Baltimore Ravens, NFL tarihinin en büyük hayal kırıklığı yaratan running back’lerinden biri olan Trent Richardson ile anlaştığı resmi olarak açıklandı.

Mart ayında Trent Richardson’ın Baltimore Ravens’a gideceği söylentileri çıkmış ve ayın sonuna doğru head koç John Harbaugh da Richardson ile anlaşmaya yakın olduklarını dile getirmişti.

2012 NFL Draftı’nda Andrew Luck ve Robert Griffin III’nin ardından üçüncü sıradan Cleveland Browns tarafından seçilen Trent Richardson, çaylak sezonunda bin yard barajını aşsa da ardından oldukça kötü bocalamış ve toplamda 17 maçta, top taşıma başına 3.5 yardlık bir ortalama ile oynayınca, bir ilk tur draft hakkı karşılığında sezonun ortasında Indianapolis Colts’a takas edilmişti.

Trent Richardson’ın Colts’a transferi sonra 2012 NFL Draft’ın bir yıl sonra draft’ın bir numarası ve üç numarasının aynı takımda bulunması çoğu kişiyi heyecanlandırmıştı. Hatta NFLTR’de Colts yazarımız İzge Can Günal bu transferin ardından “Colt’sun Yükseliş Trent’i” adlı bir yazı kaleme almıştı. Ancak Trent Richardson, Colts’ta da büyük bir hayal kırıklığı yaşatmayı başarmıştı. Richardson, Colts formasıyla çıktığı 29 maçta, top taşıma başına 3.1 yard ile NFL’in en kötü running back performanslarından birini ortaya koymuştu.

NCAA kariyerinde Alabama formasıyla ortalığı sarsan T-Rich, kariyeri Oakland Raiders ile dibe vurmuştu. 2015 off-season’ında Raiders ile iki yıllığına 3.85 milyon dolarlık bir anlaşma imzalayan Richardson, hazırlık kampından sonra takımdan kesilmişti.

Offensive line’da oluşan boşlukları görmeyen ve adeta sürekli kalabalığın içine koşmasıyla taraftarlara saç baş yolduran Trent Richardson, koskoca bir sezon takım bulamayıp, şimdi Baltimore Ravens ile anlaşması oldukça bir hamle olmuş durumda.

Ravens’ın kadrosunda running back olarak ciddi bir sakatlıktan gelen 2014 sezonunun yıldızı Justin Forsett, kariyerinin ikinci yılına giren Javorious Allen ve çaylak sezonunda umut verip, kariyeri düşüşe geçen bir başka Cleveland Browns draft’ı Terrance West bulunuyor.

Kariyeri boyunca 46 maçta 614 top taşımada, 2,032 yard, 17 touchdown koşusu ve iki touchdown pası yakalama ile oynayan Trent Richardson’ın Ravens’a ne katabileceği şuanda bir muamma.

Richardson durumu bir başka istatistikle anlatmak gerekirse, ondan beri NFL’e giren 22 oyuncu 600’den fazla top durumda. Richardson bu 22 oyuncu arasında top taşıma başına 3.3 yard ile son sırada yer alıyor. NFL tarihinde ise 406 oyuncunun en az 600 top taşıması bulunuyor. Bu 406 oyuncu arasında ise Richardson sondan birinci. Trent Richardson’ın gerisindeki tek isim ise bir quarterback, Brett Favre!