14 Mayıs Pazar günü Koç Üniversitesi Sahası’nda Koç Rams ile ODTÜ Falcons’ı karşı karşıya getiren TAFL Kulüpler 1. Ligi finalinde gülen taraf Koç Rams oldu.

Güçlü rakibini 29-19’luk skor ile geçen Rams, böylece üst üste dördüncü sezon TAFL şampiyonu olmuş oldu. Rams aynı zamanda Türk Amerikan futbolunda, resmi liglerin başladığı 2005-2006 sezonundan beri dört defa üst üste olan ilk takım olmayı başardı.

16.30’da başlayan mücadeleye hızlı başlayan ekip ODTÜ Falcons oldu. Falons hemen ilk çeyrekte rakibini bir safety’e zorlayıp ardından bir de alan golü bularak skoru 5-0’a getirdi.

İkinci çeyrekte Koç Rams iki kez öne geçmeyi başarsa da savunma Falcons hücumunu durduramayınca devre ODTÜ’nün 19-14’lük üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarıya daha etkili başlayan Koç Rams, ilk hücum serisinde bulduğu touchdown ardından yaptığı two point conversion ile 22-19 öne geçmeyi başardı.

Son iki çeyrekte ODTÜ Falcons sayı bulamazken Koç Rams maçın bitimine üç dakika yaptığı touchdown ile 29-19 ile skoru tayin etti. Maçın en değerli oyuncusu ödülü ise Koç Rams running back’i Joshua Anthony Quezada’ya verildi.

Böylece son altı yıldır final oynayan Koç Rams, üst üste dördüncü şampiyonluğunu ilan ederken, 2013 yılından beri ilk defa finale yükselen ODTÜ Falcons, ikinci finalinden de yenik ayrılmış oldu.

NFLTR ailesi olarak iki takımı da sahada gösterdikleri performanslardan ötürü tebrik ediyoruz…