SD Chargers @ BUF Bills

http://static.nfl.com/static/content/catch_all/nfl_image/lee-evans-655x350.jpgSD Chargers geçen hafta son yıllarda en çok nefret ettikleri takım olan Patriots karşısında evlerinde farklı kazanarak taraftarlarını memnun ettiler. Fakat bu maçın analizini yapmak için geçen haftadan önceki MIA Dolphins maçına dikkatli bakmak gerekiyor. Son senelerde bir Batı takımının, bir Doğu takımı ile pazar günü erken saate oynaması pek iyi sonuç vermedi. Bu eşleşmede özellikle Doğu takımı bye haftasından dinlenerek geliyorsa Batı takımı için durum çok daha kötü. Chargers’ın Dolphins maçı bu durumun tam bir örneği… Bu olumsuz etkinin yanında BUF Bills’in son maçlarda evinde çok iyi performans göstermesi Chargers’ın işini bir kat daha zorlayacak.

BUF Bills kanadında; sezona iyi bir başlangıç yapan fakat ARI maçında geçirdiği sarsıntı sebebiyle oyundan çıkmak zorunda kalan T.Edwards’ın takımın başında sahaya çıkması bekleniyor. Bu sezon L.Evans ile iyi bir uyum yakalayan Edwards pas savunmasında Broncos’dan sonra ligin en kötü takımı karşısında galibiyet sayısını 5’e yükseltmeye çalışacak.
Chargers’ın leyhine söylenebilecek iki nokta var: Bu maça ligin en çok sayı yapan takımı olarak geliyorlar ve +4 gibi bir Turnover Rasyo’suna sahipler. Yinede Doğu takımının tarafındayım…

BUF Bills Kazanır
BUF Bills +1 (En Fazla 1 sayı fark yer)

NO Saints @ CAR Panthers

http://i4.photobucket.com/albums/y150/Saltlick/NFL%202006/Carolina_DeAngeloWilliams.jpgGeçen hafta beni ters köşeye yatıran CAR Panthers için bir kere daha şansımı denemek istiyorm. Geçen hafta gerçekten tanınmaz haldeydi CAR Panthers. Tabi bu sonucun ortaya çıkmasının asıl sebebi TB Bucs’ın maça oldukça konsantre başlaması. Daha ilk CAR Panthers hücumuna savunma TD ile cevap verip üstüne bir de hücum TD eklenince maçın gidişatı erkenden belli oldu. CAR Panthers farka rağmen dengeli hücuma sadık kalmaya çalışsada maçın sonuna kadar motivasyonunu kaybetmeyen Bucs 2002’den beri evinde yenemediği Panthers’ı adeta ezdi geçti…

İki takımı karşılaşırmaya kalktığımızda hücum gücü olarak NO Saints oldukça ağır basıyor. Özellikle bu hafta sakatlıkları sona eren M.Colston ve J.Shockey’in de takıma katılma dahil olması bekleniyor. Ligin en iyi 3. savunmasına sahip CAR Panthers bu alanda üstün olan taraf. Daha çok pasa dayalı hücum tercihi yapan NO Saints karşısında Panthers özellikle D.Williams ve J.Stewart ile zamanı kontrol edecek güçlü savunması ile de maçı kazanmaya çalışacaktır. CAR Panthers özel takımı bu maçtada son fahtalarda yaptığı hataları yaparsa NO Saints özellikle R.Bush ile cezasını kesecektir.

CAR Panthers iki sebeple taraftarına kendini affettirmek durumunda; 1- Geçen hafta TB Bucs karşısında alınan malubiyet sonrası iki hafta üstüste division rakiplerine kaybetme şansları yok…2- Bu iki takım geçen sene Carolina’da karşılaştıklarında Saints çok farklı kazanmıştı… bu hesabında alınması gerekiyor…

CAR Panthers Kazanır
CAR Panthers -3 (En az 3 sayı fark atar)

IND Colts @ GB Packers

http://assets.espn.go.com/photo/2007/1207/nfl_u_rwayne_580.jpg2 haftadır bindiğim IND Colts trenine bu haftada sadık kalacağım. BAL Ravens karşısında nihayet beklenen patlamayı yapan Payton, bu ivmeyi devam ettirmek isteyecektir zira namalup TEN Titans’ın oldukça gerisinde kaldılar. Geçen hafta özellikle ligin en iyi koşan takımlarından biri olan BAL Ravens’ı 50 koşu yardında tutup sadece bir FG’e izin veren IND Colts defansı geride bırakılan 5 haftadan oldukça farklı gözüktü. Bu sefer karşılarında pas hücumu ile daha agresif bir GB Packers bulacaklar. GB Packers geçen hafta SEA Seahawks karşısında oldukça rahat bir galibiyet aldı… Fakat bu maçı karşılaştırma yapmak için kullanmak çok yanlış olur. Değinilmesi gereken en önemli nokta GB Packers’ın savunmasının IND Colts’tan kat ve kat iyi olması. Özellikle ligin en çok INT yapan takımı olmaları, koşu hücumu olarak ligin dibinde bulunan IND Colts’un dikkat etmesi gereken en kritik nokta. Bir de buna geçen hafta sakatlanan J.Addai’nin bu maçta oynmayacak olması eklenince tüm yük P.Manning’in omuzlarına yıkılıyor.

Koşu hücumu konusunda GB Packers’ın da çok iyi olduğu söylenemez. Özellikle R.Grant’in inişli çıkışlı istatistikleri bu sezon 100 yard barajını hiç aşamamış olması GB koşu hücumunun eskisi gibiç alışmadığını gösteriyor. İki takımında pas hücumuna yatkınlığı sebebiyle uzun ve yüksek skorlu geçecek bu maç için yapılacak en akılcı tahmin OVER (üst) olur. Ben bunun yanına senkronizasyonu oturtmuş P.Manning’i de ekliyorum.

IND Colts Kazanır
IND Colts -1 (En az 1 sayı fark atar)
Over 47 (İki takımın yaptıkları sayının toplamı 47’den fazla olur)

NY Jets @ OAK Raiders

http://assets.sbnation.com/assets/22465/favre_jets.jpgOAK Raiders bir sezonu daha kapattı. Takımda şu anda koç pozisyonu dahil hiçbir pozisyonda istikrar yok. Takımın tek elle tutulur yeri koşucu kadrosu, o kısımda da sakatlıklar yüzünden baya sıkıntı çekiyorlar. Ayrıca bu hafta karşılaşacakları NY jets ligin en iyi 3. koşu savunmasına sahip takımı. Bu da demek oluyor ki OAK Raiders’ın galip gelmesi J.Russel’ın pas atma kabiliyeti (!)’ne bakıyor.

Diğer yanda NY Jets son iki maçını kazanarak Oakland’a geliyor. QB Brett Favre bu iki maçta toplan 7 TD pası atarak hala formda olduğunu gösterdi. Son CIN Bengals maçında yavaş yavaş T.Jones’un da hücum varyasyonlarına eklendiğini izledik. NY Jets hücumu açısından önemli bir katkı olacaktır. 2003’ten beri bu iki takım arasında oynanan son 3 maçı NY Jets kazanmış. Jets’in son yıllarda kurduğu en iyi kadro bu seneki kadrosu… NE Patriots’da Brady’nin sakatlığı ile sınıf düşmüşken playoff şansını değerlendirmemek New York için hayal kırıklığı olur. Ligden elini eteğini çekmiş bir takıma yenilerek bu şanslarını zora sokacakları kesin.

NY Jets Kazanır
NY Jets -3 (En az 3 sayı fark atar)