Dallas Cowboys, salary cap’ini rahatlatmak için aralarında yıldız defansif end/linebacker DeMarcus Ware, tight end Jason Witten ve wide receiver Miles Austin’in de bulunduğu beş starter oyuncusun kontratlarını yeniledi.

2012 ve 2013 yıllarında 5’er milyon dolar ceza alan Cowboys, bütçesindeki bu açığı bir an önce kapatmak zorundaydı ve bu nedenle kadrosuna yeni oyuncu katmaya pek de sıcak bakmayan takım, Ware, Witten, Austin, cornerback Brandon Carr ve center Ryan Cook’un kontratlarını yeniden düzenleyerek 20 milyon dolar harcadı.

Cowboys bu yeni kontratlar içinde en büyük tasarrufu cornerback Carr’ın kontratı ile yaptı. Geçen offseason’da eski takımı Kansas City Chiefs tarafından serbest bırakılan ve daha sonra Cowboys’la anlaşan Carr’ın bu sene alacağı maaş 14.3 milyon dolardı fakat takım, bu miktarı yeni anlaşmayla cornerback’e verdi ve oyuncunun maaşını 3.5 milyon dolara çekti.

Ware’ın bu sezon alacağı maaş ise bir milyon dolara indirildi ve yıldız linebacker’ın beş milyon dolarlık avantası da önümüzdeki sezonlara bölüştürüldü. Cowboys, Ware’ın kontartında yapılan bu yeni düzenlemelerle dört milyon doları kasasında tutmasını bildi.Ayrıca takım wide receiver Austin’in yeni kontratıyla dört milyon dolar, tight end’in Witten’ın kontartıyla ise 3.6 milyon dolar tasarruf etti.

Cowboys, bu sezon kontratının son yılına girecek ve takımdan tam 16.8 milyon dolar alacak olan quarterback Tony Romo’yla da yeni bir anlaşma yapıp salary cap’ini çok daha fazla rahatlatabilir. Geçen sezon iyi performanslar sergileyemeyen right tackle Doug Free ise 1 Haziran’a kadar takımdan kesilirse Cowboys, 7 milyon doları daha kasasında tutmayı başarmış olacak.

Yazan: And Kaan Yılmaz