Seattle Seahawks taraftarları stadyumda Galatasaray taraftarların en yüksek ses rekorunu kırmaya çalışacak. Bir çok futbol takımı gibi Seattle Seahawks da fanatik bir taraftar grubuna sahip ve bu taraftarlar kendilerini Volume 12 olarak adlandırıyorlar. Bir çok taraftar grubu gibi onlar da isimlerini ya da takımlarının isimlerini tarihe kazımak istiyorlar.

Seahawks’ın taraftar grubunun planları stadyumda ses rekorunu kırmak. Planın ayrıntıları ise şöyle; 15 Eylül’de Century Link Field’da San Francisco 49ers’a karşı oynanacak sezon açılış maçında Volume 12 stadyum ses rekorunu kırmaya çalışacak.

NFL.com’da da geçen habere göre şu anki rekor 18 Mart 2011’de Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena’da oynana Galatasaray – Fenerbahçe maçındaki 131.76 desibel ile Galatasaray taraftarlarına ait.

Seahawks taraftarlarının bunu geçmesi için çok uğraşması gerekecek. Şu ana kadar en fazla 112 desibele çıkabildiler. Daha açıklayıcı olması için, 110 desibel ağrı vermeye başlar. Elektrikli testere 120 desibel ses çıkarır. 130 desibel ise bir jet uçağın uçak gemisinden kalkarken çıkardığı sese eşittir. 150 desibel ise kulak zarını yırtabilir ki bu Seahawks taraftarlarının isteyeceği bir şey olmaz.

Guinness Rekorlar Kitabı ise Volume 12 taraftar grubunun rekor denemesini onayladı. Eğer hedeflenen desibele ulaşılır ve bu düzgün bir şekilde kaydedilirse yeni bir Guinness rekoru olacak. Seahawks ise 49ers’ın yıldızı Colin Kaepernick’i geçmek için buna ihtiyaç duyacaktır.

Yazan: Kadir Kerem Yılmaz