Sezonun ilk “tulum”unu (tüm tahminlerin tutması) ligin 16. haftasında yakaladım. Böylece kasam geçen hafta gelen +2.250 birim ile birlikte +2.950 birim oldu. 17. Hafta sadece 4 maç seçtiğim düşünülürse, bu sene de normal sezonu artıda kapamayı garantilemiş oldum. Bu hafta fazla maç seçemedim zira playoff garantilemiş birçok takım ya yedeklerle maça çıkacak ya da gidişata göre yedeklere dönecek. Bu durumu öngörmekte oldukça zor olacak. Şahsen enerjimi playoff’a saklamayı tercih ediyorum.

16. Hafta Tahminlerim: Doğru (D) / Yanlış (Y) / İade (İ)

NO Saints @ DAL Cowboys – NO Saints +3 (D)
WAS Redskins @ PHI Eagles – WAS Redskins -6 (D)
NY Giants @ BAL Ravens – BAL Ravens +3 (D)
CHI Bears @ ARI Cardinals – OVER 36,5 (D)
SF 49ers @ SEA Seahawks – SEA Seahawks +1 (D)

NFL 2012 Sezonu Toplamı

Doğru: 41
Yanlış: 31
İade: 4

Saints @ Cowboys maçında D. Brees tam öngördüğüm gibi maçı gurur meselesi haline getirdi. Gerek sezon başında yaşanan skandal sebebiyle, gerekse sezon içerisinde NFL komisyoneri ile yaşadığı polemik sonucunda sahada bir terminator izlemiş olduk. Saints maçı son çeyrekte de bitirebilirdi fakat zayıf savunma takımı, son dakikalarda, can çekişen Cowboys’a engel olamayınca bir anda 14 sayılık fark kapandı ve maç uzatmaya gitti. Cowboys ilk hücum hakkını elde etmesine rağmen skor üretemeyince açıkçası derin bir nefes aldım. Cowboys bu hafta Redskins ile deplasmanda ölüm-kalım maçına çıkıyor olacak.

Redskins @ Eagles maçında açıkçası R. Griffin’in sakatlığı kendini ciddi şekilde belli etti. Griffin maç boyunca sadece iki koşu denemesi yaptı. Griffin’in yardımına diğer çaylak A. Morris ve Redskins savunması yetişti. Özellikle Redskins savunması toplam 5 sack ve 2 turnover ile hücumda çok etkili olamadıkları günde kurtarıcı rolünü oynadı. Zaten yazılarımda da savunmada son haftalarda belirgin bir toparlanma olduğunun altını çizmiştim. Dolayısıyla sonuç beni oldukça mutlu etti ve şaşırtmadı…

Giants @ Ravens maçı da tam tahmin ettiğim gibi gelişti. Ravens evinde kötü gidişata bir dur dedi. Ravens ilk çeyreği 14-0, ilk yarıyı 24-7 önde tamamladı ve sonrasında tamamen oyunu kontrol etti. Hem B. Pierce hem R. Rice 100 yarda barajını aşmayı başardı ve Flacco uzun süreden sonra ilk defa top kaybı yapmadan 300 yarda üzeri pas atmayı başardı. Durum böyle olunca Ravens neredeyse Giants’ın iki katı süre topu kontrol etti. Böyle bir maçı kazanmak Giants adına pek mümkün değildi ve netekim Ravens 33-14 gibi bir skorla rahat bir galibiyet aldı. Bu sonuçla Giants gelecek hafta galip gelse bile playoff’a kalma şansını oldukça zora soknuş oldu.

CHI Bears @ ARI Cardinals maçında da skorlar tam yazımda belirttiğim gibi gerçekleşti. Toplam 3 TD defans ve özel takımlaran geldi. Böylece zayıf hücum performanslarına rağmen 36.5’luk sayı barajı aşılmış oldu. Çok uzun yazmaya gerek yok, bu maçta Vegas’ın hatasını iyi değerlendirmiş oldum.

Haftanın son maçında ise Seahawks evinde 49ers’ı adeta evire çevire yendi. Ben Seahawks’ın galip geleceğini tahmin etmiştim ama açıkçası 48ers’ın böyle bir farkla kaybedebileceğine pek ihtimal vermemiştim. 49ers maçın hemen başında fark yiyince koşu hücumunu da bıraktı ve kontrolü tamamen Seahawks’a verdi. 49ers adına tek TD maçın bitmesine 2 dakikadan az kalmışken geldi. Seahawks savunmasının başarısının yanında R. Wilson, M. Lynch ve Seahawks taraftarının da üstün performansı rahat galibiyeti getirdi.

NFL 2012 – 17. Hafta Tahminleri

PHI Eagles @ NY Giants

Eagles’da son hafta Redskins karşısında sakatlanan N. Foles yerine bu maçta büyük ihtimalle M. Vick forma giyecek. Vick ilk 11’de sahaya çıkarsa muhtemelen kendini ispatlamak için mücadele edecek. L. McCoy’un da iyileşmiş olması geçen hafta Ravens koşucularına 200 yarda vermiş Giants savunması için pek iyi bir haber olmayacak.

Yukarıda da belirttiğim gibi Giants’ın kazanması playoff için yeterli değil; aynı zamanda Cowboys’un, Bears’in ve Vikings’in de kaybetmesi gerekecek. Bu sayede Wild-Card’dan 6. Olarak playoff’a kalacaklar. İşin kötü yanı kendi maçları tüm bu maçlardan erken saatte oynanacak. Rakip Eagles ise tamamen kötü geçen bir sezonu iyi bitirmek adına kafası çok daha rahat bir şekilde maça çıkacak.

İlginç bir istatistik; bu iki takımın son 9 karşılaşmasında Eagles 8 kez sahadan galip ayrılmayı başardı. Bu sezon da alınan 4 galibiytten biri Giants karşısında alındı. Ben açıkçası belirlenen handikapı biraz yüksek buldum. Giants tüm maçı önde götürse bile son dakikalarda konsantrasyonu kaybedebilir. Eagles rahat kafayla sürpriz bir galibiyet bile çıkarabilir.

PHI Eagles +7,5: Eagles kazanır, veya en fazla 7 sayı farkla kaybeder.

MIA Dolphins @ NE Patriots

Dolphins son iki maçını kazansa da geçen hafta diğer maçlarda alınan sonuçlar ile az olan playoff şansınını yitirmiş oldu. Dolayısıyla bu hafta Patriots deplasmanında kafaların tatile çıkmış olma ihtimali yüksek olacak. Tabi sıcacık Florida kıyılarından, soğuk Boston kıyılarına seyehati de hesaba katmak gerekecek.

Diğer tarafta Patriots takımı son iki haftada maça başlama konusunda ciddi sıkıntı yaşadı. Geçen hafta rakip 49ers değil de Jaguars olunca galibiyet geldi. Patriots’un hala ilk tur “bye” hakkı için yarıştığını belirtmek istiyorum. Zaten normal sezonu yenilgisiz tamamladıkları sezonda dahi son maça yedeklerle çıkmayan Patriots’ın 17. hafta maçlarını hiç boşladığını görmedim. Bu hafta da Patriots evinde kazanacaktır diye düşünüyorum. 10 sayı farkı yakalayacağına da inancım var.

NE Patriots -10: Patriots en az 10 sayı farkla kazanır. Tam 10 sayı farkla kazanırsa para iade edilir.

ARI Cardinals @ SF 49ers

Maçla ilgili çok uzun yazmaya gerek yok. 49ers maçın normal olarak ağır favorisi. Son 5 haftada 4 deplasman maçı oynayan ve bunların ikisini kaybeden 49ers için evlerinde oyanayacakları bu maç ilaç gibi gelecektir. Üstelik 49ers NFC West’I lider tamamlamak için bu maçı kazanmak zorunda. Buraya kadar herşey güzel… Peki 49ers koçu olsanız ve son çeyreğe 21 sayı önde girseniz ne yaparsınız? Açıkçası belirlenen handikapın çok yüksek olduğunu düşünüyorum. Cardinals maç sonunda, eğer 49ers galibiyet sarhoşluğuna yakalanırsa, skoru yakın tutabilir. Dolayısıyla bu kadar puanı cebime koymak çok mantıklı geliyor.

ARI Cardinals +17: ARI Cardinals (kazanır demiyorum Laughing ) en fazla 17 sayı fark yer.

DAL Cowboys @ WAS Redskins

Haftanın maçı tabi ki Pazar gecesi Kovboylar ve Kızılderililer arasında oynanacak (az yetenekli yazar Ati). Doğal olarak sonuç anlamında bu hafta tahminde bulunmak için en zor maç. Kazanan takım NFC East’i lider tamamlayacak. Redskins son 6 maçını kazanmış formda bir takım olarak sahaya çıkacak. R. Griffin sakatlığı üstüne bir hafta daha dinlenmiş olacak. Üstelik savunmada da son haftalarda belirgin bir düzelme var. İçerde oynanacak bu final maçı kazanılırsa R. Griffin büyük ihtimal yılın ofansif çaylağı ödülüne hak kazanacak. (Luck mı? Bireysel istatistiklere tekrar bakınız ltf)

Diğer tarafta son düzlüğe girildiğinde tökezlemeyi alışkanlık haline getirmiş Cowboys bu şanssızlığını kırmaya çalışacak. “Final Destination” hayaleti geçen hafta yine Cowboys’un peşindeydi. Gerçi bu sefer yenilgi T. Romo kaynaklı olmadı ama savunma takımı D. Brees karşısında can çekişti. Fazlaca sakat oyunucusu bulunan Cowboys savunmasına yüklenmek acımasızlık olsa da gerçekleri kabullenmek gerek. NFL’in en eski rekabetlerinden birinde deplasmanda böyle bir final maçını T. Romo kazanırsa bunu büyük ihtimal ile tek başına yapacak.

Açıkçası bu maçta “underdog” Cowboys’u tercih ederek kendi açımdan bir “win-win” durumu yakalayabilirim. Cowboys kaybetse bile sempatizanı olduğum Redskins kazanacağından bu durumdan istifade etmiş olurum. Hatta yakın skorlu bir galibiyet çifte sevinç yaratır. Fakat son 6 haftada Redskins beni üzmedi. Bu hafta da üzmelerini beklemiyorum. Özellikle Redskins savunmasının form durumu ve bunun karşılığında Cowboys savunmasının acı durumu bu maçta ev sahibi ekibi şanslı kılıyor. R. Griffin bir sakatlık sonucu oyundan çıkmaz ise bu maçı takımına kazandıracaktır. Go Skins diyorum (homer Ati) ve normal sezonun bu muhteşem finalini kaçırmayın diyorum…

Bu rekabetin videosunu izlemek isterseniz:
http://nflfilms.nfl.com/2012/12/27/origins-of-a-rivalry-cowboys-vs-redskins/?module=HP11_content_stream

WAS Redskins -3: Redskins en az 3 sayı farkla kazanır. Tam 3 sayı farkla kazanırsa para iade edilir.