Şampiyonluğun en büyük adaylarından olan iki takım, Seattle Seahawks ve Houston Texans’ın karşılaştığı dördüncü hafta maçında Seattle cornerback’i Richard Sherman, maçın son anlarından gecenin yıldızı Matt Schaub’un pasında interception yapıp pozisyonu touchdown ile sonuçlandırarak, heyecan dolu geçen maçı uzatmalara taşıdı.

Uzatlamalarda kicker Steven Hauschka’nın 45 yardlık alan golü Seahawks’ 23 – 20’lik galibiyeti getirdi ve takım tarihinde ilk defa sezona 4-0’lık bir başlangıç yapmış oldular.

Sherman maçtan sonra interception return touchdown’ı ile ilgili yaptığı açıklamada: ”Bu yüksek riskli ama yüksek kazancı olan bir oyundu. Araya girmek ve gerekirse sert darbeler alarak 20-30 yard ilerlemek gerekiyordu, ama bu oyunu yapabilirsek maçın gidişatını değiştirebileceğimizi biliyorduk” dedi.

Fakat bu aslında onun için yüksek riskli değildi ve aynı oyunu Cuma günü gerçekleştirilen antrenmanda da yapmıştı ve bunun olabileceğini biliyordu.

Seattle koçu Pete Carroll maç sonrasındaki basın toplantısında ”Bu çok sık olmaz ama olduğunda sanki dünya bir saniyeliğine durmuş gibi oldu çünkü o topu aldı ve önünde onu durdurmak için hiç kimse yoktu.” dedi

Houston (2-2) uzatmalarda yakaladığı iki pozisyonda skor yapmayı başaramadı ve linebacker Brian Cushing beyin sarsıntısı geçirdi. Seahawks 20-3 geriye düştükten sonra galibiyeti uzatmada ikinci defa atağa kalktıktan sonra aldı.

Yazan: Kadir Kerem Yılmaz