek için en uygun ortam. Shaw’u bu ortamdan mahrum bırakan unsur ise sezon öncesi maçında Redskins’e karşı sakatladığı parmağı oldu. Tüm sezonu kenarda geçirdikten sonra da takımdan gönderildi. Şu sıralar Saints ve Bears arasında bir hayli garip transfer savaşına neden olmuş durumda. Sonuç olarak artık bir Chicago Bear ve yine bu listede bulunan David Fales ile kadroya girebilme mücadelesi verecek.

14) Matt McGloin: Christian Ponder’ın beklenen kesilişi ile McGloin bütün sezon Derek Carr’ın yedekliğini yaptı aslında. Yani bu listede çok kısa süreliğine bulundu bulunmasına da görünüşe göre dönüp dolaşıp geleceği yer yine burası olacak. Raiders, 2016 Draft’ı dördüncü turunda draft’ın en iyi quarterback’lerinden Connor Cook’u seçti ve çok büyük ihtimalle hazırlık kampında McGloin’i yenerek QB2 olacak. McGloin, her şeye rağmen Raiders için kullanılabilir ve güvenilir bir oyuncu oldu. Takımda kalacağını düşünüyorum.

13) Kellen Moore: Sezona Detroit Lions ile başlamasına rağmen 53 kişilik son kadroya girememişti Moore. Lions’tan kesildikten sonra arayan eski dost Scott Linehan oldu ve Dallas Cowboys antrenman kadrosuna dahil oldu. Devamında Cowboys’un yaşadığı felaketleri zaten biliyorsunuz. Tony Romo olmadan çiftliğe dönen quarterback rotasyonunda en son Moore da şans buldu ve muhtemelen bu şansı en iyi kullanan da o oldu. Son üç maça starter olarak çıkan Moore bu üç maçı da kaybetse de son hafta maçı olan Redskins’e karşı 435 yard pas atarak Cowboys tarihinde bir maçta 400 veya daha fazla yard pas atan beşinci oyun kurucu olarak tarihe geçti. Cowboys, NFL Draft’ında Dak Prescott’ı seçti ancak Jerry Jones yakın geçmişte Kellen Moore’un Romo’nun ardından takımın iki numaralı QB’si olacağını açıkladı bile.

12) Aaron Murray: Aaron Murray listemizin en inaktif adamıydı desek pek yanılmış olmayız. Çaylak sezonunda olduğu gibi geride kalan ikinci yılında da üç numaralı quarterback olarak tek bir maçta dahi aktif kadroya dahil olamadı fakat yeni sezonda Kansas City Chiefs’te Chase Daniel’ın takımdan ayrılmasıyla Murray için QB2 kapıları sonuna kadar açıldı.

11) Garrett Grayson: 2015 NFL Draftı’nda Winston ve Mariota’nın arkasından seçilen üçüncü quarterback olma ünüyle NFL’e adım atan Grayson’ın da çaylak sezonu sessiz geçti. Ancak Saints’in tüm spekülasyonlara rağmen bu yılın draft’ında quarterback seçmemesi Grayson’ın gelişiminden memnun oldukları şeklinde yorumlanabilir. Artık bu sezon Luke McCown’ı geçerek Brees’in yedeği olmasını bekleyecekler.

10) Logan Thomas: Büyük hayal kırıklığı. Sahip olduğu yetenekler rafine edilebilse çok özel bir oyuncu olabilecek ama Bruce Arians’ın da kendisinden vazgeçmesi pek iyiye işaret değil. Logan Thomas, geçtiğimiz sezon Arizona Cardinals’ın nihai kadrosunda kendisine yer bulamadı ve waiver’a düşer düşmez Dolphins yolunu tuttu. Burada da kalıcı olamayan oyuncu şuanda Giants’ta ve Ben McAdoo’nun kendisine şekil vermesini umuyor, en azından ben öyle olmasını bekliyorum.

9) Bryce Petty: New York Jets için bir gelişim projesi olan Petty’nin çaylak sezonunda sahaya çıkmaması sürpriz olmadı. Ancak Petty’yi bekleyen büyük bir belirsizlik ve tehlike var. Tehlike şu ki Jets, üst tur seçim haklarından birini bir önceki sene Petty’yi seçmelerine rağmen gelecek vadeden quarterback Christian Hackenberg’ten yana kullandı. Yıllardır Jets takımının gördüğü en iyi QB performansını gösteren Ryan Fitzpatrick’in hala takımla sözleşme imzalamaması Petty açısından da bir bilinmezlik oluşturuyor. Eğer Fitzpatrick takıma dönerse yolların ayrılacağı isimin Petty olması yüksek ihtimal.

8) Brett Hundley: Packers’ta çaylak bir quarterback’in sahaya çıkmasını elbette beklemiyorduk ve Hundley’de de durum böyleydi. Hundley şuan olabilecek en iyi senaryonun içinde olmanın keyfini çıkarıyor; beklenti ve baskıdan uzak, Aaron Rodgers gibi bir efsanenin arkasında oyununu NFL seviyesine çıkarmaya çalışıyor. Ayrıca Tolzien’ın ayrılmasıyla listemizden de mezun olarak QB2 olmak üzere, belki de oldu.

VETERANLAR 

7) Josh Freeman: Oyuncuların sıralarını değiştirmeme kuralını burada bozmak durumundayım. Yazının başında listeden iki oyuncunun Pro Bowl olduğunu söylemiştim, onlara ayrı değineceğim için bu sıra Josh Freeman’a kayıyor. Ahh ahhh.. Bu kardeşimiz için ne desek boş. Lige girişi onun kadar sükseli olmasa da ikinci bir JaMarcus Russell vakasıyla karşı karşıyayız. Sezona Miami Dolphins forması ile başlarken bu sefer şansımı kullanacağım diyen Freeman, sezonun hemen başında takımdan kesilerek bir geri dönüş şansını daha çöpe attı. Ancak kendisi için bu şanslar sürekli ayağına geliyor. Colts quarterback’lerinin canlı kalmaya çalıştığı dönemlerde Indianapolis yolunu tuttu. Ligin son maçının yarısında sahaya çıkıp fena olmayan bir performans da gösterdi. Hatta Freeman’ın yeni sezonda Luck’ın yedeği olabileceği bile konuşuluyordu ki Freeman yine kadrodan kesildi. Maalesef be Coşkun, bu da gol değil.

6) Matt Barkley: Barkley hala bu listenin en potansiyelli oyuncularından ve geçtiğimiz sezon en ufak bir adım ileri atamayacağı Eagles’tan kurtularak sevenlerinin geleceğe daha umutlu bakmasını sağlayan bir takas sonucu Arizona Cardinals’a geçti ve hala burada. Burada Bruce Arians gibi bir koçla çalışma, Carson Palmer gibi ligin en iyilerinden birinden öğrenme şansı olacak. Hatta Palmer’ın kariyerinin son yıllarında olduğunu düşünürsek sıçrama yapacağı yer bile Cardinals olabilir. Logan Thomas ile bir ıslah projesinde başarılı olamayan Arians, bakalım bu ikincisinde neler yapacak.

5) Case Keenum: Pro Bowl olan iki quarterback hariç en iyi sezonu Keenum geçirdi desek yanılmış olmayız sanki. Sezona Foles ile umutlu giren Rams, hiç beklenmedik şekilde sezonun büyük kısmını dümeni Keenum’a emanet ederek geçirdi. Yetmedi sezon bitince serbest kalacak olan Keenum’a birinci tur sınırlı serbest oyuncu tender’ı verildi. Hatta öyle ki draft’tan önce Keenum yeni sezonun da starter’ı olarak açıklanmıştı. Tabi bunların hepsi Rams, Los Angeles’a taşınmadan, ilk sıra için takasa girmeden ve ilk sıradan Jared Goff’u seçmeden önce yaşandı. Her şeye rağmen Keenum, geride kalan sezonda Rams’i galibiyetlere taşıdı ve Rams’in St. Louis şehrinde oynadığı son maçta Rams rekoru kırarak ve mükemmel pasör reytingine çok yaklaşarak tarihteki yerini aldı. Bahsi geçen reyting Buccaneers’a karşı 234 yard pas, 17’de 14 isabet, iki touchdown pası sonucu oluşan 158.0. Mükemmel pasör reytingi ise ulaşılabilecek en yüksek rakam olan 158.3 diye bilgilendirmemizi de yapalım. Keenum, şuan hala Rams kadrosunda ve muhtemelen Goff’un yedekliğini yapacak.

4) Charlie Whitehurst: “Whitehurst, her şeye rağmen çok değerli bir üçüncü quarterback ki bu değerli kontratı yüzünden takımdan kesiledebilir.” Bu, orijinal listede Whitehurst bölümünü yazarken kullandığım son cümle. Nitekim sonuç öyle de oldu ve Titans kendisini gönderdi. O da ligde iş arayan quarterback’lerin neredeyse hepsi gibi kendisini Colts’ta buldu. Hatta dört maça bile çıktı, tahmin edeceğiniz üzere pek başarılı da olamadı. Eğer o da Luck ve Hasselback gibi sakatlanmasa daha bile fazla oynayabilirdi. Clipboard Jesus, şuan boşta ama hepimiz biliyoruz ki o yine yolunu bularak bir takıma kapağı atar.

3) Matt Flynn: Tom Brady’nin dört maç ceza alması sonrasında Patriots’a katılan Flynn, Brady’nin cezası kalktıktan sonra yolcu edildi. Sonra New York Jets ile anlaşmasına rağmen final kadroya dahil olamayarak yeniden yollara düştü. Bu kez biraz beklemesine rağmen yine bir takım buldu ve Luke McCown’ın sezonu kapaması nedeniyle New Orleans Saints kadrosuna dahil oldu. Flynn şuan boşta ve eğer bir şekilde Packers’a gitmezse kalan kariyeri bu şekilde devam edecek gibi görünüyor.

PRO BOWLER’LAR

2) Tyrod Taylor: Geldik üçüncü quarterback kuyusundan çıkıp takımlarının uzun dönem starter’ı olarak neredeyse imkansızı başaranlara. Taylor’ın bir sürpriz yapabileceğini aslında ilk yazıda söylemiştim, beni yanıltmadığı için ayrıca teşekkür ediyorum. Taylor, mücadele ederse şartların eşit olduğu bir yarışı kazanarak, kimsenin beklemediği anda Buffalo Bills’in starter’ı oldu ve çok iyi bir sezon geçirdi. Daha önce tüm kariyeri boyunca oynadığı maç sayısını bir sezonda Bills formasıyla oynadı ve Pro Bowl seçildi. Tabi bunda hak eden bir çok oyuncunun çeşitli nedenlerle organizasyona katılmayışının da payı vardı fakat günün sonunda Taylor’ın başarıları arasında 2015 Pro Bowl ibaresi yer alacak. Bills tarihinde interception atmadan arka arakaya en fazla isabetli pas atan oyuncu rekorunu da kırdığını belirtelim. Yani öyle az buz bir oyun oynamadı Taylor. Geçen sezon takıma üç yıllık 3.35 milyon dolar gibi mütevazı bir kontratla katılmıştı. Şimdi ise sözleşmedeki özel madde nedeniyle sezonluk snap’lerin %50’sinden fazlasında oynadığı için kontrat sezonuna başlayacak

1) Kirk Cousins: Cousins’in durumu aslında biraz şaibeli. Şöyle ki kimsenin zaten yeteneğinden şüphe ettiği yoktu ve sezon başında üçüncü quarterback olarak gözükmesi biraz suni idi. Zaten daha sezon başlamadan depht chart tepetaklak oldu ve Cousins, RGIII’nin yerine sezona starter başladı. O yüzden Cousins ile Taylor’ın geçtikleri yollar biraz farklı. Ancak Cousins’in biraz da şansının yardımıyla başardığı beklenmedik işler onu özel bir noktaya koyuyor. Tüm eleştirilerin ve negatif havanın içinde Cousins, Washington Redskins’i NFC East şampiyonluğuna ve playoff’lara taşıdı. Tüm bunları yaparken 4,000 pas yardı barajını aştı, 1950’den bu yana en az 20 pasta mükemmel pasör reytingine ulaşan ilk Redskins oyuncusu oldu. Aslında Cousins, Pro Bowl kadrosuna seçilmedi ve bu, kadrolar üzerine yapılan en büyük tartışmalardan birisiydi. Yine de Cousins, gösterdiği performansla benim gözümde bir Pro Bowler. You like that!