Merhaba NFLTR okurları, bayram tatili sebebiyle geçen haftayı tahminsiz geçirdim. Bir haftalık aranın ardından, geriye dönüp 6.hafta tahminlerde bulunduğum maçlara yorum yazmadan direk bu haftanın tahminleri ile giriş yazıma giriş yapıyorum. Yine de 6.haftanın ve tüm sezonun istatistiklerini vermekte fayda var…

6.Hafta Tahminlerim: Doğru (D) / Yanlış (Y) / İade (İ)

Green Bay Packers @ Baltimore Ravens – Baltimore Ravens +1 (Y)
Philadelphia Eagles @ Tampa Bay Buccaneers – Tampa Bay Buccaneers PK (Y)
Philadelphia Eagles @ Tampa Bay Buccaneers – Under 45,5 (Y)
New Orleans Saints @ New England Patriots – New England Patriots -1 (D)
New Orleans Saints @ New England Patriots – Over 50,5 (D)
Washington Redskins @ Dallas Cowboys – Dallas Cowboys -6 (D)

NFL 2013 Sezonu Toplamı

Doğru: 13
Yanlış: 10
İade: 1
Kasa: +1000 Birim

NFL 2013 – 8.Hafta Tahminleri

Cleveland Browns @ Kansas City Chiefs

Çok uzun uzadıya yazmaya gerek yok. Ligin turnover rasyosu bakımından en iyi takımı Kansas City Chiefs (+11) dünyanın en gürültülü stadlarından birinde zayıf rakibini rahatlıkla yenecek güçte. Browns ise aynı kategoride ligin alt kısmında yere alıyor (-1). Bu maça Browns koçunun bu maça Jason Campbell ile başlayacağını açıklaması da bence çok etki etmeyecek. Chiefs’in en çok sack yapan pas savunmasına karşı Jason Campbell’in de yapabileceği çok bişey yok. Browns zayıf hücum gücüyle Chiefs’e ayak uyduramayacaktır.

Kansas City Chiefs -7Chiefs en az 7 sayı farkla kazanır. Tam 7 sayı farkla kazanırsa para iade edilir.

Buffalo Bills @ New Orleans Saints

Drew Brees ve ekibi, çok çekişmeli geçen maçta Patriots deplasmanında yenildikten sonra geçen haftayı dinlenerek geçirdi. Bills, division rakjibi Dolphins deplamsanında sürpriz bir galibiyet alırken, Saints’in rakibini analiz etmek için fazladan bir haftası oldu. Bu maçta Brees’in en büyük kırmızı alan kozu TE Jimmy Graham sakatlığı sebebiyle büyük ihtimalle oynayamayacak. Bu durum Saints hücumunu ciddi anlamda etkileyecektir. Ancak rakipte de en yaratıcı oyuncu RB C. Spiller’ın oynama ihtimali düşük gözüküyor. Gürültülü Superdome’da kariyerindeki ikinci deplasman maçına çıkacak olan Thad Lewis böyle bir atmosferde Brees ile aşık atamayacaktır. Farklı bir Saints galibiyeti bekliyorum.

New Orleans Saints -10,5Saints en az 11 sayı farkla kazanır. 

Pittsburgh Steelers @ Oakland Raiders

Steelers geçen hafta evinde son şampiyon Baltimore Ravens’ı yenerek üstr üste ikinci ve evindeki ilk galibiyetini almış oldu. Fakat bu galibiyetlerde Steelers oyun olarak rakiplerine ciddi anlamda üstünlük sağlayamadı. Savunma skor anlamında iyi gözükse de, hücumda sıkıntını büyük olduğu gözlerden kaçmadı. RB Le’Veon Bell’in iyi oyunu ile biraz daha rahatlayan Big Ben eski günlerinden oldukça uzakta.

Rakip ev sahibi Reaiders ise geçen haftayı bye geçirdi. Bu arada özellikle RB pozisyonundaki sakatlıklarda düzelmiş oldu. Terrelle Pryor neredeyse ideal bir kadro ile evinde Steelers karşısına çıkıyor olacak. Bu iki takım geçen sene Eylül ayında yine Oakland’da karşılaştıoğında, Big Ben’in muhteşem performansına rağmen Raiders rakibini 34-31 yenmeyi başarmıştı. Açıkçası son iki maçını kazanan Steelers bu maçta favori olacak bir oyun oynamıyor. Ben Pryor ile farklı bir görünüm kazanmış Raiders’ı şanslı buluyorum.

Oakland Radiers +2,5Raiders kazanır, ya da en fazla 2 sayı farkla kaybeder.

Washington Redskins @ Denver Broncos

Redskins geçen hafta evinde Bears’ı yenerek bu sezonki ikinci galibiyetini aldı. Broncos ise Colts deplasmanında ilk yenilgisini aldı. Açıkçası bu maçta Broncos’un geçen hafta alınan yenilgi sebebiyle ekstra hırslı olacağüını düşünüyorum. Bears’ın yedek QB’si Josh McCoy’u bile durduramayan Redskins savunmasının Peyton Manning’e karşı etkili olacağını hiç düşünmüyorum. Broncos maçın başında farkı yakalayıp, güçlü koşu savunmasıyla Redskins’i tek yönlü hücuma zorlayacaktır. Böyle bir durumda açılan handikapın Redskins tarafından kapatılması ancak maçın sonlarında Broncos’un konsantrasyonu bırakması ile olacaktır. Aksi taktirde 11 sayılık handikap Broncos için problem olmayacaktır.

Denver Broncos -11: Broncos en az 11 sayı farkla kazanır. Tam 11 sayı farkla kazanırsa para iade edilir.