2013 sezonuna harika bir giriş yapmış olduk. İnşallah başladığımız gibi devam ederiz. Madem sezona artıda başladık, bu sezon farklı olarak kasa tutalım diye düşündüm. Her maça, aksi belirtilmedikçe 550 birim riske edeceğiz. Dolayısıyla, kasamız doğru tahminlerde +500, yanlış tahminlerde -500 birim etkilenecek.

2. Hafta Tahminlerim: Doğru (D) / Yanlış (Y) / İade (İ)

Washington Redskins @ Green Bay Packers – Green Bay Packers -9 (D)
Washington Redskins @ Green Bay Packers – Over 49,5 (D)
Cleveland Browns @ Baltimore Ravens – Under 43,5 (D)
Denver Broncos @ New York Giants – Denver Broncos -4 (D)
San Francisco 49ers @ Seattle Seahawks – Under 44 (D)

NFL 2013 Sezonu Toplamı

Doğru: 5
Yanlış: 0
İade: 0
Kasa: +2.500 Birim

Washington Redskins @ Green Bay Packers maçı tam tahmin ettiğim gibi başladı ve bitti. Packers farkı erken açtı ve sonrasında kenara çekildi. Bu fırsattan istifade Redskins hücumda skora katkı yaptı ve iki tahminim de tutmuş oldu. Redskins eğer Griffin’i cep pasörü modunda oynatacaksa K. Cousins ve hatta R. Grossman daha doğru bir tercih olabilir. Bu şekilde Redskins’i fade etmeye devam edeceğim.

Cleveland Browns @ Baltimore Ravens maçı tamamen Browns’un oyun stili ile düşük skorlu tamamlandı. Browns güçlü savunması sayesinde Ravens hücumuna usun süre geçit vermedi, fakat zayıf hücumu ile de eski görüntüsünden uzak Ravens savunmasını zorlayamadı. Zaten hafta sonunda da tek yaratıcı oyuncusu Trent Richardson’u Colts’a gönderdi. Browns muhtemelen bu sezonu 2014’te yüksekten draft hakkı elde etmek için kullanacak.

Denver Broncos @ New York Giants maçı da yine tam tahmin ettiğim şekilde gelişti. Tek yönlü Giants hücumu belli bir süre sonra patladı ve küçük Manning 4 interception atarak farklı yenilgide başrol oynadı. Broncos güçlü hücumu ve savunması ile bu sezonun şampiyonluk adaylarından biri olduğunu kanıtlamış oldu.

San Francisco 49ers @ Seattle Seahawks maçında 49ers neredeyse hiç varlık gösteremedi. Maçın genelde düşük skorlu olacağını tahmin ediyordum ancak Seahawks savunmasının bu kadar dominant olacağını düşünmemiştim. Yine de doğru tahmine çıkan her yol mubahtır.

NFL 2013 – 3. Hafta Tahminleri

New York Giants @ Carolina Panthers

İki takımda 2013 sezonunda ilk galibiyeti almak için sahaya çıkacak. Panthers daha güçlü savunması ve ev sahibi olması avantajını yanında taşıyor. Diğer tarafta Giants nihayet dişine göre bir rakiple karşılaşıyor olacak. Sezona yavaş başlayan Cam Newton hücumda tek başına bu maçı almaya çalışacak gibi gözüküyor. Bu karşılaşmada Eeli Manning yine 4 interception atmazsa Giants’ı bir adım önde görüyorum.

New York Giants +1: Giants kazanır, veya en fazla 1 sayı farkla kaybeder. Tam 1 sayı farkla yenilirse para iade edilir.

Detroit Lions @ Washington Redskins

Açıkçası bu maçı Lions’ın kazanacağını düşünüyorum. Fakat tercihimi toplam skordan yana kullanacağım. İki kötü savunma takımının maçında belirlenen baraj bana oldukça düşük geldi. Özellikle Redskins, Calvin Johnson’ı nasıl ve kimle durduracak merak ediyorum. R. Bush oynamasa dahi Lions hücumu Redskins savunması karşısında fazla zorlanmayacaktır. Diğer tarafta Vikings ve Cardinals gibi iki vasat hücum takımından sırasıyla 24 ve 25 sayı yiyen Lions savunmasının Washington deplasmanında bu istatistiği devam ettireceğini düşünüyorum. 49 sayı barajı rahatlıkla aşılacaktır.

Over 49: Toplam skor 49 sayı barajını aşar.

San Diego Chargers @ Tennessee Titans

Chargers’ın bu sezon oynadığı iki maçı da seyretme imkanı buldum. İlk hafta Texans karşısında kendi elleriyle verdikleri maçta Rivers dört TD pası atarak eski günlerini anımsattı bizlere. Bu dönüş sinyalinin tesadüf olmadığını ikinci hafta Eagles karşısında da tecrübe ettik. Titans ilk hafta Steelers galibiyeti ve geçen hafta Texans’a uzatmada kaybettiği için favori gösterilmiş durumda. Ancak Rivers’ın iki haftalık performansını devam ettirmesi durumunda Titans’a kendi evindeki ilk maçında fazla şans tanımıyorum açıkçası.

San Diego Chargers +3: Chargers kazanır, veya en fazla 3 sayı farkla kaybeder. Tam 3 sayı farkla yenilirse para iade edilir.

Green Bay Packers @ Cincinnati Bengals

Bengals’ın geçen hafta aldığı galibiyet bu maçta oluşan handikapı oldukça düşürmüş durumda. Steelers ben kendimi bildim bileli en kötü sezonunu yaşıyor. Dolayısıyla Steelers’a karşı alınan galibiyet çok yanıltıcı olabilir. Bengals’ın bu maça gelirken en büyük artısı savunması. Aaron Rodgers bu sezon karşılaşacakları en iyi QB. A.Jones ve D.Kirkpatrick’in sakatlıkları da cabası. Packers’ın bu sezon ilk deplasman galibiyetini alacağını düşünüyorum.

Green Bay Packers -2,5: Packers en az 3 sayı farkla kazanır.