Kötü gidişat devam ediyor. Sezonu artıda kapatıcaz darken ciddi anlamda eksi yönde bir ivmelenmem var. İki hafta önceki rezil performansı bir kenara bırakırsak geçen hafta yaptığım yanlış seçimler tamamıyle benim hatam oldu. Maçların Cumartesi oynanacağını öğrendiğimde dikkatli incelemeden alelacele seçimler yaptım. Bu durum da bana yol, su, elektrik olarak geri döndü.

16. Hafta Tahminlerim: Doğru (D) / Yanlış (Y) / Beraberlik (B)

DEN Broncos @ BUF Bills – DEN Broncos -2,5 (Y)
NY Giants @ NY Jets – NY Giants +3 (D)
SD Chargers @ DET Lions – SD Chargers +1 (Y)
PHI Eagles @ DAL Cowboys – DAL Cowboys -1 (Y)

DEN Broncos @ BUF Bills maçının açıkçası Broncos üstülüğünde yakın geçmesini bekliyordum. T.Tebow’un ve Broncos savunmasının kötü performansı sayesinde maç Bills üstünlüğü ile geçti ama yine de üçüncü çeyreğin ortalarına kadar skor dengedeydi. Bundan sonra Tebow ‘dan kritik top kayıpları gelince maç farklı şekilde Bills üstünlüğünde tamamlandı. Broncos’un zayıf Bills karşısında aldığı bu yenilgi AFC West yarışında Raiders’ın arkasına düşmelerine sebep oldu.

Giants savunması Mark Sanchez'i epey zorladıHaftanın benim adıma en güzel geçen mücadelesi New York derbisiydi. Gians son 4 karşılaşmada olduğu gibi rakibini yenmeyi başardı ve playoff umutlarını son (bu) hafta evinde oynayacağı Cowboys maçına taşıdı. Giants’a maçı kazandıran en önemli etken Jets QB’si Sanchez’in yaptığı 3 top kaybı oldu. Yoksa top kontrolü genelde Jets’in elindeydi. Giants’ta performansı ile öne çıkan oyuncu WR V.Cruz oldu. Tabi M.Sanchez’i 5 kez çizgi arkasıda yakalamayı başaran Giants savunmasını da unutmamak gerek.

Yeterli araştırmayı yapmadığım eşleşmelerden ilki Chargers @ Lions maçıydı. Bu maçta Chargers’ın çıkışı ve Lions’ı beğenmiyor olmam beni hızlıca Lions aleyhine karar almaya itti. Fakat Chargers’ın geçen sene de benzer bir koşulda, 16. haftada kazanması gereken maçta, Bengals’a yenilip playoff yarışından elendiğini sonradan araştırarak öğrendim. Dolayısıyla Chargers bu baskıda, üstelikte kazanmak zorunda olan bir başka takıma karşı deplasmanda, tercih edilmemesi gereken bir takımdı. Geçen seneki senaryonun benzeri yaşandı ve Lions maçı domine ederek kazandı. Lions bu sonuçla playoff’a kalmayı garantiledi.

Asıl büyük hatayı yaptığım tahmin Eagles @ Cowboys için olandı. Burada Giants’ın Jets karşısında galip geleceğini düşündüğümden Cowboys’un da mutlak kazanmak için sahaya çıkacağını düşünmüştüm. Maalesef mateMATİK yeni bir deterjan değilmiş. Giants erken maçta galip geldiği ve bu iki takım (Giants ve Cowboys) son hafta birbirleriyle karşılaşacağı için Eagles maçının Cowboys açısından pek bir önemi kalmadı. Dolayısyla yaptığım yanlış tahmin bana hem burada eksi yazdı hem de NFLTR takipçileri ile oynadığımız “fantasy football”da RB Felix Jones’u başlatarak yarı finalde elenmeme sebep oldu. F.Jones bir önceki hafta yaşadığı sakatlık sebebiyle bu maçta riske edilmedi. Hatta T.Romo’da rakip defans oyuncusunun kaskına elini çarptıktan sonra kenara alındı ve birdaha oyuna girmedi. Durum böyle olunca Eagles rahat bir galibiyet aldı.

NFL 2011 Sezonu Toplamı

Doğru: 37
Yanlış: 33
Beraberlik: 3

NFL 2011 – 17. Hafta Tahminleri

SF 49’ers @ STL Rams

49’ers son haftaya burun farkıyla Saints’in önünde NFC ikincisi olarak giriyor. Bu ilk playoff turunda “bye” ve ikinci maçta ev sahibi olma avantajı anlamına geliyor. Bu sezon evindeki tüm maçları handicap kapatarak kazanan Saints’e karşı hiçbir takımın deplasmanda bir playoff maçı oynamak isteyeceğini düşünmüyorum. Dolayısıyla bu hafta 49’ers Rams’i yenerek NFC’de ikinci sırada kalmak için elinden geleni yapacaktır.

Rams kanadında bu maça asılmak için pek bir sebep bulunmuyor. Üstelik Rams’de S.Bradford ve A.J Feeley’in yine oynaması beklenmiyor. Rams savunması da dengeli 49’ers hücumuna karşı etkili olamayacaktır. Zaten bildiğiniz gibi Rams savunmasında ikinci alanda 10’a yakın oyuncu sakatlık sebebiyle yedek listesinde bulunmakta.
Yüksek handikapa rağmen, ilk karşılaşmadakine benzer bir skor (26-0) oluşma ihtimalini oldukça yüksek buluyorum.

SF 49’ers -10,5

BUF Bills @ NE Patriots

Bills geçen haftanın benim açımdan kötü geçmesine sebep olan performanslarından birini sergiledi. Bu hafta Patriots deplasmanına ilk karşılaşmada aldıkları galibiyetin rövanşını vermemek için sahaya çıkacaklar.

Patriots geçen hafta muhteşem bir geri dönüş sergileyerek Dolphins karşısında kazanmayı başardı ve AFC East’i şampiyon tamamlamayı garantiledi. Bu maç Patriots için iki büyük anlam taşıyor. İlk olarak Patriots bu maçı kazanırsa AFC’yi zirvede kapatacak ve finale kadar tüm maçlarını evinde oynama hakkı kazanacak. İkincisi de bu sezon ilk yenilgilerini aldıkları Bills’e karşı rövanşı almak olacak.  Patriots daha onceki sezonlarda da tecrübe ettiğimiz şekilde son hafta oynan maçlarda hep başarı sağladı. Ayrıca tarihte aynı sezon içinde yenildikleri bir takıma karşı rövanş maçlarında da ciddi üstünlükleri (27-10) bulunuyor. Yine yüksek handikapa rağmen evsahibini avantajlı görüyorum.

NE Patriots -10,5

BAL Ravens @ CIN Bengals

A.J. Green Broncos karşısında endzone'u bulmuştuHaftanın en kritik maçlarından biri Cincinnati’de oynanacak. Ravens’ın amacı bu maçı kazanarak AFC North’u şampiyon olarak tamamlamak olacak. Ravens böylece ilk turu “bye” geçerek ikinci maçı da evinde oynama hakkı elde edecek. Ravens son 3 haftada pekte iyi gözükmedi. Zayıf Colts karşısında alınan galibiyetin ardından Chargers’a deplasmanda yenildiler. Geçen haftada yine başka zayıf bir takım Browns’ı Baltimore’da zorlukla yendiler. Bu sezon evinde tüm maçlarını kazanan Ravens deplasmanda sadece 3 maç kazanabildi.

Bengals ise bu maçı kazanarak AFC’de ki son Wild-Card pozisyonunu elde etmeye çalışacak. Bu sezon Baltimore’da oynanan ilk maçta A.J.Green’den yoksun A.Dalton 3 “interception” ile maçı tamamlamasına rağmen takımını yakın skorda tutmayı başarmıştı. Bu hafta Green sahada olacak ve ilk maçta sıkıntı yaşayan Dalton’un en büyük silahı olacak. Zor eşleşmede underdog evsahibini tercih ediyorum.

Bengals +1

SD Chargers @ OAK Raiders

Geçen sene de benzeri bir durum yaşanmıştı. Chargers 16. Hafta kazanması gereken bir maçı kaybedim son hafta Broncos’u yerlebir etmişti. Üzerindeki baskı kalkan Rivers ve arkadaşları geçen hafta aldıkları yenilginin acısını Raiders karşısında almaya çalışacaklardır.

Raiders’ın playoff ümitlerini devam ettirmesi için bu maçı kazanması gerekiyor. Raiders üst üste 3 maç kaybettikten sonra geçen hafta Chiefs karşısında mucizevi şekilde kazanmayı başardı ve AFC West’in zirvesine yerleşti. Chiefs @ Broncos ile aynı saatlerde oynanacak bu maçta Chiefs’ten geçen haftaki Bills gibi sürpriz bir haber gelmesi durumunda Raiders tarafında bir piskolojik düşüş yaşanabilir.

Bu iki takım arasında oynanan son 3 maçı Raiders kazanmayı başardı. Chargers son hafta rakibinin ayağını kaydırmak isteyecektir.

SD Chargers +3

DAL Cowboys @ NY Giants

Gelelim haftanın maçına. Cowboys ve Giants “primetime”da NFC East finalinde karşı karşıya gelecek. Bundan 3 hafta once bu iki takım karşı karşıya geldiğinde T.Romo inanılmaz bir maç çıkarmış ve Cowboys’un özellikle ikinci yarının büyük bir kısmını önde geçirmesini sağlamıştı. Son çeyrekte E.Manning’in muhteşem dönüşü sayesinde Giants maça ortak olmuş ve bitime 46sn kala öne geçmeyi başarmıştı. T.Romo geçen hafta elini sakatladı ve bu maç düşünülerek kenara alındı. İlk maçın Cowboys adına bir başka yıldızı F.Jones’da geçen hafta çok riske edilmedi ve maçın büyük bir kısmını kenardan izledi.

E.Manning ise 3 hafta once Cowboys karşısında kazandıktan sonra inişli çıkışlı bir performans gösterdi. Redskins’e kendi evinde yenilen Giants geçen hafta da Snachez’in yardımıyla maçı kazanmayı başardı. E. Manning bu iki maçta da çok etkili gözükmedi.  Bu maçta bu istikrarsızlığı devam ederse Giants’ın işi oldukça zor olacaktır.

Bu iki takım araında oynanan son 3 maçı deplasman takımları kazanmayı başardı. Son maçta 10dk kadar fazla topa sahip olan Giants bu kontollü oyununun meyvesini maç sonunda yemeyi başardı. Bu hafta da topu daha çok control edecek ve az hata yapacak takım maçı kazanacaktır. T.Romo ve F.Jones’un sakatlıkları sebebiyle 100% performans gösteremeyeceğini düşünüyorum. En azından canları fazlasıyla acıyacaktır. Giants’ın koşu hücumu ile rakibine üstünlük sağlayacağını böylece E. Manning’in arka alanda biraz daha rahat edeceğini tahmin ediyorum. Bu zorlu karşılaşmada terihibi favoriden yana kullanacağım.

NY Giants -3

Not: Playoff maçların tahminlerimi bahis tutarını 2 kat artırarak gireceğim. Dolayısıyla tutarsa +2, tumazsa -2 yazacak.