NFC’de Green Bay Packers’ın tarihinde bir postseason maçında en çok sayıyı yapıp Atlanta Falcons’ı 48 – 21’lik gibi farklı bir skorla yenmesinin ardından, Chicago Bears’ın wildcard’da sürpriz yapıp New Orleans Saints’i eleyen Seattle Seahawks’i 35 – 24 yenmesiyle ezeli rakiplerin NFC Finali’nde karşılaşmasına vesile oldu.

Normal sezonun son maçında Chicago Bears’ı yenip wildcard oynamaya hak kazanan Green Bay Packers ezeli rakibi Bears’ı tekrar yenip uzun yıllar sonra tekrar Super Bowl’a çıkma hedefinde.

Packers’ın yıldız receiver’ı Greg Jennings daha NFC Finali’ndeki takımlar belli olmadan yaptığı açıklamada karşılarında rakip olarak Chicago Bears’ı görmek istediğini söylemişti.  Pazar günü ise Jennings’in dileği yerine geldi ve iki ezeli rakip NFC Finali oynama hakkı kazandı.

90 yıllık rekabatte Chicago Bears’ın 92, Green Bay Packers’ın 83 galibiyeti bulunmakta. İki takım arasındaki altın maç ise berabere bitmiş durumda. Öte yandan Green Bay Packers’ın hazırlık maçlarında Bears’a karşı 12 – 5’lik üstünlüğü bulunmakta.

Pazar günü oynanacak maç aynı zamanda iki takımın 1941 yılından beri playoff’lardaki ilk karşılaşması olacak. İki takım 14 Aralık 1941 tarihinde ilk ve son defa playoff’larda karşı karşıya gelmiş ve maçı 33 – 14 kazanan Chicago, Batı Grubu şampiyonu olmuştu.

Pazar günkü maç, kimilerine göre NFL’in en büyük rekabeti olan Bears – Packers rekabetinin tarihinin en önemli anlarından biri olacak.

Hatırlanacağı üzere Bears head koçu Lovie Smith göreve geldiğinde en büyük hedeflerinin, Green Bay’i yenmek, NFC East’i kazanmak ve Super Bowl’u kazanmak olduğunu söylemişti.

Bears’ın tight end’i Greg Olsen ise karşılaşmada kişisel bir şey olmadığını, son günlerin formda ismi Packers QB’si Aaron Rodgers’ı değil Packers’ı yenmek istediklerini söyledi.

Yazan: Haber Servisi