New England Patriots’ın yıldız tight end’i Aaron Hernandez’in başı, evinin bir mil yakınında bulunan ceset yüzünden büyük belade. Hernandez, yarı profesyonel Amerikan futbolu oyuncusu Odin Lloyd’un cinayete kurban gitmesiyle ilgili şüpheliler arasında bulunuyor.

18 Haziran’da evinde ilk arama yapılan, cinayetle ilgili hafta içinde tanık olarak dinlenen ancak susmayı tercih eden Hernandez’in evi dün üçüncü defa polis tarafından delil elde etmek için arandı.

Odin Lloyd’un kız kardeşi yaptığı açıklamada Hernandez ile Llyod’un arkadaş olduğu ikilinin Llyod’un öldüğü gece Boston’da bir gece kulübünde olduğu söyledi.

Haberlerde yer alan bilgilere göre Lloyd, Hernandez ve iki kişi daha Hernandez’in kullandığı arabayla gece kulübünden ayrıldı ancak Hernandez’in evine sadece üç kişi döndü. Lloyd ise Hernandez’in evinin bir mil ötesinde başından vurulmuş olarak bulundu.

Medyanın tüm ilgisini üzerine çeken Aaron Hernandez’e bir şok haber de New England Patriots’tan geldi. Patriots’ın sahibi Robert Kraft, genç yıldızın takımın stadı Gillette Stadium’dan ayrılmasını istedi gerekçe olarak ise stadın medya baskısıı altında olmasını istememesini gösterdi.

Hernandez, cinayetle ilgili suçlu bulunsa da bulunmasa da büyük ihtimalle sadece böyle bir olaya karıştığı için NFL tarafından sert bir cezaya çarptırılacak gibi gözüküyor. NFL Başkanı Roger Goodell yaptığı açıklamada şuan için gelişmeleri takip ettiklerini söyledi.

Daha önce Pittsrbugh Steelers’ın yıldız quarterback’i Ben Roethlisberger cinsel saldırı ile suçlanmış, aklanmasına rağmen NFL’in kişisel davranış politikası gereğince ceza dört maç ceza almaktan kurtulamamıştı.

Amerikan basınının bir numaralı gündem maddesi haline gelen cinayette Hernandez’in akıbetinin ne olacağı önümüzdeki günlerde netleşecek. Şuanda soruşturmanın ilk günlerinde medya çıkanların haberlerin aksine Hernandez’e ilişkin bir tutuklama kararı çıkmış durumda değil.

Yazan: Kaan Özydın