Green Bay Packers’ın eski running back’i Ahman Green düşüşte olan kariyerini Kanada’da da toparlamayadı. 33 yaşındaki oyuncu CFL ekibi Montreal Alouttes tarafından hazırlık kampında topuğunda bir sakatlık keşfedilince takımdan kesildi.

Ahman Green, Mart ayında Montreal Alouttes ile anlaşmıştı ve gelecek sezon takımın running back’i Avon Cobourne’ın Hamilton ile serbest oyuncu olarak anlaşmasının ardından ilk 11’e yerleşmesi bekleniyordu.

NFL kariyeri on iki sezon süren Ahman Green bu süreç içerisinde toplam 9,205 yard koşmuş ve 60 touchdown yapmıştı. Green Bay Packers formasını yedi yıl giyen Green, 8,208 koşu yardıyla Packers tarihinin en çok koşan oyuncusu olmuştu.

Geçtiğimiz yıl UFL’de Omaha Nighthawks forması giyen tecrübeli oyuncu yedi maçta 68 kez buluştuğu topla 253 yard koşmuş ve sekiz pas yakalayıp takımına 50 yard kazandırmıştı.

Ahman Green, NFL’deki son başarılı sezonunu 2006 yılında Packers’da geçirmişti. Green, 1059 yard koştuğu sezonun ardından serbest oyuncu olarak Houston Texans ile anlaşmıştı. Hayal kırıklıklarıyla dolu iki yılın ardından 2009 yılında Packers’a dönen oyuncu sekiz maçta forma giyip bir touchdown yapmıştı.

Yazan: Haber Servisi