Chicago Bears’ın running back’i Marion Barber emekliye ayrılmayı planladığını açıkladı. Barber, kararını geçtiğimiz hafta takımın web sitesinden duyurdu. Bu duyuru, Chicago’nun Micahel Bush’la 14 milyon dolara dört yıllığına yaptığı anlaşmadan bir gün sonra gerçekleşti. Bu anlaşma ile Michael Bush, hoşnutsuz Pro Bowl running back’i Matt Forte’nin de bulunduğu Bears backfield’ının bir parçası olmuştu.

28 yaşındaki Barber, NFL’de geçirdiği ilk 6 sezonda Dallas Cowboys forması giymişti. 2011 yılında Chicago Bears ile anlaşan Barber, geçen sezon Matt Forte’nin yedeğiydi fakat Aralık ayında Forte’nin dizini burkması nedeniyle Barber’a, Bears backfield’ında önemli görevler düştü.

Barber geçen sezon, 6 touchdown ve toplam 422 yardlık rushing yapmıştı fakat yedek bir running back’e oranla yaptığı bu muhteşem istatistiklere rağmen geçen sezon Dallas karşısında alınan mağlubiyette yaptığı hatalarla takımın gündemine oturmuştu. O maçta Barber, Bears süreyi eritmeye çalışırken topla beraber saha dışına çıkmıştı ve uzatmalarda fumble yapmıştı.

2005 yılının draftında Dallas Cowboys tarafından 4. turda seçilen Barber kariyerinde, 1,156 top taşıma, toplam 4.780 yard koşu ve 53 koşu touchdown’ı bulunuyordu. Aynı zamanda Barber, yakaladığı toplam 1,330 yardlık 179 pasın altısını touchdown ile bitirmişti.

Bears’ta geçirdiği bir sezonda muhabirlere çok az şey söyleyen Barber, ChicagoBears.com muhabiri Larry Mayer’e verdiği demeçte “Bana oynama şansı veren ve beni daha iyi bir oyuncu yapan herkese çok teşekkür ediyorum. Aynı zamanda NFL’in en tarihi organizasyonlarında (Pro Bowl, Music City Bowl) bana oynama fırsatını sağlayan herkese de minnettarım.” dedi.

Marion Barber “Şu ana kadar çalıştığım koçlara, takım sahiplerine ve forma giydiğim organizasyonlara çok minnettarım. Son olarak da taraftarlara verdikleri motivasyondan ve desteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum.” açıklamasını yaptı.

Yazan: And Kaan Yılmaz