Jamaal Charles, Kansas City Chiefs’i bir başka zafere taşıdı. Defans takımı ise yükü omuzlamasında bir kez daha yıldız running back’e yardım etti.

Charles’ın 86 yard ve bir touchdown kaydettiği, Alex Smith de bir touchdown pası attığı Texas Houston maçında Chiefs sahadan 17 – 16’lık galibiyet ile ayrılarak yenilmezliğini korudu. Kansas City bu galibiyetle 7 – 0’lık bir seri yakalayarak kendi tarihindeki en iyi ikinci başlangıç serisi rekorunu genişletti. Bundan on yıl once, 2003 sezonunda, 9 – 0’lık bir seri yakalamışlardı.

Houston QB’si Keenum, sakatlığı sebebiyle sahaya çıkamayan Matt Schaub’un yerine kadroda kendine yer bularak oynadığı ilk NFL karşılaşmasında Texas için 271 yard ve bir touchdown kaydetti. Fakat koşusu hücumundan, Arian Foster’ın ilk çeyrekte sakatlanarak ayrılması ve geri dönememesi yüzünden çok fazla yardım alamadı. Foster’ın yedeği Ben Tate ise sakatlanan başka bir isimdi. Tate sakatlanan kadar takımı için 50 yard kaydetti.

Chiefs’in defansı ise bu sezonki üstün perfomansına devam etti. Üçüncü çeyrekte Texans’ın eline bir TD şansı geçmişken iyi bir savunma ile onları field goal’e zorladı, dördüncü çeyrekte ise Houston her hücumdan eli boş döndü.

Jamaal Charles yakaladığı paslarla beraber maçı 123 yar ile bitirerek, ilk yedi maçta en az 100 yard ve bir toychdown yaparak bu alan O.J. Simpson’ın rekoruna ortak oldu. Simpson, 1975 sezonun ilk dokuz maçta en az 100 yard ve bir touchdown’lık performans sergilemişti.

Yazan: Aykut Hacıoğlu