Bu yaz NFL’de skandallarının ardı arkası kesilmiyor. Odin Lloyd cinayetinden tutuklanan Aaron Hernandez’in Patriots’tan kesilmesi sonrası Cleveland Browns, cinayete teşebbüsten yargılanan çaylak linebacker’ı Walcott ile yollarını ayırdı.

Ausar Walcott New Jersey’de Gentlemen’s Club’ın dışında bir adama yumruk attıktan sonra öldüremeye çalıştığı için Salı günü tutuklanmıştı. Dedektif Andrew White’ın açıklamasına göre 23 yaşındaki Walcott, bir adamı başından yaralamakla suçlanıyor.

Pazar günü yaşanan olayın ardından 24 yaşındaki mağdur Derrick Jones, Manhattan’daki Harlem Hospital Center’e kaldırılırken ve Salı günü durumunun kritik olduğu bildirildi.

Browns’da daha önce Patriots’ın Aaron Hernandez’e yaptığı gibi Walcott’ı çabucak serbest bırakmayı tercih etti. Walcott takımla 13 Mayıs’tan beri beraberdi. Takımın web sitesinde Walcott’ı Virginia Universitesi’nden gelen 1,88 m boyunda ve 105 kiloluk linebacker olarak tanıtmıştı.

Walcott, Salı günü hakim önüne çıkarken ve birinci dereceden cinayete teşebbüs, ikinci dereceden ağır cezayı gerektiren müessir fiil ve üçüncü dereceden yaralı birini tehlikeye atmaktan suçlu bulundu. Perşembe akşamı Walcott’un Passaic County hapishanesine gönderilmesi bekleniyor ve kefaleti 500,000 dolar olarak belirlendi.

Virginia’da olduğu zamanda Walcott ve iki takım arkadaşı James Madison Universitesi kampüsünde kavga çıkardıkları gerekçesi ile okuldan uzaklaştırılmış ancak hakkında suçlamalar daha sonradan düşmüştü.

Yazan: Nazlı Hilal Kaya