Geçen hafta oldukça güzel geçti. Doğru tahmin yüzdemi 2 puan daha yükselterek %57 civarlarına çektim. Tahmin girdiğim dört maçta muhteşem geri dönüş hikayelerine sahne oldu. Açıkçası biraz da şansımın yaver gittiğini itiraf etmem gerekiyor. Bu gidişle bu sezonu artıda kapamayı başaracağım gibi gözüküyor.

14. Hafta Tahminlerim: Doğru (D) / Yanlış (Y) / Beraberlik (B)

ATL Falcons @ CAR Panthers – ATL Falcons -3 (D)
MIN Vikings @ DET Lions – MIN Vikings + 10 (D)
CHI Bears @ DEN Broncos – Under 35,5 (D)
CHI Bears @ DEN Broncos – DEN Broncos -3,5 (Y)
NY Giants @ DAL Cowboys – NY Giants +3,5 (D)

ATL Falcons @ CAR Panthers maçının ilk yarısı tamamlandığında 16 sayılık Panthers üstünlüğü vardı. Açıkçası maçın ordan handikapı kapatacak şekilde dönmesini beklemiyordum.  Fakat ikinci yarıda Falcons savunması ciddi anlamda toparlandı ve maçın 8 sayı farkla kazanılmasında önemli rol oynadı. Son çeyreke 2 TD pası yakalayan J.Jones’da haftanın çaylakları arasında kendine yer buldu.

MIN Vikings @ DET Lions mücadelesinde Vikings üst üste top kayıplarıyla maça adeta 21-0 yenik başladı. Açıkçası bu durumdan sonra maçı takip etmeyi bıraktım. Maçın ilk yarı skoru (31-14) da benim için pek iç açıcı değildi, fakat yine de ümitlendim. Üçüncü çeyrekte Ponder üçüncü “interception” pasını da atınca yine maçı takip etmeyi bıraktım. Ne olduysa bundan sonra oldu ve Vikings de J.Webb, Ponder’ın yerine oyuna girdi. J.Webb neredeyse Vikings’e maçı da kazandıracaktı fakat son hücumda Lions ilk yardından skor çıkaramayıp topu kaybedince maç handikap dahilinde tamamlanmış oldu. Benim açımdan oldukça şanslı bir mücadele oldu. Lions’ın düşüşünün ciddi anlamda devam ettiğini düşünüyorum.

CHI Bears @ DEN Broncos maçında her şey beklediğim gibi geçti. İki takımda ofansif anlamda pek bir varlık gösteremedi. Maçtaki ilk skor üçüncü çeyrekte D.Hester’ın “punt return” sonucu iyi bir saha pozisyonu elde etmesi ile yaşandı ve M.Barber takımını 7-0 öne geçirdi. Maçın bitmesine 4 dk kala 10-0 geride olan Tebow ve arkadaşları son haftalarda alışıldık üzere yine mucizevi bir geri dönüş yapmayı başardılar. 4dk içerisinde 10 sayı üretmeyi başaran Broncos maçı uzatmalara götürdü ve yine uzaktan bir üçlük ile maçı kazandılar. Açıkçası bu maçta Broncos tahminimin en azından iade olması gerekiyordu zira birçok bahis bürosunda Broncos için -3 handikap mevcuttu. Fakat tercihlerimi girdiğim sitede -3,5 handikap tanımlandığından şike yapmak istemedim  Smiley.

NY Giants @ DAL Cowboys maçı da ta beklediğim gibi oldukça çekişmeli geçti. Giants maça savunmada çok iyi başladı ve ilk sayısını “safety” ile kazandı.  Cowboys sonradan toparlandı ve ilk yarıyı 2 sayı farkla (17-15) önde kapatmayı başardı. Son çeyreğe oldukça iyi bir giriş yapan T.Romo ve arkadaşları son çeyrekte buldukları iki TD ile maçın bitimine 5 dk kala 34-22’lik skoru yakalamayı başardı. Bu andan itibaren E.Manning’in geri dönüşü başladı ve iki TD, bir “2 pt conversion” ile 37-34’lük galibiyet gelmiş oldu. Son dakikalarda hücumda Cowboys adına yaşanan olumsuzluklar (kaçan FG, kötü hücum tercihleri) maçın ivmesinin değişmesindeki en önemli etkendi.

NFL 2011 Sezonu Toplamı

Doğru: 36
Yanlış: 25
Beraberlik: 2

NFL 2011 – 15. Hafta Tahminleri

WAS Redskins @ NY Giants

Redskins’de son haftalarda ciddi bir toparlanma var. Geçen hafta da Patriots karşısında özellikle hücumda iki yıldız oyuncusunun eksikliğine rağmen oldukçe etkili olmayı başardılar. Aslına bakarsanız bu sezon Patriots savunmasına karşı hemen hemen her takım etkili olmayı başardı. Önemli olan Patriots’a karşı savunmada başarılı olabilmek. Maalesef Redskins bu konuda başarılı olamadı ve maçı 7 sayı ile kaybetti.

Giants ise tamam yada devam maçında Cowboys deplasmanında kazanmayı başararak NFC East’te liderliğe yükseldi. Bu maçtan önceki son galibiyetini 5 hafta önce Patriots karşısında deplasmanda alan Giants bu sezon Patriots hücumunu 20’li sayılarda tutmayı başaran nadir takımlardan biri. Giants haftaya Jets ile deplasmanda ve son hafta Cowboys ile evinde son maçlarını oynayacak. Dolayısıyla bu maçta herhangi bir sürprize olanak tanımamaları gerekiyor. Sezonun ilk haftasında Redskins deplasmanında rakibine yenilen Giants bu maçında rövanşını almak isteyecektir.

NY Giants -6,5

GB Packers @ KC Chiefs

Packers mükemmel (16-0) bir sezona doğru hızla ilerliyor. İki hafta önce beni Giants karşısında üzmüşlerdi fakat o maçta Giants var olma mücadelesi vermişti. Bu haftaki rakip Chiefs’den böyle bir direniş beklemiyorum. Packers özellikle durdurulamaz hücumu ile bu maçı domine edecek güçte.

İki hafta önce, Jaguars koçu ile yolları ayrıdığı hafta oynadığı maçta rakibini tercih ederek kazanmıştım. Bu hafta da Chiefs koçunun görevine son verdi, yine bu durumun karşısında olacağım. Bunun yanında Chiefs hücumunun Packers ile başa baş mücedele edebileceğini düşünmüyorum. Packers savunması ligin en çok top kazanan savunmalarından biri fakat rakiplerini durdurma konusunda pek başarılı değiller. Chiefs hücumunda bu zafiyetten faydalanacak yetenek bulunmuyor. Dolayısıyla yüksek handikaba rağmen son şampiyonu tercih ediyorum.

GB Packers -13,5

SEA Seahawks @ CHI Bears

Seahawks son beş maçının dördünü kazanmayı başardı. Son iki haftada Eagles ve Rams karşısında 30 sayı ve üzerine çıkmayı başardılar. Bu iki maçta kendi evlerinde coşkulu taraftarları önünde oynandı. Bu hafta ise üç maç aradan sonra ilk defa deplasmana çıkıyor olacaklar. Bu deplasman da oldukça soğuk bir iklime ve güçlü bir savunmaya karşı oynanacak.

Şanssız sakatlılar sebebiyle son üç maçını kaybederek playoff yarışında bir adım geriye düşen Bears bu hafta bu maçı kazanmak adına elinden gelen her şeyi yapacaktır. Özellikle Forte ve Cutler’ın yokluğunda Bears’ın en kuvvetli yönü özel takımı ve savunması olacak. İki takım da bol bol koşu hücum tercih edip iyi saha pozisynu ile maçı kazanmaya çalışacaklardır. Bu maçta bir taraf seçmek yerine düşük skor tercihinde bulunacağım.

Under 36

DET Lions @ OAK Raiders

Lions geçen hafta evinde zor da olsa galip gelerek playoff potasında kalmayı başardı. Lions çok erken skor üstünlüğünü yakalamasına rağmen maçı riske soktu ve neredeyse üçüncü 3. yedek QB’si ile mücadele eden Vikings’e evinde yenilecekti. Bu maç ile birlikte defansta N.Suh’da sahalara dönecek. Belki Lions’ın savunmada yaşadığı sıkıntılara cevap olur.

Raiders son galibiyetini üç hafta önce yine kendi evinde yine bir NFC North takımı Bears karşısında almıştı. O maçta ofansif olarak sahaya pek bir şey koyamayan Raiders maçı savunması ile kazanmıştı. Ondan sonra oynadığı iki maçı kaybeden Raiders, Broncos’un geçen hafta yine kazanması sonucu AFC West yarışında bir adım geri düştü. Raiders’ın playoff’a kalabilmesi için bu maçı kazanması şart.

İki takımın birbirine denk olduğunu düşünüyorum. Az hata yapan takım bu maçı kazanacaktır. Radiers kazanmak zorunda olduğu maçta ev sahibi de olması sebebiyle benim için bir adım önde. Lions kağıt üzerinde iyi bir takım gibi gözükse de son sekiz maçlarında handikaba karşı sadece iki kez başarılı oldular. Özellikle deplasmanda işleri çok daha zor olacaktır.

OAK Raiders +1

NY Jets @ PHI Eagles

Jets geçen hafta kazanarak üst üste ikinci galibiyetini almış oldu ve AFC’de son Wild-Card pozisyonunu sağlamlaştırmış oldu. Patriots bu hafta Broncos deplasmanında kazanırsa AFC East şampiyonluğunu ilan etmiş olacak. Dolayısıyla Jets için asıl mücadele son wild-card pozisyonu olacak. Jets bu pozisyon için Titans, Bengals ve Raiders ile çekişiyor. Bengals ve Titans erken saatte Rams ve Colts’a karşı maça çıkacaklar. Dolayısıyla Jets, Eagles karşısına mutlak bir galibiyet için çıkmak durumunda kalabilir.

Diğer tarafta Eagles’da geçen hafta Dolphins deplasmanında kazanarak matematiksel şansını devam ettirmiş oldu. Fakat bu maça çıktığında rakipleri Cowboys ve Giants maçlarını tamamlamış olacaklar.

Cowboys Cumartesi günü Bucs ile, Giants erken saatte Redskins ile oynayacak. Dolayısıyla, Eagles bu maça çıktığında muhtemelen matematiksel bir şansı da kalmış olmayacak. Durum böyle olunca iddası devam eden underdog daha uygun tercih durumuna gelecek. Jets kanının son damlasına kadar mücadele ederek gerekli handikap dahilinde kalmayı başaracaktır. Ben maçı da kazanmalarını bekliyorum.

NY Jets +3

BAL Ravens @ SD Chargers

Ravens ile Steelers, AFC North için amansız bir mücadeleye girmiş durumdalar. Ravens bu sezon rakibine karşı iki maçı da kazandığı için eşitlik halinde AFC North şampiyonu olacak. Steelers bu hafta 49’ers deplasmanında oldukça zorlu bir maça çıkacak. Eğer Ravens, bu hafta Chargers karşısında yenilirse Steelers için bir şans doğacaktır. Ravens tam tersine bu hafta kazanarak baskıyı Steelers üzerine yıkmak isteyecektir. Ravens bu maçı kazanarak AFC konferansını da ilk sırada tamamlamak adına büyük avantaj yakalamış olacak. Bu maçta takımın lideri R.Lewis’in de sahalara dönmesi bekleniyor.

Chargers tarafında ise son iki maçta belirgin bir toparlanma dikkat çekiyor. Chargers bu iki maçı kazansa da bu galibiyetler iki düşüşteki takım Jaguars ve Bills karşısında alındı. Bu hafta ise rakip biraz daha farklı. Özellikle hücumda son iki maçta oldukları kadar etkili olamayacaklarını düşünüyorum. Koşu savunması ile yer hücumunu kesecek Ravens’a karşı Rivers bu sezon hiç yapamadığı şekilde ekstra bir performans sergilerse Chargers bu maçı kazanabilir. Ben böyle bişey yaşanacağını düşünmüyorum. Hatta aksine Ravens’ın koşu hücumu ile oyunu kontrol edeceğini ve gereken galibiyeti alacağını düşünüyorum. Tek çekincem, olası Broncos ve Raiders yenilgilerinde Chargers’ın playoff şansının artacak olması.

BAL Ravens -1,5