Indianapolis Colts’un serbest bıraktığı, sakatlıklardan belini doğrultamayan yıldız safety Bob Sanders, San Diego Chargers ile bir yıllığına anlaştı. İki taraf arasında anlaşma sağlanırken Sanders’ın resmi sözleşmeye ne zaman imza atacağı, oyuncular birliği ile NFL’in yaptığı toplu sözleşme görüşmelerinin sonucuna göre belli olacak.

30 yaşındaki Bob Sanders, 2011’in başında Colts tarafından serbest bırakılmıştı ve Colts bu hamlesine sebep olarak yıldız oyuncunun sakatlıkları sebebiyle sürekli olarak maç kaçırmasını göstermişti. Sanders’ın yedi yıllık Colts kariyerinde kaçırdığı 64 maç bulunuyor.

Bob Sanders geçtiğimiz sezonda takımının ilk maçında, Colts savunmasının sahaya çıktığı ilk seride sakatlanmış ve sezonu kapatmıştı.

Sanders, 2007 yılında En İyi Savunma Oyuncusu seçildikten sonra Colts ile beş yıllığına 37.5 milyon dolarlık sözleşme imzalamış ancak bu kontrattan sonra sadece dokuz normal sezon maçında oynayabilmişti.

Chargers ise kontratı bir yıllık tutarak yıldız oyuncuya son bir şans vermiş oldu. San Diego ekibi Sanders’ın bu yaz sıkı çalışıp, sakatlıkları ardında bırakıp takıma katkı yapmasını umuyor.

Yazan: Haber Servisi