New Orleans Saints, asistan koç Joe Vitt’in ligden uzaklaştırmasından dolayı, ofansif koçu Aaron Kromer’ı altı maçlığına geçici olarak takımın baş koçu olarak atadı.

Vitt, head koç Sean Payton’ın bir sezonluk uzaklaştırmasından dolayı koçluk görevini yürütüyordu ancak kulüp, Vitt’in de uzaklaştırması başlayınca işleri başka birinin yürütmesi gerekeceğini biliyordu. 45 yaşındaki Kromer, aynı zamanda koşu oyunlarından sorumlu koordinatördü ve takımda 5. sezonunu geçiriyordu.

Genel menajer Mickey Loomis bunun zor bir karar olduğunu çünkü personelleri içerisinde hali hazırda bu işi yapabilecek bir çok koçları olduğunu söyledi.

Sonunda, defansif ve ofansif görevliler içinde en az değişikliği yaparak mevcut düzeni ve son 6 yılda işleyen programı koruyacak kararı verdiklerini söyleyen Loomis ve ekledi: “Bu hamlemiz, ofansif koordinatör Pete Carmichael Jr.’ın Drew Brees’e ve rekortmen Saints ofansına odaklanmaya devam etmesini sağlıyor.”

New Orleans Saints’in head koçu Sean Payton, Saints’in savunma oyuncularına, rakip oyuncuları sakatladıklarında ödül verdiği ortaya çıktığında bir yıllığına NFL’den men edilmişti.

Yazan: Mert Karakoç