Yedi senedir Green Bay forması altında, kendi gruplarında ki en büyük rakipleri olan Minnesota ile mücadele içinde olan Jennings, bu ezeli rakibine transfer oldu.

Son iki sezonun da sakatlıklarla boğuşan Jennings‘e yeni takımı kucak açarken, Packers‘lılar  ise  takımlarından daha önceleri ayrılarak Minnesota’ya geçen  Darren Sharper, Ryan Longwell ve en önemlisi QB Brett Favre olayların da yaşadıklarından sonra, oyuncularına hissi bağlantıların bir değeri olmadığını bir kere daha hatırlamış oldular.

Cuma günü Minnesota ile 5 yıllık anlaşma imzalayan Jennings, Aaron Rodgers’ın pas ağırlıklı hücum oyunundan sonra, henüz kendini ispat edemeyen Christian Ponder’in “ground-and-pound “oyununa nasıl adapte olabileceği merak konusu.

2012 sezonunda, alt karın adalesi yırtılması nedeniyle sadece 8 maç ve 2 playoff maçı oynayabilen 29 yaşındaki Jennings 366 yard ile tarihinin en kötü sezonunu geçirmişti.2011 sezonun da ise sol diz burkulması nedeniyle 3 maçta yer alamamıştı.
Geçen sene Packers’ın genç “wide receiver” ları James Jones  – Jordy Nelson – Randall Cobb   ile girdiği, takımda yer alma mücadelesinde kendini gösteremeyen Jennings, Minnesota da en iyi dönemlerinin daha henüz bitmediğini ispatlayacağına inanıyor ve bu konuda çok azimli konuşuyor.
Percy Harvin‘in geçen hafta Seattle’a transferinden sonra “wide receiver” pozisyonundaki boşluğu kapatması için transfer edilen Jennings’in henüz Harvin takımda yer alırken bile “oyun kazandıran pas oyunu“ yapamayan QB Christian Ponder ile nasıl bir performans göstereceğini yeni sezonda merakla takip edeceğiz.
Yazan: Haluk Onaran