NFL’de lokavt bir aydır devam ederken, lig yönetimi hale oyuncular ve takım sahipleri arasında yeni bir sözleşme imzalanmamışken hazırlık maçlarını programlamaya başladı.

Salı günü NFL oyuncularının avukatları Minneapolis’de hakimlerle görüşken, hazırlık maçları takvimi açıklandı. Açıklanan fikstüre göre ilk hazırlık maçı Şöhretler Müzesi maçı çerçevesinde 7 Ağustos’da Canton, Ohio’da Chicago Bears ile St. Louis Rams arasında oyananacak.

Oyuncular ile takım sahipleri arasındaki sözleşme hatırlanacağı üzere 11 Mart’ta sona ermişti. Her ne kadar takımlar hazırlık maçlarında çoğu oyuncusunu dinledirse de kural olarak yeni bir anlaşmanın, hazırlık kamplarının başlayacağı 25 Temmuz’a kadar imzalanması gerekiyor.

NFL lokavtının ikinci ayına girdiğimiz şu günlerde NFL’in tüm aktiviteleri şuanda dondurulmuş durumda. Şuanda sadece 28-30 Nisan’da NFL Draftı’nın yapılacağı gözüküyor ancak seçilen çaylak oyuncuların hangi şartlar altında takımlarıyla sözleşme imzalayacakları tam bir muamma.

Açıklanan hazırlık maçları takvimi 2 Eylül’e kadar 65 maç içeriyor. Hazırlık maçları arasında en çok dikkat çeken maç 26 Ağustos’da geçtiğimiz yılın şampiyonu Green Bay Packers’ın Indianapolis Colts’u Lucas Oil Stadium’da ziyaret edeceği karşılaşma. 2012 Super Bowl’u da bu stadda oynanacak.

Şuan için sadece ulusal kanallarda yayınlanacak hazırlık maçlarının tarihi belirlenmiş durumda. 18 Ağustos’da AFC şampiyonu Pittsburgh Steelers’ın Philadelphia Eagles’ı ağırlayacağı karşılaşma Fox’dan canlı yayınlanacak.

Normal sezonun ise 11 Eylül’de başlaması planlanıyor ancak normal sezon takvimi henüz açıklanmış değil.

Eğer oyuncular ile takım sahipleri arasında yeni bir toplu sözleşme imzalanmaz ise normal sezonun ve hazırlık maçlarının oynanmayacak.

Yazan: Haber Servisi