Geçtiğimiz sezonun şampiyonu Green Bay Packers, kendi evinde favori olarak çıktığı New York Giants maçında 37 – 20’lik skorla yenilerek, ard arda ikinci şampiyonluk umutlarını söndürdü.

Lambeau Field’da dört yıl içinde ikinci defa Packers’ı playoff dışına iten New York Giants, NFC Finali’nde San Francisco 49ers’ın rakibi olurken, şimdi playoff macerasının dört yıl önce olduğu gibi Super Bowl şampiyonluğu ile sonuçlanmasını hedefliyor.

Bu sezon NFL’deki en iyi sezonunu geçiren oyun kurucu Eli Manning’in 330 yard ve üç touchdown pası ile yıldızlaştığı maçta, Giants savunması da Packers’ı dört top kaybına zorlayarak, NFL’in bu sezon ki en iyi hücum takımını adeta şoka uğrattı.

Normal sezondaki üstün performansı ile MVP ödülünün en büyük adayı olan Packers QB’si Aaron Rodgers ise 46’da 26 isabet ile maçı iki touchdown pası ve bir interception ile tamamladı. 66 yard koşan Rodgers, takımının en çok koşan oyuncusu oldu.

Packers’ın yetenekli receiver grubu oldukça kötü bir maç çıkarırken ellerinden kaçırdıkları paslarla Green Bay taraftarlarına adeta saç baş yoldurdular.

Giants running back’leri Ahmad Bradshaw ve Brandon Jacobs kritik anlarda sahneye çıkarak Packers’a geri dönüş izni vermediler. Brandon Jacobs’ın 14 yardlık touchdown koşusu maçın skorunu belirlerken, Packers’ın son drive’ında Rodgers’ın interception’ı Green Bay’in oldukça az olan umutlarını söndürmüş oldu.

Packers’a büyük oyun izni vermeyen Giants savunması ve takımını normal sezonda olduğu gibi sırtlayan Eli Manning, önümüzdeki hafta San Francisco karşısında muhteşem bir maç izleyeceğimizin sinyallerini verdiler.

Giants ile 49ers arasında oynanacak olan NFC Finali, iki takımın 2003 yılından sonraki ilk playoff maçı olacak. İki ekip son olarak 2003 yılında wild card maçında karşı karşıya gelmiş, heyecan dolu geçen maç 39 – 38 San Francisco zaferi ile sonlanmıştı.

 

Yazan: Kaan Özaydın