Yenilikler…

Son zamanlarda fark etmişsinizdir sitenin güncellemesinde birkaç değişikliğe gittik. Geçen ay siteyi güncelleyemediğimiz uzun dönemler oluyordu. Bu güncelleme sorununu neredeyse halletmiş bulunmaktayız.

Yeni NFL Haberleri Bölümü

NFL haberleri bölümünü aktive ettik. Her gün NFL’de ki önemli gelişmeleri sizlere sunmaya başladık. En son eklenen iki haberi ana sayfamızdan yayınlıyoruz. Diğer haberlere ise sağ tarafta “En Son Eklenen Yazılar” kutusunun altında bulunan “En Son Eklenen Haberler” başlıklı kutudan ulaşabilirsiniz. Bu haberleri öncelikle, HaberBot ile forumdaki üyelerimizle paylaşıyoruz daha sonra siteye ekliyoruz.

Yazarlar, Yazılar…

Mevcut yazarlarımız daha sık yazı göndermeye başladılar. Uzun süredir yazı göndermeyen yazar arkadaşların aramızdan ayrılmasına karşın ekibe katılan yeni yazar arkadaşlarla devam ediyoruz. Avrupa’dan Amerikan futboluna sitemizde yer vermeye başladık. Fransa, Polonya derken bu liste uzayıp gidecek. Güncel NFL yazıları ve TAFL yazıları yayınlamaya da devam ediyoruz.

Siteyi olabildiğince güncel tutmak için yazar kadromuzu genişletme çalışmalarımıza devam ediyoruz. Aramıza yazar olarak katılmak isteyen arkadaşlar bize, iletişim bölümünden kendileri hakkında ve yazmak istedikleri konular hakkında genel bilgi vererek, örnek bir yazı göndererek başvurabilirler.

Diğer Yenilikler

“Nedir?” bölümündeki bilgilerin zamanla sizin tüm sorularınıza cevap veremediğini fark ettik ve bu yüzden daha detaylı bir bölüm oluşturduk. Oyunun temelleri, takımı oluşturun birimler, önemli terimler ve kurallar, hakemlik ve ceza prosedürü başlıkları altında “Amerikan Futbolu Nedir?” bölümünü tekrar ele aldık ve sağ tarafa yerleştirdik.

Ayrıca sitede yapacağımız yenilikleri size daha kolay ulaştırmak için “Duyurular” bölümü oluşturduk. Üst menü’de görebilirsiniz.

Super Bowl Hakkında

İki sezondur Digiturk 70.Kanal Fox Sports’dan Super Bowl’u canlı olarak izliyoruz ancak maalesef bu sezon Fox Sports maçı canlı yayınlamayacak. Sanırım o saatlerde aynı kanaldan basketbol maçı izleyebileceksiniz. Onun yerin Fox Sports Amerikan futbolu sezonun en önemli olayını bir gün sonra yani 3 Ocak 2008 tarihinde saat 20.00’da banttan yayınlamayı tercih etmiş. Konu ile ilgili Fox Sports’a düşüncelerimizi iletmek amacıyla bir mail kampanyası yapmayı planlıyoruz. Ancak bu sonuca ulaşır mı kesin bir şey diyemeyiz. Maçın heyecanını yaşamak için bir gün televizyonu açmadan, internete girmeden, skoru öğrenmeyip 3 Ocak gününü beklemek istemeyenler, forumdan internet üzerinden maçın canlı izlenip izlenemeyeceğini takip edebilirler.

Forum?

Üyelerimizin büyük bir çoğunluğu forumdaki durgunluktan şikayetçi ancak geçen sezonlarda yaşanan olaylar yüzünden birçok takımın oyuncularına foruma yazmayı yasaklaması forumun durgunlaşmasındaki ana neden diyebilirim. Çünkü aktif üyelerin büyük çoğunluğunu Üniversiteler Ligi’nde veya Kulüpler Ligi’nde forma giyen oyuncular oluşturmakta. Hal böyle olunca forumun durgunlaşması normal ancak ilerleyen zamanlarda TAFL maçlarının başlamasıyla tekrar biraz hareketlenecektir. Bizler site yönetimi olarak forumdaki muhabbetleri belirli bir seviyenin üzerinde tutmaya çalışıyoruz. Bu yüzden polemik oluşturabilecek mesajlar tarafımızdan siliniyor. Eğer bu tarz mesajlara izin verirsek şuanda foruma yazan kitleyi de forumdan soğutmuş oluruz. Bu sebeple anlayış göstermenizi ve polemik yaratıcı mesajlardan kaçınmanızı rica ediyoruz.

Forumdaki üyelik sistemi yönetici onaylı olarak devam etmekte. Bazı arkadaşlar “üyeliğim neden hala onaylanmadı?” diye mailler atıyor. İsim, soyad belirtilmeyen üyelikleri genellikle kabul etmiyoruz. Foruma kayıt olduğunuz mail adresinde isminiz ya da soyadınız belirtilmiyorsa lütfen nickinizde belirtiniz ya da bize mail attıktan sonra foruma kayıt olunuz. Aksi takdirde üyelik başvurunuz kabul edilmeyecektir.

NFLTR Bowl II

Site ekibi olarak nfl.com/fantasy üzerinden oynadığımız nfl fantasy’deki ligimiz NFLTR Bowl II sona erdi. Geçen sezon olduğu gibi bu sezonda keyifli bir lig oldu ve geçen sezon olduğu gibi bu sezonda en iyi ikinci kontenjanından playoffa yükselen, yazarlarımızdan Hilmi Çeltikçioğlu’nun takımı Los Conquistadores’in şampiyonluğu ile sona erdi. Kendisini tebrik ediyor, bir sonraki NFLTR Bowl için başarılarının devamını diliyoruz. :)

Yapmayı Planladıklarımız

İlerleyen zamanlarda elimizdeki TAFL maç görüntülerinin birikerek çoğalması ve bunları siteye teker teker eklemenin çok büyük zaman alacağını bildiğimiz için bir TAFL fotoğraf portalı kurmayı planlıyoruz.

Bunun dışında yakın bir zamanda NCAAF ve TAFL üzerine haberlerde geçmeye başlayacağız sitede.

… 

Şimdilik siteye dair sizlerle paylaşacaklarım bu kadar. Kendinize iyi bakın, footballa kalın…

Kaan Özaydın