28 Nisan’da 2016 NFL Draftı’nda ilk sıradan seçim hakkının sahibi olan Tennessee Titans’ın büyük ihtimalle bu draft hakkını takas etmesini bekleniyor. Geçtiğimiz yılın draft’ında da ikinci sıradan seçim yapıp kadrosuna quarterback Marcus Mariota’yı katan Titans’ın bir oyun kurucu ihtiyacı bulunmaması, takımın draft’ta takasa gitme ihtimalini yükseltiyor.

CBS Sports’tan Jason La Canfora’nın haberine göre, Titans şimdiden ilk sıra seçim hakkı için iki ciddi takas teklifi almış durumda. Bunun sebebi ise ikinci sıradan seçim yapacak olan Cleveland Browns’ın büyük ihtimalle bir quarterback draft edecek olması.

Cleveland Browns’ın quarterback seçme ihtimali her geçen gün artarken, quarterback draft etmek isteyen takımlar, Cleveland’ın önüne geçmek için Titans’ın kapısını çalmış durumdalar.

Titans’ın ilk sıradan seçim yapması durumunda left tackle Laremy Tunsil’i seçip, Marcus Mariota’ya oldukça ihtiyacı olan korumayı sağlaması bekleniyor ancak takım genelinde ihtiyaçların sadece bir left tackle’dan fazla olması, takasa gitme ihtimallerini yükselten başka bir sebep.

Yedinci sıradaki San Francisco 49ers, sekizinci sıradaki Philadelphia Eagles ve 15.sıradaki Los Angeles Rams şuanda quarterback draft etmeye en yakın takımlar olarak gözüküyor.

Tennessee Titans’ın amacı ise ilk sıra seçim hakkı karşılığında birkaç ilk tur ve ikinci tur seçim hakkı almak. Hatırlanacağı üzere en son 2012 NFL Draftı’nda dev bir takas olmuş ve Washington Redskins, St. Louis Rams’in ikinci sıra seçim hakkı için 2012 NFL Draftı ilk ve ikinci tur, 2013 NFL Draftı ilk tur haklarını vermiş ve Robert Griffin III’yi seçimişti.

2013 NFL Draftı’nda ise Kansas City Chiefs, Titans’ın bu sezon yapma ihtimali olduğu gibi bir left tackle (Eric Fisher) seçmiş ve büyük hayal kırıklığına uğramıştı.

Şuan için Titans’ın ilk sıra hakkı için takas dedikoduları giderek artsa da büyük ihtimalle bu takas 28 Nisan Perşembe günü gerçekleşecek…