Cumartesi günü Arizona Cardinals tarafından takımdan kesilen Matt Leinart yeni takımını çabuk buldu. USC’nin eski yıldızı Houston Texans ile bir yıllık anlaşma imzaladı.

Arizona Cardinals’da bu sezon as oyun kurucu olması beklenen Leinart, Houston Texans’da Matt Schaub ve Dan Orlovsky’nin ardından üçüncü oyun kurucu konumunda olacak.

Kontratın detayları henüz açıklanmazken Houston Chronicle’ın haberinde Leinart’ın 630 bin dolar alacağı bu rakamın bir milyon dolara çıkabileceği belirtildi.

Cardinals, Matt Leinart’ı serbest bırakmadan önce onu takas etmeyi düşünmüş ancak istedikleri teklif bir türlü gelmeyince 27 yaşındaki oyuncuyu serbest bırakarak ona yeni sezon için 2,5 milyon dolar ödemekten kurtulmuştu.

Houston Texans, Cumartesi günü üçüncü oyun kurucusu John David Booty’yi takımdan kesmişti ve takımın adı Leinart ile ilgilenen takımlar arasında yer almaya başlamıştı.

John David Booty, USC Trojans’da üç yıl Matt Leinart’ın yedekliğini yapmıştı ve 2006 yılında Leinart’ın NFL’e gitmesinden sonra 2006 ve 2007 yıllarında USC Trojans’ın as oyun kurucusu olup başarılı performanslar sergilemişti.

NFL kariyerinde NCAA’de yedekliğini yaptığı Leinart gibi başarılı olamayan Booty’nin üçüncü NFL takımı olan Houston Texans kariyeri, bir nevi üniversitede de önünde olan Leinart sayesinde noktalanmış oldu.

Yazan: Haber Servisi