Bu hafta zaman konusunda biraz sıkıntı yaşadığım için kısa kısa tahminlerimi yazacağım. Geçtiğimiz hafta değerlendirmesi ile başlayalım…

Geçtiğimiz hafta yazdığım “bu sene kötü takımlar gerçekten kötü” lafı adeta 69’ Dom Perignon gibi ağzımda patladı. Kötü takımlar (MIA, ARI, STL, MIN) bir anda parlama yaptı ve tamamı açılan handikaplara karşı başarılı oldu. Hatta bazıları (STL, MIN) maçlarını kazandı. Vegas’ın karlı geçirdiği haftayı favori tercihlerim sebebiyle ekside kapamış oldum.

Geçen Hafta Tahminlerim: Doğru (D) / Yanlış (Y) / Beraberlik (B)

JAC Jaguars @ HOU Texans – JAC Jaguars + 9,5 (Y)
ARI Cardinals @ BAL Ravens – BAL Ravens -12,5 (Y)
NE Patriots @ PIT Steelers – NE Patriots -3 (Y)
SD Chargers @ KC Chiefs – KC Chiefs +3,5 (D)

Texans – Jaguars maçı genelde beklediğim gibi geçti. Texans’ın erken öne geçmesi, Jaguars koşucusu MJD’nin çok utilize olmasını engelledi. Jaguars yine de güçlü savunmasıyla skoru yakın tutmayı başardı. Fakat ofansif anlamda hiçbirşey yapamayan Jaguars son dakikada yediği FG ile yarım puan handikap dışında kaldı. Benim için kötü bir kayıp oldu.

Cardinals, Ravens karşısında maça inanılmaz başladı. Ravens ancak ikinc yarı toparlandı ve 21 sayı geriden gelerek maçı kazanmayı başardı. Tabi erken açılan bu fark sebebiyle yüksek handikaplı tercihim gerçekleşmedi.

Ev sahibi Steelers karşısında Patriots tercihi zaten benim için haftanın en riskli seçimiydi. Brady’nin Steelers karşısında ki geçmişine güvendim. Steelers savunmasındaki kritik sakatlara rağmen Brady ofansif anlamda çok etkili olamadı. Maçın sonuna doğru az da olsa toparlanan Patriots’ın son 4 dakika R.Gronkowski ile bulduğu TD hakemler tarafından verilmeyince eksi haneme bir maç daha yazmış oldum. Patriots’ın mevcut savunması ile bu sene şampiyonluk yolunda çok başarılı olabileceğini düşünmüyorum..

Bu hafta tek doğru tercihimi MNF mücadelesinde yakaladım. Yazımda da belirttiğim gibi ev sahibi takım anlamsız yere “underdog” olarak gösterilmişti ve bunu değerlendirmeyi başardım. Kağıt üstünde oldukça iyi gözke Chargers bu sezon kendi kendini yenmeye devam ediyor.

NFL 2011 Sezonu Toplamı

Doğru: 16
Yanlış: 15
Beraberlik: 1

NFL 2011 – 9. Hafta Tahminleri


NY Jets @ BUF Bills

Bills geçen hafta Redskins hücumunu sahadan silmeyi başardı. Ofansif olarak F.Jackson’da çok iyi bir maç çıkarınca Bills rahat bir galibiyet aldı. Fakat hücumda #1 RB, #1 WR, #2 TE, #1 LT ve #1 LG’ı sakat olan Redskins karşısında çok abartılacak bir başarı sağlandığını düşünmüyorum.

Diğer tarafta Jets haftayı dinlenerek geçirdi. Birbirini iyi tanıyan bu iki takımın arasında oynana son 3 maçı da kazanan Jets bu maçta bence favori olması gereken taraf. Bills’in geçen hafta aldığı galibiyet ve ev sahibi olması Vegas değerlendirmesinde ibreyi Bills lehine çevirmiş. Bu maç için de çok yolculuk yapmak durumunda kalmayacak Jets için ciddi bir dış saha dezavantajı olduğunu düşünmüyorum.

NY Jets +1,5

SF 49’ers @ WAS Redskins

Redskins’in durumu gerçekten acınacak halde. Ofansif anlamda nerdeyse takımın yarısı sakat listesinde. Tüm bunlar yetmezmiş gibi yedek QB Beck’te Grossman’a nazaran daha az hata yapsada topu ilerletme konusunda ciddi sıkıntı çekiyor. Redskins geçen hafta, tüm sezon dört sack yapabilmiş bir savunmaya bir maçta tam on sack verdi. Bu hafta güçlü 49’ers savunmasına karşı ne yapacaklarını çok merak ediyorum.

49’ers savunması ile bu maçı kazanmayı başaracaktır. Normalde Batı takımlarının Doğu’da erken saatte çıktığı maçlarda Batı takımlarını tercih etmek riskli gibi gözksede bu maçta Redskins’in kolay kolay skor üretebileceğini düşünmüyorum.

SF 49’ers -4
Under 37,5

GB Packers @ SD Chargers

İki hafta önce beni üzen Packers için şansımı tekrar deneyeceğim. Bu sezon Packers’ın sadece kendi kendini yenebileceğini dşünüyorum. Kendi kendini yenmek deyince bunu en iyi yapan takımların başında gelen Chargers’ın Packers’a karşı bu maçta çok şansı olmayacaktır.

Packers maça asılması halinde açılan handikapı rahat bir şekilde kapatarak maçı kazanacaktır. Bu maçla ilgili en büyük endişem Packers’ın NFC North’ta, hatta NFC’nin tümünde zirvede yalnız kalmış olması. Bu durum bir rahatlama getirir mi? Bu hafta favorilerin eşitlendiği AFC West’te lider olma savaşı veren SD Chargers karşısında göreceğiz…

GB Packers -5,5

BAL Ravens @ PIT Steelers

Geçen hafta Steelers gözterdiği performans ile haftayı ekside kapatmamın sebeplerinden biri oldu. Fakat berbat bir NE Patriots savunmasına karşı topu ilerletme konusuda zaman zaman sıkıntı yaşayan ve hakemlerin atladığı TD olmasa neredeyse maçı zora sokacak Steelers’ın ezeli rakibi karşısında o kadar şanslı olmayacağını düşünüyorum.

Patriots savunmasının aksine Ravens ligin elit savunmalarından birine sahip ve işin daha da kötü yanı rakiplerini çok iyi tanıyorlar. Tabi madalyonun öbür tarafından bakmak gerekirse aynı durum Steelers için de geçerli. Fakat Steelers savunmasında ki 3 önemli eksik (LaMarr Woodley, James Harrison ve James Farrior) eşleşmede Ravens’ı bir adım öne çıkarıyor. Ravens son iki maçında çok iyi bir görüntü çizmese de belki de AFC North şampiyonunun belilenmesinde önemli rol oynayacak bu maçta varını yoğunu ortaya koyacaktır.

BAL Ravens +3