Buffalo Bills,defensive end Mario Williams’ı kadrosuna kattı. Williams’ın menajeri Ben Dogra’nın verdiği bilgiye göre Bills, Williams’la 50 milyon doları garanti olmak üzere toplam 100 milyon dolarlık kontrat imzaladı.

Böylece Mario Williams, NFL tarihinin en fazla maai alan defans oyuncusu oldu. Mario Williams, kontratı Perşembe günü imzaladı ve hemen ardından Buffalo Bills, tarafından basına tanıtıldı.

Buffalo Bills ve Williams arasındaki anlaşma, iki gündür süren söylentilerin ardından, Perşembe öğleden sonra imzalandı.

2006 yılı NFL Draftı’nda Houston Texans’ın Reggie Bush’un önünde birinci sırada seçtiği Williams, altı yıllık Texans kariyerinde toplam 53 sack yaparak takımın en iyisi oldu.

Defensive end Mario Williams, iki Pro Bowl maçında starter olarak başladı ve 2007 sezonunda toplam 14 sack yaparak takım tarihinde bir sezonda en çok sack yapan oyuncu oldu.

Williams, geçen sezon göğüs kaslarındaki yırtık sebebiyle yalnızca beş maça çıkabilmişti. Aynı zamanda, 2010 yılında kasıklarındaki sorunu gidermek için geçirdiği ameliyat yüzündenüç maçı kaçırmıştı.

Mario Williams’ın, yıldız quarterback Peyton Manning’den sonra, free agency döneminin en önemli serbest oyuncusu olduğu düşünülüyordu.

Yazan: And Kaan Yılmaz