Değişik bir haftayı geride bıraktık. Birçok maçta sakatlanıp oyundan çıkmak zorunda kalan QB’ler maçların seyrine de ciddi etki etmiş oldular. Ayrıca, geçen hafta Falcons’un Saints deplasmanında yenilmesi ile birlikte ligde yenilgisiz bir takım kalmamış oldu… Rams @ 49ers maçında ise ligin ilk beraberliğini izlemiş olduk. Benim açımdan ise artıda kapattığım ortalama bir hafta oldu; en sevindirici yanı genelde başarısız olduğum OVER/UNDER tahminlerinde 2/2 doğru tercih yaptım.

10. Hafta Tahminlerim: Doğru (D) / Yanlış (Y) / İade (I)

ATL Falcons @ NO Saints – ATL Falcons -1 (Y)
ATL Falcons @ NO Saints – OVER 53 (D)
NY Jets @ SEA Seahawks – SEA Seahawks -6 (D)
HOU Texans @ CHI Bears – CHI Bears -1 (Y)
HOU Texans @ CHI Bears – UNDER 41 (D)

ESPN America ve Fox Sports ekranlarından Falcons @ Saints maçını canlı izleme imkanımız oldu. Skor olarak oldukça çekişmeli geçen maçta Saints rakibi karşısında oldukça anlamlı bir galibiyet aldı ve Falcons’un yenilmezlik ünvanına son verdi. Maçı Saints’e getiren etken, inanmayacaksınız ama, etkili koşu hücumu oldu. Falcons tüm maç sadece 46 yarda koşabilirken, Saints yerden rakibine oranla 102 yarda daha fazla koşmayı başardı. Falcons yerden istediği verimi alamayınca rakibine oranla daha çok 3 ve uzun denemesinde bulundu. 2 adet başarısız 4. hak denemesi ise Falcons hanesine “turnover” olarak geçti. Benim adıma en mutlu sonuç; maçın tahmin ettiğim şekilde yüksek skorla tamamlanması oldu.

Jets @ Seahawks maçında ev sahibi ekip oyunun her alanında rakibine ezici bir üstünlük sağladı. Gerek koşu hücumunda, gerek pas hücumunda gerekse top kaybı rasyosunda (3/2) üstün olan Seahawks doğal olarak maçı yeterli farkla kazandı ve evindeki yenilgisizlik ünvanını devam ettirdi. Hatta Jets’in yegane skoru da defans takımından geldi… Bundan sonraki haftalarda R. Ryan, M. Sanchez tercihinde direnmeye devam ederse sezon sonunda işinden olabilir. Jets için T. Tebow açık bir şekilde maç kazanmak için daha iyi bir seçenek…

Pazar gecesi Texans @ Bears maçını da canlı izleme imkanımız oldu. Maç, son senelerde nadiren tanık olduğumuz bir şekilde top kaybı düellosu ile başladı. Bu turnover düellosundan 4-2 ile galip çıkan Texans, kötü hava koşullarında avantajını korudu ve maçı kazanmayı başardı. Tabi ikinci yarıda sakatlanan J. Cutler’ın da yerini J. Campbell’e bırakması, Texans’ın ekmeğine yağ sürdü… Bu durum bana düşük skor anlamında yaramış olsa da, Cutler’ın oyundan çıkması ile Bears tercihinde ters köşeye yatmış oldum.

NFL 2012 Sezonu Toplamı

Doğru: 22
Yanlış: 24
İade: 2

NFL 2012 – 11. Hafta Tahminleri

PHI Eagles @ WAS Redskins

Eagles geçtiğimiz hafta koç A. Reid ve M. Vick için oldukça kritik bir maçta evinde Cowboys’a kaybetti. Muhtemelen Reid ve Vick seneye Eagles’da olmayacaklar… Geçen hafta Bears gibi QB’sini kaybeden bir diğer takım da Eagles oldu ve M. Vick ilk yarıda kafasına aldığı darbeler sonucunda kenara geldi. Yerine giren Foles’da fazla bir etkinlik gösteremeyince Cowboys son çeyrekte farkını koyarak rahat bir galibiyet aldı. Yine top kayıpları Eagles’ın havlu atmasını sağlayan etken oldu. Bu hafta Redskins karşısında fazla anlamı olmayan bir maçta çaylak N. Foles NFL’de ilk resmi deplasman maçına çıkıyor olacak.

Redskins geçen haftayı “bye” geçti. Bu durum bu anlamsız maçta ev sahibi takıma bir avantaj sağlar mı bilmiyorum. Fakat bildiğim tek bir şey var Redskins’in çaylak QB’sinin, Eagles’ın çaylak QB’sinden çok daha iyi olduğu. Evet, sizin de aklınızdan geçtiği gibi, hazır geçen haftayı artıda tamamlamışken, bu hafta “homer”lık yapıp, savunmasına rağmen Redskins’i tercih edeceğim. Redskins nasılsa maç kaybederek daha iyi bir draft pozisyonu elde edemeyecek. Dolayısıyla sezonu mümkün olduğu kadar fazla galibiyet ile sonlandırmaya bakacaktır…

WAS Redskins -3: Redskins en az 3 sayı farkla kazanır. Tam 3 sayı farkla kazanırsa para iade edilir.

GB Packers @ DET Lions

Lions iki hafta kazandıktan sonra geçen hafta Vikings deplasmanından ağır bir yenilgi alarak ayrıldı. Özellikle A. Peterson’ı durduramayan Lions savunma anlamında SOS verdi. Bu haftaki rakiplerinin Packers olduğu düşünüldüğünde savunmanın hali ciddi bir problem gibi gözüküyor. Packers Peterson’ın yarısı kadar yerden başarısı sağlasa, A. Rodgers’ı durudurmak mümkün olmayabilir.

Packers’da geçen haftayı dinlenerek geçiren takımlardan. Evde maçları seyrederken peynir kafalar adına iyi haber Pazar gecesi Chicago’dan geldi; NFC North’ta en büyük rakipleri Bears’ın evinde Texans’a kaybetmesi yetmezmiş gibi J. Cutler’ın sakatlanması da Packers’ın division liderliği için kapıların sonuna kadar açıldı. Tüm bu koşullar, Packers için bu maçı “must win” statüsüne taşımış oldu. Açıkçası Packers’ı bu kadar düşük bir handikapla bulmuşken kaçırmak hata olur diye düşünüyorum. Savunmada kritik oyuncuların yokluğu bir ihtimal skoru yükseltecektir fakat kağıt üstünde açık ara daha iyi takım Packers…

GB Packers -3: Packers en az 3 sayı farkla kazanır. Tam 3 sayı farkla kazanırsa para iade edilir.
UNDER 51 : Toplam skor 51 sayının altında olur. Tam 51 sayı olursa para iade edilir.

IND Colts @ NE Patriots

Colts geçen hafta zayıf Jaguars karşısında rahat bir galibiyet aldı. Indianapolis bu galibiyet ile inanılması zor bir şekilde 6-3’e geldi ve AFC Wild-Card spotunda rahat bir pozisyon elde etmiş oldu. Colts maçı farklı kazanmış gibi gözükse de en iyi oyuncusundan yoksun Jaguars hücumu zaman zaman oldukça etkili hücumlar yapabildi.

Patriots ise geçen hafta evinde Bills karşısında oldukça zorlanarak kazandı. Maçı yerden ve havadan domine eden Bills 3 top kaybı yapmasa muhtemelen haftanın sürprizine imza atacaktı. Maalesef bu onur geçen hafta son şampiyonu yenen Bengals’a kaldı. Patriots savunması da Bills karşısında ciddi anlamda SOS verdi. Bu hafta Bucs’dan alınan A. Talib pas savunmasını ne kadar toparlar bilemiyorum ama A. Luck son haftalarda ciddi anlamda iyi performans sergiliyor bu da ciddi bir risk anlamına geliyor…

Patriots AFC East’i muhtemelen lider tamamlayacak. Şu anda en büyük amaçları ilk playoff turunu “bye” geçmek. Dolayısıyla AFC’yi ilk iki sırada tamamlamaları gerekecek. Colts’un Texans’ın arkasında böyle bir şansı pek yok. Wild-Card pozisyonları da pek risk altında gözükmüyor. Colts adına fazla önemli olmayan bu maçta A. Luck’ın Brady’e karşı kendini kanıtlamak istemesi bir ihtimal Indiana ekibini maça tutundurabilir. Açıkçası Patriots’ın kazanacağını düşünüyorum fakat belirlenen yüksek handikap hiç güven vermiyor. Bu maç için en güzel tercih yüksek skor tahmini olacaktır.

OVER 54 : Toplam skor 54 sayının üstünde olur. Tam 54 sayı olursa para iade edilir.

SD Chargers @ DEN Broncos

Bu maçta çok detaya girmeyeceğim. Chargers bu maçı kaybederse muhtemelen sezona havlu atmış olacak. N. Turner ve P. Rivers farklı öne geçtikten sonra kaybettiği ilk maçın acısını da çıkarmak isteyecektir. Evet, Payton ve Broncos şu an ligin en sıcak takımı gibi gözüksede bu maçta farklı galip gelmek için ekstra bir motivasyonları olmayacaktır. Belirlenen handikap kazanmak zorunda olan bir takımı tercih etmek için gayet uygun. Bu maçı kaybetmesi ile birlikte N. Turner’ın da sezon sonunda bileti kesilebilir…

SD Chargers +9: Chargers maçı kazanır veya en fazla 9 sayı fark yer. Tam 9 sayı fark yerse para iade edilir.

BAL Ravens @ PIT Steelers

AFC North derbisi yine çok uzun yorumlamayacağım bir maç olacak. Ben Roethlisberger’in sakatlanması Steelers’ı sezonun geri kalan kısmında çok ciddi etkileyecektir. Geçen hafta ligin en zayıf takımlarından Chiefs’e karşı alınan galibiyette de Big Ben’in takıma olan katkısını net bir şekilde gözlemlemiş olduk.

Ravens her ne kadar savunma anlamında geçmiş yılları mum ile arasa da bu sezon daha önce alışık olmadıkları kadar patlayıcı bir hücum takımına sahipler. Steelers savunmasının da revire dönmesi oyunun diğer tarafında da ibreyi Ravens’a çeviriyor. Açıkçası Ravens haftanın en mantıklı seçimlerinden biri gibi gözüküyor.

BAL Ravens -3: Ravens en az 3 sayı farkla kazanır. Tam 3 sayı farkla kazanırsa para iade edilir.