NFL logo
NFL 2008 yılında logosunu değiştirmeye hazırlanıyor. Eski logoya göre yenisinin çerçevesi daha dar.Yeni logo da toplam sekiz yıldız bulunuyor ve her yıldız AFC ve NFC de bulunan 8 division’ı simgeliyor. Eski logo da bulunan 25 yıldız in ise hiç bir anlamı bulunmamakta.
Ortada bulunan football topu ise Super Bowl dan esinlenerek yeni halini alıyor.
NFL’in sponsorları arasında bulunan Reebok, Riddell, Wilson ve EA Sport bütün NFL ürünlerinde logoyu değiştirmek zorunda kalacaklar. Ayrıca NFL Madden ürünleri ve NFL stadyumlarında da logo değiştirilmesi biraz zaman ve para alacak gibi gözüküyor.

Colts-Saints
Bu sezonunun ilk maçı Colts ve Saints arasında oynandı. İlk çeyrekte Colts hem hücum hem de savunma takımı olarak sahaya oldukça hakim olmalarına rağmen, ikinci çeyrekte hakimiyetlerini kaybettiler. Tabi ki gene bir Colts klasiği oynandı ve kendini hemen toparlayarak maça 41-10 damgasını vurdu.
Maçın özeti olarak “Colts yapması gerekeni yaptı” diyebiliriz. Her ne kadar Colts’a karşı bir negatif duygum olsa da, perşembe akşamı bu oyunun nasıl oynanması gerektiğini ve gerek hücum, gerek savunma takımı olarak sezona hazır olduklarını gösterdiler. Saints ise bütün bunları seyretti diyebiliriz.

Colts;
Bu sezon Colts yine paslarla durdurulması zor gibi gözüküyor.
Rookie tackle Tony Ugoh hızı ve gücü ile ileride adından oldukça bahsedilecek gibi gözüküyor. NFL kariyerindeki ilk profesyonel maçında false start a neden olmasını saymazsak, oyunu seyredilmesi zevkli hale getiren oyunculardan.
Tight end Dallas Clark bence maçtaki en iyi oyunculardan biriydi. Diğer en iyi oyuncu ise maçtaki 2 touchdown’a adını yazdıran Reggie Wayne oldu.

Saints;
Genel olarak maça iyi başlayan ama Colts’un hızına yetişemeyen bir Saints izledik. Özellikle Colts’un savunma takımının hiç nefes aldırmadığı hücum takımı oyun çizgisini hiç değiştirmedi, maç sonuna kadar aynı hatalar, aynı oyunlar sergilendi. Reggie Bush yeterli performansı gösteremedi diyemeyeceğim, çünkü takım olarak Colts’un karşısında hazır değillerdi.
Saints’in yaptığı tek touchdown’unda savunma takımının yaptığını düşünürsek, biraz daha çalışmaları lazım diyebiliriz.

Giants-Cowboys
Maça Manning çok hızlı ve Romo çok yavaş başladı. İkinci hakkında attığı süper pasla ilk touchdown’ını yapan Giants, ikinci çeyrekte hızını azaltsa da uçuncu çeyrekte kendini hemen topladı.
Cowboys ise yavaş başladığı oyunda, aldığı cezalarında etkisi ile ilk çeyreği kötü bitirmesine rağmen maçı 35-45 almayı başardı. Maç hiçbir dakikasında durgunluk yasamadı diyebilirim.

Giants;
Manning’i her ne kadar sevmesem de iyi pas attığını kanıtladı. Yapılan tek interception’ın Manning’in degil Burress’in hatası olduğunu düşünüyorum.
Manning maç boyunca ısrarla shotgun oynamayı tercih etti ve bence en büyük hatayı burada yaptı. Hücum line’inin Eli’yi koruyamadığı zaten gecen seneden beri ortada. Gerçi dün akşamki maçta sadece bir tane sack yiyen line da gelişme var diyebiliriz. Yediği sack sonrasında sag omuzu sakatlanan Manning’in henüz durumunun ne olacağı belli değil. Bence yedek QB miz Lorenzen denebilmesi gereken bir oyuncu.
Tiki Barber’dan sonra hücumun göz bebeği haline gelen Jacobs’da maçta sakatlananlar arasında. Diğer RB Ward ise iyi oynamasına rağmen, blitz’lerle başı dertteydi.
Linebacker’larımız bence maçın kaybedilmesinin en büyük nedeniydi. Savunmayı izlerken Lawrence Taylor sanırım sinirinden ağlıyordur.

Cowboys;
Savunma gereksiz yere sert oynadı. Giants hücumu için bence çok gereksizdi. Her ne kadar maçı kazanmış olsalar da Cowboys’da da linebacker problemi fark ediliyor. Giants hücumu bu açığı kullanabilecek yapıda olmadığından pek fark edilmedi ama sezon içerisinde bu eksiği seyredeceğiz gibi gözüküyor.
Romo bu sene Cowboys’u finallere kadar taşır bence. Yaptığı interception’ı, koşarak aldığı touchdown ile hemen kapattı.
Hücumda Romo-Witten eşleşmesi süperdi. Tecrübeli tightend’i Giants savunması durdurmayı ne yazık ki başaramadı.

Kısa Kısa
Haftanın ilk 5 oyuncusu;
1-   Minnesota Vikings’in yeni RB’i Adrian Peterson haftaya damga vuran isimlerin başında geliyor. 60 yard’lık touchdown pası ile Vikings’i  Falcons karşısında 24-3 luk zafere taşıyan isim oldu. İlk maçında yaptığı 103 yard ile starter RB Chester Taylor’ı gölgede bıraktı.
2-   51 yard’lık touchdown pası dahil toplam 183 yard ile Patriots’i Jets karşısında zafere taşıyan isim Randy Moss oldu.
3-   Üç numarada yine bir Patriots oyuncusu olan CB Ellis Hobbs geliyor. İkinci yarı başlangıcında kickoff’u 108 yardlık koşusu ile touchdown’a dönüştüren Hobbs, aynı zamanda adini NFL rekorlarına yazdırmayı başardı.
4-   Titans’ın başarılı RB’i Chris Brown bu hafta en çok yorulan oyuncu oldu sanırım. Tek başına toplam 175 yard koşarak Titans’ı Jaguars karşısında zafere taşıyan isim oldu.
5-   Roethlisberger için bitti diyenler sanırım bu hafta yanıldıklarını anlamışlardır. Takımını Cleveland karşısında 34-7’lik bir skorla başarıya taşıyan tecrübeli QB, maçtan sonra kariyerinin en uzun 4 touchdown pasını attığını belirtti.

Halftime Show
Sezonun ilk maçı olan Saints-Colts maçında Halftime show’da bir ilk yapılarak “NFL deki en kotu kişi” seçileceği belirtildi.. Bu haftanın en büyük adayı tabi ki Michael Vick.
Ayrıca bu sezondan başlayarak her perşembe ve pazar günleri Tiki Barber’ı halftime show’da yorumcu olarak izleyeceğiz.