Cincinnati Bengals, 2020 NFL Draftı’nın ilk sırasından LSU Tigers quarterback’i Joe Burrow’u seçtikten bir hafta sonra tecrübeli oyun kurucusu Andy Dalton ile yollarını ayırdığını açıkladı. Dalton’ı serbest bırakan Bengals’ın başkanı Mike Brown yaptığı açıklamada 2011 yılından beri takımın as QB’si olan oyuncuya teşekkürlerini iletti.

“Andy’nin bu organizasyonda her zaman özel bir yeri olacak ve benim kalbimde de özel bir yeri olduğunu biliyorum. Bu kulübümüz için zor bir gün çünkü onun her zaman dört dörtlük bir profesyonel olduğunu biliyoruz ve takdir ediyoruz. Andy’e saygı ve minnet duyuyor ve ona teşekkür ediyoruz.”

2011 yılının NFL Draftı’nda ikinci turdan seçilen Andy Dalton, çaylak sezonunda günümüzde yaşanan duruma benzer bir şekilde, Bengals’ın Carson Palmer ile yol ayrılığına gelmesiyle as oyun kurucu pozisyonuna geçmiş ve takımını beş sezon üst üste playoff’lara taşımayı başarmıştı.

32 yaşındaki oyuncu geçtiğimiz sezon Bengals’ın kötü gidişatı sonrası, takas dönemi kapandıktan bir gün sonra hem de doğum gününde, kariyerinde ilk defa yedeğe çekilmişti. Bu karara oldukça şaşıran ve tepki gösteren “Red Rifle” lakaplı oyuncu, yerine oynayan Ryan Finley’nin üç maçlık kötü performansı sonrası 13. haftada tekrardan ilk 11’e dönmüş ve takımına iki maç kazandırmıştı. Ancak Bengals tüm sezon boyunca bu iki maçtan başka bir maçı kazanamamıştı.

Kariyerinde 133 maçta 204 touchdown pası ve 118 interception bulunan Dalton’ın, Burrow’un seçilmesi üzerine takımdan ayrılması zaten bekleniyordu ancak tecrübeli oyuncunun takımdan kesilmesinin neredeyse Mayıs ayını bulması, Dalton’ın yeni takımı açısından seçenekleri oldukça aza indirmiş oldu.

Serbest oyuncu piyasasında ve draft’ta çoğu takım yeni quarterback’lerini bulmuşken Dalton’ın için şimdi en iyi ihtimal olarak iki takım gösteriliyor. Bunlardan ilki draft’ta quarterback seçmeyen, Tom Brady’nin ayrıldığı New England Patriots olarak gösterilirken, bir diğeri Nick Foles’u takas ile Chicago Bears’a gönderen Jacksonville Jaguars olarak öne çıkıyor. Patriots’ın kariyerinin ikinci yılına girecek olan Jarrett Stidham, Jaguars’ın da benzer şekilde kariyerinin ikinci yılına girecek olan Gardner Minshew’a sahip olması, bu takımları Dalton için önemli adaylar yapıyor…