Nisanın son haftası 5 Alman takımının katıldığı EFAF CUP ile başlayan ve  Almanya’nın Braunschweig  şehrinde bugün oynanacak German Bowl  ile  son bulacak olan GFL  sezonu, gerçekten çok çekişmeli maçlara sahne oldu. Ve sonunda Güney ve Kuzey konferanslarından  en iyi iki takım sahaya zafer için çıkıyor.

Marburg Mercenaries: Güney Konferansını normal sezonda lider bitiren  Marburg Playoff larda Köln Falcons ve Hamburg Blue Devils`ı safdışı bırakarak Finale ulaşti.Tarihinde ilk defa final oynayan takım Güçlü O-Line´i ve her biri çok iyi atlet olan WR leri ile lakabı Double Trouble olan RB  Gerome Castelberry  Marburgun en tehlikeli oyuncuları.Ve QB ise Alman Milli takimin Starter oyuncusu. Bunlarin yanında Marburg`taraftarlarinin yaklaşık 14 otobüs kiraladikları ve karşılaşma boyunca takimlarını yanlız bırakmayacakları düşünülürse,oyuncuların pek dışarda oynayan takim havasına girmeyeceklerini saniyorum.

Otoritelerin Ligdeki en iyi hücum koordinasyonu olan takımı diye söz ettikleri, Marburg`un dengeli koşu oyunları ve planlı ama hiç beklenmedik anlarda yaptığı  Game Breaker paslarla sonuca gitmeye çalışacağını düşünüyorum. Zaten bunu gerçeğe dönüştürecek bir hücum takımınada sahipler.

Defansif yönden de öncelik vermeleri gerekecek konu Dbler olacak. Çünkü rakipleri ligdeki en iyi top tutuculara sahip…

Bunlara ek olarak tarihlerinde ilk defa final oynamalarının oyuncular için artı bir motivasyon olacağına inanoyorum.

Braunschweig Lions: Neredeyse lig kurulduğundan bu yana hep tepede olan ve  97-98-99 ve 2005 de şampiyon olma başarısı göstermiş olan Lions,finansal açıdan olan rahatlığı dolayısıyla ülkedeki  kalburüstü oyuncuların ilk tercihi olmuştur.Ve bu senede değişen bir durum yok. NFLE oyunculari NCAA1-A oyuncuları eski NFL oyuncularından oluşan kadrosuyla  bu senede en büyük favoriydi. Finale gelmeyi başardılar.Hedefe varmadan önceki son durak bu aksam oynanacak maç.Kendi evlerinde oynayacak olmaları ve zaten cok ateşli olan taraftarlarının stadı doldurma olasılığı işleri biraz kolaylaştıracak gibi.Ama Lions bugüne kadar kendi evinde oynadığı 3 final maçından da yenik ayrılmış. Bu da kaderin ayrı bir cilvesi olsa gerek. Hücumda çok çesitli formasyonlarda oynayabilen Lions özellikle orta ve uzun mesafeli paslarda rakip için büyük tehlike arz  ediyor.Kısa mesafeleri ise RB Bruce Molock hallediyor zaten. Defansta cok iyi DB ve NFLE tecrübeli oyunculara sahip olan,D-Linedada yine  NFLE  oyuncularına sahip.Belkide en zayıf noktalari LB tayfası olan Lions  maçında kesin favorisi gösteriliyor Almanyada.

Bu arada bu iki takım normal sezonda 2 defa karşılaştı. Skorlarda birbirine yakın oldu.

Marburg vs Braunschweig  23-:-26 ve  Braunschweig vs Marburg  28-:-38