Hüsranla dolu bir sezonda artık alışılagelmiş bir haftayı daha geride bıraktık. Atlanta Falcons division rakibi Tapma Bay Buccaneers 41-28’lik skorla maçı kaybetti.

Falcons taraftarı LB Sean Weatherspoon’un dönüşünü göz önünde bulundurmuş, defansının canlanıp maçı alabileceğini düşünmüştü fakat hiçte öyle olmadı. Starter koşucularının sakatlığında Tampa Bay’de koşucu mevkiinde Bobby Rainey maça başladı. Rainey kendisine verilen bu şansı çok iyi değerlendirdi. 163 yardlık koşusunda iki tane rushing bir tane de receiving TD yaptı. Falcons defansı ise Rainey durdurmak adına çabaladı fakat hiçbir deneme başarılı olamadı.

Atlanta, D-Line’ı  ise çaylak oyun kurucu Mike Glennon’ı baskı altına hiç alamadı. Tampa Bay, O-Line’ı çok iyi olmasa da Glennon’a zaman tanıdılar ve oyun kurucu da 23 pas denemesinde 20 pası tamamlayarak 231 yardlık ve iki TD’lık istatistiğe ulaştı. WR Vincent Jackson ise Falcons defensive back’lerine adeta orada yokmuşlar gibi davrandı. 165 yard ve bir TD pası tutarak maçı tamamladı. Maçta unutulmayan anlardan biri de WR Jackson’ın CB Samuel’in üzerinden tek eliyle tuttuğu toptu.

Sene başından bu yana Falcons’ın en büyük problemi olan O-Line hala düzelmedi. Bu çok büyük bir problem. Bu maçta da birçok sacke izin vererek hem oyun kurucularını hem de takımı zora soktular. O-Line’ı böyle kötü olan bir  takım ne topu koşturabilir ne de pas atabilir. Bunun örneğini her hafta görüyoruz. Bu sebepten ötürü Falcons hem koşu sıralamasında hem de pas sıralamasında en kötü rakamlarda.

Koşu oyunun problemi bir türlü çözülemedi. Belki de genç oyunculara daha sık yer verilmeli. Maçın sonlarında fark açıldıktan sonra oyuna giren Antone Smith iki kez top taşıdı ve 88 yard bir TD’lık istatistikle maçı tamamladı. Hızıyla dikkat çeken oyuncu özel takımlarda ad gösterdiği performanslar ile de Pro Bowl adayları arasına girmiş durumda. Gelecek vaad eden oyunculardan Falcons için.

Atlanta bu hafta ezeli rakibi Saints ile oynayacak. New Orleans bu sene 8-2’lik rekoruyla tehlikeli bir rakip. Hele de Falcons defansı için. Geçen sene efsane oyun kurucu Drew Brees’i beş interception’a zorlayan Falcons bakalım kötü şansa sahip oldukları bu sezonda New Orleans karşısında neler yapacak.

Saints bu sene gelen yeni defansif koordinatör ile geçen sene bulundukları en kötü defans konumundan çok uzakta. Gerek defensive back’ler gerek D-Line işini çok iyi yapmakta. Matt Ryan’a zor anlar yaşatacakları kesin. Umuyorum ki Falcons bir sürpriz yapıp yüzümüzü güldürür bu hafta.