New Orleans Saints ilk periyotunu 10 – 0 geride bitirdiği maçta, ikinci yarının başındaki onside kick de dahil olmak üzere bir çok riski alıp, Indianapolis Colts’u 31 – 17 yenerek, NFL şampiyonu oldu.

New Orleans’ın oyun kurucu Drew Brees’in, Super Bowl’da atılan en çok isabetli pas kategorisinde NFL rekoruna ortak olduğu ve taraftarların oylarıyla maçın MVP’si seçildiği mücadelede, Saints savunmasının son üç periyotta Peyton Manning’e sadece bir kere skor üretme imkanı verip maçın bitimine 3 dakika 12 saniye kala Manning’e interception yaptırmaları New Orleans’a kupayı getiren noktalardı.

Tarihinde ilk defa Super Bowl’da oynayan ve ilk defa Lombardi Kupasını evine götüren Saints’de maçtan sonra Drew Brees, “Dört yıl önce şehrin yüzde 85’i sular altındayken kim böyle bir başarının gelebileceğini düşünebilirdi ki? Birçok kişi şehirden New Orleans’ın bir daha asla geri gelmeyeceğini düşünerek ayrıldı. Birçok kişi Saints organizasyonun da bir daha geri gelmeyeceğini düşünüyordu. Biz ise birbirimize bakıp, “Hep beraber yeniden yapılanacağınız. Birbirimize güvenerek bunu başaracağız.” dedik ve tüm bu inançla doruk noktasına ulaştık.” dedi.

Çoşkulu Saints taraftarlarının önünde Lombardi Kupasını kaldıran Saints head koçu Sean Payton ise “Maça favori olarak çıkmayan bir ekip olarak onlardan daha iyi olduğumuzu hissediyorduk. Bir sürü insan kaybedeceğimizi düşünüyor olabilirdi ancak biz içinde bulunduğumuz durumdan memnunduk.” dedi.

Maça hızlı başlayarak 10 – 0 öne geçen Colts’u daha sonra durdurmayı başarıp Super Bowl tarihinde sıklıkla görmediğimiz geri dönüşlerden birine imza atan Saints başarısının ardında devre arasında soyunma odasında yapılan konuşmalar da yatıyordu. Koç Payton, takımının ikinci yarıya onside kick ile başlamasıyla ilgili olarak “Bir noktada onside kick yapmamız gerekeceğini biliyorduk. Devre arasında oyuncularıma, “İkinci yarıyı bu şekilde açacağız. Haydi gidip bu oyunu gerçekleştirelim” dedim” açıklamasını yaptı.

Onside kick’de başarılı bir vuruş gerçekleştiren kicker Thomas Morstead ise “O an hem çok korkuyordum hem de çok heyecanlıydım, çünkü eğer başarılı bir vuruş yaparsam topu kazanacağımızdan emindim.” dedi.

Öte yandan son dört yıldaki ikinci şampiyonluğuna çok yaklaşan ancak sahadan boynu bükük ayrılan Colts’da dört defa NFL MVP’si seçilmiş oyun kurucu Peyton Manning’in, maç sonrası röportajında neredeyse 10 defa “hayal kırıklığı” kelimesini kullanması dikkat çeken noktalardan biriydi.

Manning, “Üç yıl önce bu kupayı kaldırdığımız için nasıl bir güzel bir duygu olduğunu biliyorum, eminim ki New Orleans halkı ve Saints oyuncuları şuan aynı duyguları yaşıyorlardır.” derken, New Orleans Saints’de Drew Brees, kupayı 2005 yılındaki Katrina kasırgasında büyük darbe alan New Orleans kentine adadığını belirtirken “Bu şampiyonluk senin için, New Orleans.” diyerek geceye en anlamlı noktayı koymuş oldu.

Yazan: Haber Servisi