Geçen sezon Kanada Futbol Ligi’nin, En Değerli Kanadalı Futbolcusu seçilen running back Jerome Messam Cumartesi sabahı, Miami Dolphins tarafından serbest bırakıldı.

Messam, Miami Dolphins’in ilk fırsatta kadrodan çıkarmak istediği bir oyuncuydu ve Messam’ın yeni bir NFL takımı bulabilmek için yalnızca 10 günü kaldı. Eğer Messam bu 10 gün içinde herhangi bir NFL takımı bulamazsa, geçen sezon ki takımı Edmonton Eskimos’a geri dönecek.

Eskimos, 26 yaşındaki Messam’ı 2011 sezonunun başında eski takımı B.C. Lions’dan transfer etmişti. Ayrıca Messam 2011 yılında, Eskimos’un düzenlediği bir afiş kampanyasına katıldı ve 2000 yılından beri bir sezonda toplam 1000 yardlık koşu oyununu geçen ilk Kanadalı futbolcu oldu. (2000 yılında Toronto Argonauts’un fullback’i Sean Millington da bir sezonda 1,000 yardlık koşu oyununu geçmişti.)

Toronto asıllı Messam, geçen sezon toplam 1,057 yardlık koşu oyunu yaptı, Kanada Futbol Ligi’nin En Değerli Kanadalı’sı seçildi ve ligin All-Star kadrosunda yer aldı.

Dolphins, preseason döneminde oynadığı üç maçta üç mağlubiyet aldı. Messam, Dolphins adına çıktığı ilk maçta Tampa Bay Buccanneers karşısında yalnızca iki yard süren bir koşu oyunu yapabildi, Carolina Panters karşısında Dolphins’e 10 yard kazandıran bir reception yaptı ve Atlanta Falcons karşısında hiç forma giymedi.

Yazan: And Kaan Yılmaz