NFL’de DeMarco Murray’nin geride bıraktığımız hafta sonu verdiği emeklilik kararının ardından lige veda eden bir diğer yıldız isim de cornerback Darrelle Revis oldu ve 33 yaşındaki tecrübeli oyuncu, başarıdan başarıya koştuğu 11 sezonluk NFL kariyerini noktaladığını açıkladı.

Son olarak 2017 sezonu Kasım ayında Kansas City Chiefs ile anlaşan ve takımla playoff oynama başarısı gösteren Revis, krampon asma kararını Twitter üzerinden yayınladığı gönderi ile duyururken bu gönderide “11 yıl boyunca sahip olduğum yeteneği sergileme fırsatı yakaladığım için oldukça gururluyum.” derken “Bu oyunu elit bir seviyede oynama konusunda sahip olduğum tutku, futbola beraberinde ‘shutdown corner’ kavramını getirdi.” ifadelerini kullandı.

Her ne kadar Revis’in açıklamaları pek de mütevazı bir çerçevede değerlendirilemeyecek olsa bile yıldız cornerback, gerçekten de NFL kariyeri boyunca pek çok süperstar wide receiver’ı oldukça düşük istatistiklerle sahadan yolcu ederek adını efsaneleştirmiş ve savunduğu receiver’lara “Revis Island” (Revis Adası) korkusunu tattırmıştı.

Revis, 2014 yılında kariyerindeki ilk ve tek Super Bowl zaferini New England Patriots ile yaşamış olsa da efsane cornerback, kendisini 2007 NFL Draftı’nın yedinci sırasından seçen New York Jets ile geçirdiği muazzam sezonlarla hatırlanıyor.

Nitekim Jets formasıyla 2008 ve 2011 sezonları arasında üst üste dört kez Pro Bowler üç kez de (2009 – 2011) First Team All Pro seçilme başarısı gösteren Revis, takımın 2009 ve 2010 sezonlarında art arda iki kez AFC Finali’ne yükselmesinin baş mimarlarından olmuştu.

Yaşadığı ACL sakatlığı sebebiyle 2012 sezonunda sadece iki maça çıkabilen ve sonrasında da Tampa Bay Buccaneers’in yolunu tutarak off-season’ın sansasyon yaratan transferine imzasını atan Revis, 2014 sezonunda Patriots’a transfer olmuş; yaşadığı Super Bowl zaferinin ardından ise eski takımı Jets’e geri dönmüştü.

Buccaneers ve Patriots formalarıyla da Pro Bowler seçilen yıldız oyuncu, 2015’te eski takımını beş yıl sonra ilk kez playoff potasına çıkartmak için büyük çaba sergilemiş ancak kaderi kendi elinde olan Jets, son hafta hiçbir iddiası bulunmayan Buffalo Bills’e mağlup olarak playoff hasretini uzatmıştı.

2015 sezonunu takiben ise kariyeri düşüşe geçen Revis, 2017 sezonunun başında takımsız kalmasına rağmen Chiefs formasıyla NFL’e geri dönüş yapmış ve son olarak da takımın, kendi evinde 21-3’lük skor üstünlüğünden Tennessee Titans’a mağlup olduğu wild card boy göstermişti.

Hall of Fame’e girmesine kesin gözüyle bakılan Revis, 11 sezonluk NFL kariyerini 29 interception, dört fumble’a zorlama ve iki de sack ile tamamlarken arkasında pek çok gözü yaşlı wide recevier bıraktı…