Pazar günü İTÜ Maslak Stadyumu’nda oynanan ve Türkiye Amerikan Futbol Ligi’nin bu sezonki en büyük takımını tayin edecek final karşılaşmasında Koç Rams, son üç sezonun şampiyonu Boğaziçi Sultans’ı 21-14 ile mağlup ederek şampiyonluğa uzanan taraf oldu.

Zorlu final maçına oldukça etkili başlayan Rams, running back Stephen Lee Strother’ın touchdown’u ile 7-0 öne geçmeyi başardı. Bu pozisyonun ardından da touchdown’a yaklaşan ekip, alınan cezalar sebebiyle daha fazla skor bulmayı başaramadı.

Özellikle ikinci çeyrekte toparlanan Sultans hücumu ise, aradığı touchdown’u ikinci yarının başlarında Emre Sezgin’in pasını yakalayan Kubilay Ceylan ile buldu ve dördüncü çeyrekte de Emre bu sefer Yasin Can Parlak’ı, hem de oldukça uzun mesafeden top ile buluşturdu ve skor bir anda Sultans lehine 14-7’ye geldi.

Ancak bu son touchdown’u takip eden kickoff’ta return’ü gerçekleştiren Strother,yine sahneye çıktı ve Rams’in yıldız running back’i, uzun koşusunun sonucunda touchdown’a ulaşarak Sultans’ın öne geçme sevincini adeta kursağında bıraktı.

Skoru ve dolayısıyla şampiyonu belirleyen touchdown ise Saygun Ofluoğlu’ndan geldi ve Rams’in en tecrübeli isimlerinden Saygun, yakaladığı kısa pas ile takımını öne geçirdi. Bu pozisyonun sonrasında da Sultans’ın hücum tercihleri sonuçsuz kalınca bu sezon finale kadar mağlubiyet almadan gelen Rams, bu başarısını şampiyonluk ile taçlandırmış oldu.

İşin ilginç kısmı ise bu yıl Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde de harika işlere imza atarak Final Four’a yükselen Rams, bu galibiyetle şeytanın bacağını kırdı ve iki yıldır finalde Sultans’a kaybederek kaçırdığı TAFL şampiyonluğuna nihayetinde ulaşmayı başardı. Ayrıca Rams, böylece 11 yıllık bir maziye sahip olan TAFL’deki ilk şampiyonluğunu da ilan etmiş oldu.

Biz de NFLTR ailesi olarak şampiyon Koç Rams ve lig ikincisi Boğaziçi Sultans’ı gönülden tebrik ediyoruz ve tebriğin de ötesinde, tribünleri dolduran onlarca ateşli Amerikan futbolusevere böylesine heyecanlı bir mücadele izlettirdikleri için bu iki takıma da teşekkür ediyoruz.