Havaların da ısınmasıyla artık camiamızda maçların en keyifli olduğu dönemler başladı. Geçtiğimiz Pazar sabahı 10:00’da Anadolu Hisarı’nda oynandı maç. güneşli havalarda Besyo gerçekten maç yapılabilecek en güzel yer oluyor. Maça geçmeden önce Eagles organizasyonundan bahsetmek istiyorum. Öncesi var mı bilmiyorum ama bugün gördüklerim beni çok mutlu etti Eagles sanki bir NCAA takımıymışcasına, müzik sistemi, Eagles kızları, yard markerları, Yurt dışındakilerle neredeyse ayni görüntüde Chain’leriyle futbolu bir adım ileriye taşıyıp bu işe renk getirmişler tebrik ediyorum.

Maç Eagles kızlarının gösterisinden hemen sonra Sakarya’nin kickiyle başladı, daha topu eline ilk kez alan Eagles returnde 4.5 yard ilerlerken bir anda fumble oldu ve herkes topu almaya çalışırken Eagles kıl payı topu recover etti. Maça iki kere koşarak ve iki kere pas deneyerek başlayan Eagles biraz zorlanarak first down’ı aldı ama dört down sonra punt yapmak zorunda kaldılar. Anlayacağınız Eagles maça diken üstünde başladı.

Sakarya ilk drive’ında iki koşu oyunu deniyor, 4,5 yard alıyorlar 3.down’da QB’nin soldaki wide reciever’a attığı başarılı deep pass ile ilk touchdown’ını yapıyor…

Eagles’ın maça kötü başlamasını avantaja çeviren Sakarya maçın ilk çeyreğinden maçın zor geçeceğinin haberini veriyor. Ekstrayı alamıyorlar.

Devam eden pozisyonlarda birkaç turnover oluyor ve hemen ardından Sakarya bir TDA daha yapıyor. İlk çeyreği Sakarya domine ediyor.

İlk yarının son dakikalarına kadar maç bir o yana bir bu yana punt’larla geçiyor.

İki takım da birbirlerine first down vermemeye çalışıyorlar. Sonlara doğru Sakarya punt’ından sonra Eagles drive’a kendi 5’lerinden başlıyor. Eagles’ın uzun pas denemesi Sakarya tarafından intercept ediliyor ve yaklaşık 50 yard’lık bir koşuyla Sakarya ilk yari sonunda TD’ini yapiyor ve ilk yari sonucu 18-0 olarak bitiyor.

Devre arasında Hacettepe Red Deers’dan vefat eden kardeşimiz için hep birlikte saygı duruşunda durduk. Yarıda yapılan anonsla öğrendim şahsen ve çok üzüldüm.

Ailesine, yakınlarına ve bütün takım arkadaşlarına baş sağlığı ve sabır diliyorum, hepimizin başı sağ olsun.

İkinci yarıya Eagles hızlı başlıyor koşu ve paslarla sürekli first down alıyorlar. 4.Down’larında Eagles QB’si Cagkan Özkan 50 yard çizgisinden 20 yardlık çok güzel bir pas atıyor ve topu yakalayan reciever yakaladığı 30 yarddan endzone’a doğru çok güzel bir koşu yapıyor ve 5 yarddan dışarı çıkmak zorunda kalıyor.

Bunun üzerine Eagles bir pas oyunu daha oynuyor ve QB topu corner rotası koşmakta olan receiver Nejat Erselcan’a atiyor. Nejat reciever coverage’ı altında olmasana rağmen topu yakalıyor ve takımına sayıyı kazandırıyor. Ekstrayı alamıyorlar.

Daha sonra Sakarya return yapıyor ve drive’larına başlıyorlar, bu sefer Sakarya kısa pas ve koşu oyunları deniyor. Yaklaşık üç kere first down alıyorlar ama Eagles maçı çevirmeye istekli gözüküyor.  Ve Sakarya’yı 50 yarddan öteyi geçirmemeye karar veriyorlar. Sakarya 4.down’ında da 50’yi geçemiyor punt yapıyor ve maçın bitmesine yaklaşık dört dakika kala Eagles’ın atesi tekrar yanıyor ve artık bulun takım %100’üyle oynamaya başlıyor. Drive’a 25’ten başlayan Eagles ilk down’ında Cagkan, Nejat ikilisinin baş rolde olduğu 25 yardlık bir pasla 50’ye geliyor. Ancak bunları bir sack ve incomplete’ler takip edince şansları tekrar terse dönüyor.

Fakat defans maçı kazanmak istiyor olacak ki Sakarya’ya bir yard bile vermiyorlar, Aksine geriye doğru götürüyorlar bir de bunun üstüne Sakarya 10 yardlık bir ceza yeyince momentumları kırılıyor ve tekrar punt’a başvuruyorlar.

Son iki dakika ve Eagles tekrar atakta. Maçın bundan öncesi çok baygın geçmişti ama bundan sonrasında size tribünlerin ve oyuncuların heyecanını anlatamam…

Momentumu bozulmuş Sakarya maçı vermemek için, Eagles ise maçı döndürebilmek için, iki tarafta bütün gücüyle savaşıyordu resmen.

Eagles drive’a 50’den başlıyor, ilk denemelerinde sack yiyorlar. İkinci down’da kosu oyunu yapıyorlar ve Eagles halfback’i Latif Erginyurt 50 yardlık inanılmaz bir koşu yapıyor. Cutback’leri ve hızıyla onun çıkan herkesi geçiyor. Ekstrada da field goal atıyorlar ve durum, 18-13. Kalan süre 1 dakika 30 saniye…

Drive’ın ilk down’larında Çağkan yaklaşık 40 yardık çok güzel bir pas atıyor ve top Nejat’ın ellerine değiyor ama onu cover’layan Sakaryalı oyuncuların baskısı ve topun biraz önüne doğru düşmesi sonucu top parmaklarının ucuna deyip yere düşüyor.

Kalan sure boyunca Eagles sürekli deep paslar deniyor ama Sakarya db’leri izin vermiyorlar ve maçın galibi Sakarya Tatankaları oluyor.

Sakarya’yla ilgili söylemek istediklerim; geçtiğimiz seneden beri inanılmaz geliştiler ve 1.lige çıkmayı gerçekten hakkettiler. Hepsinin eline sağlık, QB’leri gerçekten çok iyi kendini çok geliştirmiş bir arkadaş ve iyi de reciever’ları var. Önümüzdeki sene de takımını 1.ligde güzel yerlere taşıyacağına inanıyorum. Sakarya’dan tanıdığım tek kişi 10 numaralı receiver Demir Ali, o da maçta gerçekten inanılmaz catch’ler yaptı. Onu ve takımını tebrik ediyorum.

Eagles’ın dezavantajlarına değinirsek, gördüğüm kadarıyla head coach Oktay Cavuş maçın ancak ikinci yarısına yetişebildi. İlk yarı Eagles’ın play call’ları başarısızdı ve ilk yarıyı skorsuz kapamaları ve ikinci yarıda Oktay Cavuş’un gelip play call’ları vermeye başlamasıyla birden maçı çevirecek noktaya yükselmeleri tesadüf olamaz diye düşünüyorum.

İkinci bir faktör de  Eagles’in corner’larından Efe Kırmızıer’in sanırsam Turkiye dışında olmasından ötürü maça katılamaması. Bana sorarsanız kendisinin ülkemizdeki en iyi corner’lardan biri olduğunu düşünüyorum, yapılan TD’ların da pas olduğunu göz önünde bulundurursak kendisi burada olsaydı bu önemli maçta kesinlikle kaderi değiştirirdi diye diyebilirim.

Maçta göze çarpan oyuncular Eagles TE\WR Nejat Erselcan , RB\LB Latif Erginyurt ve QB Cagkan Ozkan oldu. Özellikle 88 numaralı Nejat’a değinmek istiyorum. Çok iyi bir receiver, boyu iki metreye yakın olmasana rağmen gerçekten çok hızlı, hızı ve boyu birleşince defensive backler için bir kabus oluyor.

Sakarya’da göze çarpan oyunculara  gelince önce de belirttiğim gibi QB’leri ve Receiver’ları gercekten çok iyi. En çok göze batanlar QB ve 10 numara Demir Ali Tuna. 1.lig için “Sakarya’mı bizi yenecek “ şeklinde küçümseyecek takımlar olduğuna eminim. Ama şunu söyliyeyim tamamen pas ağırlıklı bir takım olmaya başlıyorlar, Bir sene daha momentumlarını kaybetmez ve böyle gelişirlerse 1.ligde coverage’ı oturmamış takımları rahat yeneceklerdir.

Bu haftalık benden bu kadar, herkese sezonun geri kalanında iyi maçlar diliyorum ve Boğaziçi maçının devre arasında sevgilisine evlenme teklif eden arkadaşımız Sertan Kutval’a mutluluklar diliyorum. Umarım hayatınızın geri kalanını hep mutluluk içinde geçirirsiniz…  :)