NFL’in en tecrübeli center’larından Matt Birk’ün son maçı bir Super Bowl zaferi oldu. Baltimore Ravens’ın deneyimli center’ı 15 sezonun ardından Cuma günü emekli oldu. 36 yaşındaki Birk ”Kariyerimi bir Super Bowl galibiyetiyle bitirmek harika bir şey ama bu galibiyet olmasaydı bile harika bir deneyim olurdu ve ben yine de yaşadıklarım için minnettar olurdum” dedi.

2011’de topluma yaptığı hizmetlerden dolayı NFL’ de yılın adamı seçilen Birk emekli olduğunu Battle Grove İlköğretim Okulu’nda duyurdu. Altı çocuk babası olan Birk çocukları evde okumaya yöneltmek amacıyla kurulan H.I.K.E (Umut, İlham, Bilgi ve Eğitim) Vakfı’nın ”Hazır, Başla, Oku” programını kurdu.

Birk okulda öğrencilere şakayla ”Benim adım Matt ve ben bir Ravens oyuncusuyum. Ravens’ın Super Bowl’u kazandığını duydunuz mu? İyi işti, değil mi?” dedi. Harvard çıkışlı Birk, 1998 yılında altıncı turda draft edilen Birk Baltimore’a gitmeden önce 11 sezon Minnesota’da oynamıştı.

Altı defa Pro Bowl’a giden Birk ve 210 normal sezon maçında ve playoff’lar dahil 124 maç ardarda ilk 11’de başladı. St. Paul,Minnesota’lı olan Matt Birk her zaman Minnesota Vikings’de oynamanın onun için büyük bir ayrıcalık olduğunu söylüyordu.

Yazan: Kadir Kerem Yılmaz