Green Bay Packers’ın 37 yaşındaki wide receiver’ı Donald Driver, sezonun birinci haftasında Packers’ın San Fransisco 49ers’a 30-22 mağlup olduğu maçın yalnızca üç oyununda yer alabildi. Milwaukee Journal Sentinel gazetesi de veteran wide receiver’ın, karşılaşmada bu kadar az forma şansı bulmasından dolayı hayli şaşkın olduğunu duyurdu.

Driver karşılaşmanın ardından verdiği demeçte “Bu ligde çok uzun zamandır forma giyiyorum ve bir maçta hiç süre almamak çok zor bir durum.” derken “Hiç kimse maçta bu kadar az oynayacağımı tahmin edilmiyordu fakat eğer bu tip talihsiz şeyler oluyorsa,başa çıkmayı bilmelisiniz ve ben de bu durumla iyi baş ettiğimi düşünüyorum.” açıklamasını yaptı.

Aslında Driver’ın, 2012 sezonunda Packers kadrosuna katılıp katılmayacağı belli değildi. Fakat Mayıs ayında veteran wide receiver, Packers ile yaptığı anlaşmayı yeniden düzenledi ve bu yeni kontrata göre Driver alacağı ücretin 7.42 milyon dolar aşağısına takımla anlaştı.

Driver bu sezon Randall Cobb ile birlikte Greg Jennings, Jordy Nelson ve James Jones’un ardından Packers’ın 4. wide receiver’ı konumunda. Ayrıca geçen sezon playoff’larda Packers’ın New York Giants’a kaybedip elenmesinin ardından takımın, Driver’ı yeniden kadrosuna katması durumunda veteran wide receiver’ı diğer pozisyonlarda da oynatabileceği düşünülüyordu.

Driver bahar ayında Amerikan televizyonlarında yayınlanan “Dancing With The Stars” isimli yarışmaya katılıp bu yarışmada şampiyon olmasına ve artık 37 yaşına gelmiş olmasına rağmen formundan, özellikle hız konusunda ,çok da bir şey kaybetmedi. Aynı zamanda veteran wide receiver, şu anda takımın ağabeyi durumunda.

Geçen sezonki playoff maçından önce Giants, linebackerlarının Driver’ı savunabilmesi için çok uğraşmıştı. Aynı zamanda bu hafta Chicago Bears ile oynanacak karşılaşmada eğer 49ers maçında kasıklarından problem yaşayan Greg Jennings sakatlanırsa, veteran wide receiver daha çok forma şansı bulabilir.

Driver verdiği bir başka demeçte ise “Ne yapıyorsam onu yapmaya devam edeceğim.” dedi ve “İyi antrenman yaptığım için önümüzdeki maçlarda daha çok oynayacağımı umuyorum ve bunun için hazırım,çağrıldığım zamanlarda da hazır olacağım.” açıklamasını yaptı.

Yazan: And Kaan Yılmaz