Dokuzuncu hafta benim açımdan mükemmele yakın geçti.  Bu sezon ilk defa tüm öngörülerim tahmin ettiğim gibi gelişti ve ilk defa hatasız bir haftayı geride bıraktım. Bu iyi haber gibi gözüksede, bu sezon hiç iki hafta üst üste başarılı tahminler yapamadım. Gelecek hafta tercihlerimi “fade” etmek belki daha akıllıca olacaktır.

Geçen Hafta Tahminlerim: Doğru (D) / Yanlış (Y) / Beraberlik (B)

NY Jets @ BUF Bills – NY Jets +1,5 (D)
SF 49’ers @ WAS Redskins – SF 49’ers -4 (D)
SF 49’ers @ WAS Redskins – Under 37,5 (D)
GB Packers @ SD Chargers – GB Packers -5,5 (D)
BAL Ravens @ PIT Steelers – BAL Ravens +3 (D)

Jets – Bills maçında genelde beklentilerim gerçekleşti. Özellikle ilk yarıda iki takımda birbirine skor şansı tanımadı. İkinci çeyreğin sonuna kadar skorsuz geçen mücadelede Jets soyunma odasına 3-0 önde girmeyi başardı. İlk yarı, az hata yapanın kazanacağını bizlere gösterdi. Az hata yapan Jets maçı rahat bir şekilde kazanmayı başardı.

49’ers ve Redskins maçı tam anlamıyla beklediğim gibi geçti. Redskins’in maç sonucu belli olduktan sonra skorborda yansıyan 8 sayısı dikkate alınmamalı zira 49’ers savunması tüm maç boyunca Redskins’e karşı oyunu domine etti. 49’ers hücumda da hatasız oynayınca NFC’de Packers takibini sürdürmüş oldu.

Geçen hafta yazımda da belirttiğim gibi Chargers aslında bu ligdeki tüm takımlarla başabaş maç çıkaracak kadroya sahip. Fakat bir şekilde yanlış zamanda yanlış şeyler yapıp maçları kaybetmeyi başarıyorlar. Geçen hafta da maça iyi başlamalarına rağmen ilk çeyrek bitmeden iki top kaybı ile Packers savunmasına iki TD verdiler. Sonrasında tüm maç boyunca Packers’ı geriden takip etmek zorunda kaldılar. Son şampiyon yine bir ara düşüş yaşadıysada gerekli olan farkı korumayı başardı.

Ravens – Steelers maçı geçen hafta benim açımdan en riskli tercihti. Maçta aldığım bu riski doğrularcasına geçti. Steelers evinde son çeyrekte inanılmaz bir dönüş yaptı 6-16’lık skordan gelip 20-16 öne geçmeyi başardı. Maçın bitmesne 8 saniye gelen TD ile kazanmayı başaran Ravens sayesinde mükemmel bir haftayı geride bırakmış oldum.

NFL 2011 Sezonu Toplamı

Doğru: 21
Yanlış: 15
Beraberlik: 1

NFL 2011 – 10. Hafta Tahminleri

JAC Jaguars @ IND Colts

Bu hafta Packers – Vikings maçı dışında çift haneli handikaplı maç yok. 1 TD farkın bile öngörüldüğü maç sayısı oldukça az. Bu durum oldukça riskli bir haftanını bizi beklediğini gösteriyor.

İlk tercihimi Jaguars ve Colts’un bu sezonki ilk eşleşmesinden yana kullanıyorum. Ligde henüz galibiyeti olmayan Colts kendi evinde Jaguars karşısında ilk galibiyetini almaya çalışacak. Ofansif anlamda yıldız isimlerini bir bir sakat listesine kaptıran Colts’un güçlü Jaguars savunmasına karşı başarılı olacağını düşünmüyorum.

Jaguars geçen haftayı dinlenerek geçirdi. Son oynadıkları maçta Texans’a yenilerek playoff ümitlerini oldukça azaltan Jaguars, az da olan şansını devam ettirmek için Colts’u yenmeye çalışacak. Pas hücumu anlamında pek birşey beklemediğim Jaguars’ın, zayıf Colts koşu savunmasına karşı, yerden MJD ile maçı kazanacak üstülüğü yakalayacağını düşünüyorum.

JAC Jaguars -3

PIT Steelers – CIN Bengals

Geçen hafta yazımda bir yanlışım oldu; oynamayacağını düşündüğüm J.Harrison oynadı, ve oldukça da iyi bir maç çıkardı. Son çeyrekte inanılmaz bir geri dönüş sergileyen Steelers son drive’da Ravens hücumunu durdurmayı başaramadı ve kendi evindeki önemli maçtan yenilerek ayrıldı. Bu sezon Ravens’a iki kere yenilen Steelers bir başka division rakibi Bengals karşısında da yenilirse AFC North yarışında işini iyice zora sokacak.

Bengals, 49’ers ile birlikte sezonun sürprizlerinden biri konumunda. Tabi doğru hükmü verebilmemiz için biraz beklemek doğru olacak zira henüz Steelers ve Ravens ile oynamaları gereken dört maç var ve ilki bu hafta.

Bengals bu sezon sadece bir (BUF) .500 üzeri takımı yenmeyi başardı. Bills’in da ne kadar iyi bir takım olduğu tartışmaya açık. Kendi evinde Ravens’a çok önemli bir maç kaybetmiş yaralı Steelers karşısında çaylak bir QB ve WR ile çok başarılı olacaklarını düşünmüyorum. Handikapın bu kadar düşük olmasını fırsat olarak değerlendiriyor ve son Superbowl finalistini tercih ediyorum.

PIT Steelers -3

NO Saints @ ATL Falcons

Saints rakiplerini ciddiye almamanın cezasını çekti ve dersini iyi öğrendi. Geçen hafta Bucs karşısında aldığı galibiyet ile NFC South’ta liderliğini sürdürdü. Bu hafta NFC South şampiyonluğu yolundaki en büyük rakibi Falcons ile deplasmanda karşılaşacaklar. Geçen sezon iki takım deplasmanda birbirini yenmeyi başarmıştı.

Falcons geçen hafta iki büyük oyun ile Colts deplasmanından galibiyetle dönmeyi başardı. Fakat sezon başından beri görünen durum, Falcons’un geçen seneki görüntüsünden çok uzak olduğu yönünde. Falcons’un bu sezon belki de aldığı tek düzgün galibiyet Lions deplasmanında alınandı. Bunun dışında zayıf ve denk rakiplere karşı oldukça zorlandılar.

Saints, Falcons’un oldukça iyi gittiği 2010 sezonunda dahi rakibini evinde devirmeyi başardı. Bu hafta Saints’in ciddiyeti hiç bırakmayarak bu başarıyı yenileyeceğini düşünüyorum.

NO Saints +1

HOU Texans @ TB Buccaneers

Texans son üç hafta maçlarını kazanarak AFC South’ta ki liderliğini perçinledi. Özellikle bu üç galibiyetin division rakiplerine karşı alınması Texans’ın en yakın rakibine üç maç fark yaratmasını sağladı. Texans, bu hafta Bucs karşısında maça oldukça rahat çıkacak zira bu haftadan sonra “bye” haftasına gircekler ve bu süre zarfında rakipleri birbirleriyle oynayacak.

Bucs son dört maçının üçünü kaybetti ve bir anda NFC South’ta gerilere düştü. Bucs bu sezon adığı dört galibiyetin üçünü evinde aldı. Üstelik bildiğiniz gibi evinde gözüken ve kaybedilen bir maç Londra’da oynandı. Bucs’ın iddasını sürdürebilmesi için, NFC rakiplerinin birinin de kaybedeceği bir haftada, bu maçı kazanması şart. Kendi evinde kolay kolay maç kaybetmeyen Bucs’ı 1 Fg farkı da cebime koyarak satın alıyorum.

TB Buccaneers +3,5

DET Lions @ CHI Bears

Lions ilk beş maçını kazandıktan sonra kendi evinde iki maç (SF, ATL) birden kaybetti. Sonrasında zayıf Broncos’a karşı kazanıp derin bir nefes alarak “bye” haftasına girmeyi başardılar. Lions’da arada yaşanan kötü gidişatın en büyük sebebi RB J.Best’in sakatlığıydı. Best’in bu hafta da forma giymesi zor gözüküyor. Bu hafta beş hafta önce kendi evlerinde devirdikleri Bears ile karşılaşacaklar.

Bears ise rakibinin aksine son beş maçının dördünen galibiyet çıkarmayı başardı. Özellikle geçen hafta Eagles karşısında sergilenen oyun ve alınan galibiyet Lions karşısında beş hafta öncekinden bambaşka bir takım olacağını gösteriyor. İki takımın bu sezon son karşılaşmalarından sonra tam ters yönde ivmelenmesi bu maçta Bears’ı favori haline getirdi.

Bears özellikle QB Cutler’ı koruma konusunda ciddi bir aşama kaydetti ve Cutler pas atabildiği zaman ne kadar tehlikeli bir silah olduğunu gösterdi. Hücumda gelen başarı savunmanın da daha az sahada kalarak tam gücünü göstermesini sağladı. Bu hafta MNF’de izlediğim Bears’ın Lions karşısında kazanacağını düşünüyorum.

CHI Bears -2,5

NE Patriots – NY Jets

Yine en riskli tercihi sona bıaktım. Çok uzun yazmaya gerek yok; birbirini sevmeyen bu iki şehrin iki takımı ilk maçın rövanşında bu sefer New York’ta karşılaşacak. Jets favori gösterilmiş durumda çünkü son üç maçını kazandı. Diğer tarafta Patriots son iki maçından yenilgi ile ayrıldı. Patriots’ın (Brady’nin sakat olduğu sezon hariç) üst üste üç maç yenildiğini hatırlamıyorum. Evet, Patriots savunması ligin en kötüsü konumunda… fakat geçen hafta LB Mayo’nun dönmüş olması etkisini gösterdi ve Patriots Giants hücumunu çok uzun süre skorsuz tutmayı başardı. Jets’in ciddi bir çıkışta olması ve Patriots’ın iki maç kaybederek bu maça gelmesi beni “underdog” lehine tercih yapmaya zorluyor.

NE Patriots +1