Washington Redskins, yıldız running back’i Clinton Portis’i serbest bıraktı. Uzun süredir Redskins organizasyonun yüzü haline gelen Portis’in, bu hamleyle yedi yıldır süren heyecan dolu zaman zaman inişli çıkışlı D.C. günleri sona ermiş oldu.

Redskins head koçu Mike Shanahan’ın bu kararında Portis’in sakatlıkları ve aldığı paranın önemli unsurlar olduğunu belirtildi. Eylül ayında 30 yaşına girecek olan Clinton Portis geride bıraktığımız iki sezonda yaşadığı sakatlıklardan ötürü sadece 13 maçta forma giyebilmişti.

2009 sezonunda geçirdiği beyin sarsıntısı ardından 2010 sezonunda kasığında meydana gelen yırtık sonrasında performansı iyice düşen Portis’in kontratında gelecek sezon kazanacağı 8.3 milyon dolar bulunuyordu. Shanahan, NFL combine’da yaptığı açıklamada yıldız oyuncuyu o fiyata takımda tutmayacağını söyledi.

Shanahan, “Onun diğer teklifleri değerlendirmesine izin vereceğiz ve diğer takımların ona biçtiği değeri göreceğiz.” derken Portis yaptığı açıklamada oldukça üzgün olduğunu dile getirdi.

Bir radyo kanalına açıklamalar yapan yıldız oyuncu, “Bu birazda karşılıklı alınan bir karar.” derken bunun kontratını yeniden değerlendirmek için bir fırsat olduğunu ancak artık takımın önemli bir numaralı oyuncusu olmamasından dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

“Onlar bana kariyerimi kolaylaştırmak ve yardımcı olabileceğim başka bir takıma gitme imkanı tanıdı.” diyerek, gelişmeye bardağın dolu tarafından bakan Portis’in kariyerinde 10,000 koşu yardını geçmesi için 77, Hall of Famer John Riggins’in D.C.’deki rekorunu kırması için de 648 yard kalmış durumda.

Yazan: Haber Servisi