Kara bir haftayı geride bıraktım. Aslına bakarsanız hemen hemen tüm maçlarda beklenmedik sonuçlar yaşandı. Colts, Playoff yarışındaki Titans karşısında ik galibiyetini aldı. Packers ilk yenilgisini bu haftada aldı. Playoff umudu olmayan Redskins deplasmanda NFC East şampiyonluğu için yarışan Giants’a fark attı. Texans evinde Panthers’a yenildi. Playoff için kazanmak zorunda olan Bears evinde Seahawks’a yenildi. Raiders üstün götürdüğü maçta son hücumda Lions’ı durduramadı ve 1 sayıyla yenildi. Ravens’ın maçını kaybetmesine rağman Steelers 49’ers deplasmanından galibiyet çıkaramadı. Böyle bir haftada doğru tahmin yapmak için ermiş olmak gerekirdi sanırım.

15. Hafta Tahminlerim: Doğru (D) / Yanlış (Y) / Beraberlik (B)

WAS Redskins @ NY Giants – NY Giants -6,5 (Y)
GB Packers @ KC Chiefs – GB Packers -13,5 (Y)
SEA Seahawks @ CHI Bears – Under 36 (Y)
DET Lions @ OAK Raiders – OAK Raiders +1 (B)
NY Jets @ PHI Eagles – NY Jets +3 (Y)
BAL Ravens @ SD Chargers – BAL Ravens -1,5 (Y)

Redskins maçını NFL.com üzerinden takip ettim. Redskins, istatistiksel olarak oldukça üstün görünse de ilk çeyrekte H.Nicks’in TD yapması gereken bir topu tutamamsı maçın dönüş noktası olmuş diyebiliriz. Bundan önceki hafta nasıl şans benim yanımda durduysa da bu hafta tam tersi oldu. Redskins bundan sonra bir playoff takımı görüntüsünde maçı kazandı. E.Manning’de büyük farkı kapatmaya çalışırken 3 top kaybı yaparak yenilgide önemli rol oynadı.

Packers’ı Chiefs karşısında izlerken bambaşka bir takım seyrettiğimi düşündüm. Özellikle hücumda Packers tüm sezon gösterdiği performanstan oldukça uzak bir görüntü çizdi. Bu durumun sebebi Chiefs savunmasının başarısından çok Packers hücum “line”ında yaşanan sakatlıklar olduğunu düşünüyorum. Packers hücumda etkili olamayınca savunma da zayıf Chiefs hücumuna karşı başarılı olamadı ve ilk yenilgisini aldı.

Yakın geçmesini beklediğim Seahawks @ Bears maçında bir taraf seçmektense iki güçlü savunma takımının düşük skor üretme ihtimaline yönelmiştim. Fakat savunmaların bu kadar iyi oynayıp 3 TD yapacağını düşünmemiştim. Seahawks tek başına belirlenen toplam skor handikapını aşmayı başardı ve Bears deplasmanında rahat bir galibiyet aldı.

Lions @ Raiders maçını canlı olarak izlerken tek doğru tahminimi bu maçta elde edebileceğimi düşünmüştüm. Raiders hem hücumda hem savunmada daha üstn takım görüntüsündeydi ve maçı kazanmaları içten bile değildi. Son çeyrekte 13 sayı farkı yakaladıklarında diğer kanaldaki maçı takip etmeye başladım. Sonrasında gelen Lions TD ile tekrar bu maça döndüm. Dönmez olaydım… Raiders tüm maçı üstün götürüp son 2 dakikada kaybetmeyi başardı. Açıkçası bu maç sonunda haftayı sıfır çekerek kapatacağımı anladım.

Giants’ın Redskins karşısında galip geleceğini düşündüğüm için Eagles’ın Jets karşısına playoff umutlarını yitirmiş şekilde çıkacağını tahmin etmiştim. Giants evinde yenilince Eagles için ufakta olsa bir umut ışığı belirdi. Böyle olunca kendi evlerinde Jets karşısında yüksek moralle mücadele ettiler ve haklı bir galibiyet aldılar.

Kötü geçen haftanın ardından Ravens @ Chargers maçına bakmadım diyebilirim. Sabah kalkıp skora baktığımda tekrar duş alma gereksinimi hissettim. Chargers şu anda NFL’de ki en sıcak takım.

NFL 2011 Sezonu Toplamı

Doğru: 36
Yanlış: 30
Beraberlik: 3

NFL 2011 – 16. Hafta Tahminleri

DEN Broncos @ BUF Bills

Bu hafta maçlar Cumartesi oynanacağından çok uzatmadan tahminlerimi yazacağım. Belki de maçlar başlamadan önce yazıyı yetiştirememiş olacağız. Yine de pas geçmek istemedim.

Broncos’u Bills karşısında üstün göüyorum. Bills şu anda ligin en kötü takımlarından biri ve rakip Broncos’u savunmada durdurabilecek güce sahip değiller. Broncos’un oyun stili gereği maç yakın geçebilir, hatta yine son saniye üçlüğü görüyor olabiliriz. Şansımı T.Tebow ve ekibinden yana kullanıyorum. Broncos bu maçı kazanmak zorunda.

DEN Broncos -2,5

NY Giants @ NY Jets

Açıkçası bu maça tahmin girmek 1-0 yenik başlamak gibi birşey. Hangi Jets’in ve hangi Giants’ın sahada yer alacağını öngörmek çok zor. Geçen haftaki gibi oynarlarsa bu maçın yazı tura atışından farkı kalmayacak. Burada Jets 3 sayı farkla “anlamsız” şekilde favori gösterilmiş. Genelde NFL’de ev sahibi takımlara uygulanan bir handikaptır fakat burada ciddi bir ev sahibi avantajından bahsetmek oldukça güç. Yazı tura niteliğindeki maçta “underdog” tercihi daha mantıklı gözükyor. Giants 96 yılından beri 4 kez karşılaştığı rakibini 4 maçta da yenmeyi başardı.

NY Giants +3

SD Chargers @ DET Lions

Geçen hafta Raiders karşısında alınan galibiyete rağmen Lions takımına inanmıyorum. Raiders tüm maçı domine etti ve maçı kazanmayı başaramadı fakat Chargers şu an ligin en iyi takımı görüntüsünde. Son 3 maçlarını kazandılar ve kazanırken minimum 34 sayı atmayı başardılar. 34 sayı buldukları takım da ligin elit savunmalarından birine (Ravens) karşı geçen hafta alındı. Bu hafta Lions’ın P.Rivers ve arkadaşlarını yavaşlatabileceklerini düşünmüyorum. Chargers çıkışını devam ettirip bu maçı kazanacaktır. Lions şu görüntüsü ile playoff hakeden bir takım değil. İnatla karşılarında yer alacağım.

SD Chargers +1

PHI Eagles @ DAL Cowboys

Geçen hafta tutmayan senaryomun bu hafta gerçekleşeceğini düşünüyorum. Giants, Jets karşısında maçı kazanırsa Eagles playoff umutlarını yitirmiş bir şekilde bu maça çıkacaktır. Durum böyle olursa kazanmak zorunda olan Cowboys’un moralsiz Eagles karşısında kazanacağını düşünüyorum. Özellikle zayıf Egales koşu savunmasına karşı yer hücumu ile DAL Cowboys maçı kontrolünde tutmayı başarabilir.

DAL Cowboys -1