Buffalo maçı o kadar unutmak istediğim bir tecrübeydi ki maç yazısını anca Perşembe günü yazabiliyorum. Jets hakkında bildiğiniz hiç bir şey yoksa dahi şunu öğrenin, bu lanetli takım tam 40 senedir taraftarlarına türlü türlü acılar çektirmekten zevk alır. Bu olayları yazabilecek kadar acıdan zevk almıyorum ama çok merak eden varsa şu terimleri googlelayabilir; Doug Brien, fake spike, mud bowl, Mark Gastinau, Testaverde’s achilles heel, Keith Byars fumble…

Bu sene başlamadan önce bu takımın doğru yolda olduğunu ve bir kaç seneye kadar Super Bowl için aday olabileceğini düşünüyordum, çoğu jets taraftarı gibi. Ama bu takım yine bizi kabullendiğimiz realitemizden çekip çıkardı, umutlarımızı arttırırdı ve yine o umutların üzerinde dans etti. Mark Sanchez’de Jets kültürünün ne olduğunu çok çabuk kapmış olacak ki o da ilk 3 hafta NFL’de haftanın çaylağı seçildikten sonra New Orleans ve Buffalo maçlarında 9 interception yaptırarak “ben doğuştan Jetsliyim dedi.”

Şahsen ben savunma football’undan çok zevk alan pek öyle 30’lu 40’lı sayılarda biten maçlardan hoşlanan biri değilim. Buna rağmen bu kadar kötü bir maç seyrettiğimi uzun zamandır hatırlamıyorum. 1 hafta önce sadece 2 (yazıyla İKİ) pas yapabilen bir takıma kaybeden Bills’e karşı 300 yardadan fazla koşarak maçı kaybetmek her babayiğidin harcı değil. Takımdaki müthiş disiplinsizlik şimdiye kadar çok övdüğümüz Rex Ryan’ın sorumluluğu.

Hücum takımı ne zaman bir şeyler yapsa (ki çok az oldu bu) bir ceza ile kendi ayaklarına kurşun sıktılar. Uzatma dakikalarında da Buffalo’nun 10 yarda çizgisine kadar inmiş ve çok kolay bir field gol ile maçı kazanmak üzereyken bir tutma cezası ile kendilerini 30 yarda çizgisinden FG denerken buldular ve tabi bu takım Jets olunca ne oldu? Snap’de fumble oldu tabiki.

Maçta hiç mi iyi şey olmadı?Oldu. Thomas Jones ve Leon Washington sezonu sonunda açtılar. Jones 200 yardanın üzerine çıkarak Jets’in takım rekorunu kırdı. Washington ise 99 yarda da kaldı.

Haftaya Jets’e her zaman zor gelen Raiders ve 3 saatlik uçak yolculuğu var. Tabi bütün bu güzel haberlere eklemem gereken Jets’in en büyük kaybı sakatlanarak sezonu kapatan Kris Jenkins oldu, yeri doldurulabilecek bir boşluk değil onun boşluğu. Jenkins’in sakatlanması ile beraber bence Jets’e bu sene playoff  yolu kapandı.

*Yine aynı Jets.