Futbol kariyeri kadar çalkantılı özel hayatıyla da gündeme gelen Reggie Bush, bir senelik San Francisco 49ers macerasının ardından yola Buffalo Bills ile devam edecek. Tecrübeli running back, Bills ile bir yıllığına sözleşme imzaladı. Geçtiğimiz Pazartesi günü sağlık kontrolünden geçen Bush, hiç vakit kaybetmeden Salı günü de idmanlara başlamıştı. Bunun sonrasında da Bills, kendisiyle sözleşme imzaladıklarını duyurmuştu.

Veteran futbolcular üzerine takım kurmayı sevmesiyle ünlü Bills head koçu Rex Ryan, 2006 yılında kolej ligi NCAA’in en değerli oyuncusuna verilen Heisman Ödülünü kazanan Reggie Bush ile sözleşme yapılması söz konusu olunca bir hayli heyecanlanmış olsa gerek. Çünkü Bush, Mart ayında 31 yaşına girdi. Ancak geçen yıl San Francisco’da beş maça çıkıp yaptığı sekiz koşuda sadece 28 yard alabilmişti.

Genç running back Karlos Williams’ın, aldığı dört maçlık ceza ve takımın yıldızı LeSean McCoy’un mini kamplarında bileğinden yaşadığı sakatlık sonrası hazırlık kamplarındaki idmanlarda beklenilen performansı gösteremediği düşünüldüğünde Bills’in kullanışlı bir running back’e ihtiyacı olduğu bir gerçekti.

Williams, cezasını tamamlayıp eski formunu yakalayana kadar Bush’un takımı idare edebileceği düşünüldüğünde yaptıkları bu hamle kulağa mantıklı hale geliyor. Takımın diğer yıldızları quarterback Tyrod Taylor ve wide receiver Sammy Watkins ise hücum konusunda yine Bills’in can damarı olmaya devam edecek.

USC Trojans forması giydiği dönemde üst üste gelen ulusal şampiyonluklar sonrası, henüz kolejde olmasına rağmen birçok NFL oyuncusuna taş çıkartacak bir ün yakalayan Bush, 2006 draftı’nda New Orleans Saints tarafından ikinci sırada seçilmiş ve kolejdeki kadar olmasa da NFL’de de zaman zaman etkili performanslar sergilemişti. Ancak 31 yaşındaki oyuncu, Detroit Lions forması giydiği 2014 sezonunda performansını düşürdüğünden bu yana kariyerini toparlamayı bir türlü başarabilmiş değil.

Bu sebeple Bush’un takıma katılması, Bills’in yedek running back’leri Mike Gillislee ve Jonathan Williams için kötü haber anlamına gelmemeli ancak McCoy’un yaşayabileceği olası bir sakatlık sonrası meydanın bu iki toy çocuğa kalacak olması da takımı, hiç de istemeyeceği bir duruma sokabilirdi.