Head koç Sean Payton’ın takımının başına geri döndüğü ilk maçta New Orleans Saints, şampiyonluk adaylarından Atlanta Falcons karşısında hak ettiği bir galibiyetle lige başladı.

Drew Brees’in 357 pas yard ve iki touchdown’lık performans gösterdiği maçta ayrıca defansta Roman Harper, Matt Ryan’ın red zone’da fourth-down pasında yaptığı interception ile takımının 23-17 kazandığı maça damgasını vuran oyunculardan oldu.

Pozisyona ilişkin olarak Brees maçtan sonra, “Defansımızın gerekeni yapacağını biliyordum ve evet, onlar touchdown’a izin vermediler” diyerek takımın defansif performansına olan memnuniyetini ortaya koydu.

Geçen sezon takımın koçu Sean Payton rakiplerini sakatlayan oyunculara prim verilmesine ilişkin skandal sebebiyle aldığı ceza yüzünden takımının başında olamamış ve bu sürede Saints defansı gelmiş geçmiş en kötü performanslardan birini göstererek, rakiplere tam 7,042 yardlık vermişti. Buna istinaden koç Payton’ın yeni sezonda aldığı ilk tedbir, takımın defansını Rob Ryan’a emanet etmek olmuştu.

Aynı gün Tampa Bay ve Carolina Panthers’ın rakiplerine kaybetmesiyle, Saints, NFC South grubunda ilk hafta itibariyle lider oldu.

Atlanta Falcons’ta ise, QB Matt Ryan 304 yard ve iki touchdown’lık (Tony Gonzalez ve Julio Jones) performans gösterdi. Ryan, maçın son üç dakikası içinde takımını hızlı bir şekilde rakip yarı sahasına taşımasına karşın, son pozisyonda interception atarak maçı takımına getiremedi.

Maçın ardından Falcons koçu Mike Smith, “Saints ile yaptığımız maçlar daima oldukça zorlu geçmiştir ve bu maçta onlardan biri oldu. Görünen o ki bundan sonraki maçlardan oyun kurucumuzu çok daha iyi korumamız gerekiyor” açıklamasını yaptı.

Ayrıca Atlanta’da yeni transfers RB Steven Jackson, takımın forması altında oynadığı ilk maçta 11 defa top taşıyarak 77 yardlık bir performans gösterdi.

Yazan: Serhat Diker